Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
m.wol
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.wol » 09.01.2025 11:22

A droga dojazdowa faktycznie taka mecząca jest?
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 09.01.2025 13:52

Jaki odcinek drogi, po zjeździe z autostrady ? Jeździłem przez Senj i przez Karlobag do Prizna, żadnych utrudnień. Normalna droga trochę serpentyn.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 09.01.2025 19:20

m.wol napisał(a):A droga dojazdowa faktycznie taka mecząca jest?

Nie, dlaczego męcząca?

Od autostrady do Senj zwykła górzysta droga chorwacka - trochę serpentynek, trochę widoczków (jest tam fajny punkt widokowy przy ruinach Twierdzy Vratnik - polecam!!). Potem trochę Jadranką (też są widoczki :D :D ) i krótki zjazd na przystań w Prizna (krótki, ale ostro w dół).
Generalnie najtrudniejsze według mnie na tej trasie jest zachowanie ciągłej koncentracji przy tych widokach na Krk, Rab, Pag i Goli Otok.

Jest też opcja przez Gospić i Karlobag, ale nie próbowałem.
clawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) clawis » 09.01.2025 20:10

W ub.roku sierpień wracałem z Vidalici na Pagu promem do Prizny.Ładna widokowa trasa.Trochę pod górę (Velebit). Mały ruch na trasie.Wczesnym rankiem prom w kierunku Prizny praktycznie pusty.
komaciek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) komaciek » 09.01.2025 21:43

marekkowalak napisał(a):
m.wol napisał(a):A droga dojazdowa faktycznie taka mecząca jest?

Generalnie najtrudniejsze według mnie na tej trasie jest zachowanie ciągłej koncentracji przy tych widokach na Krk, Rab, Pag i Goli Otok.

Ten fragment Jadranki jest fantastyczny, jak idzie o widoki. Tam kiedyś od Rijeki do Zadaru zapełniłem dwa Kodaki 36 klatkowe zdjęciami... zatrzymując się w nielicznych miejscach gdzie się udawało na poboczach na chwilę.
Przejazd nocą też daje ciekawe obrazy, a już szczególnie jak gdzieś nad wyspami jest burza i niebo rozświetlają błyskawice.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 09.01.2025 23:54

m.wol napisał(a): bilety musi być wydrukowany czy w wersji elektronicznej wystarczy,

Bilet nie musi być wydrukowany. W wersji elektronicznej wystarczy.
m.wol
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) m.wol » 10.01.2025 11:43

Dziękuję wam za odpowiedzi, wyjazd dopiero w lipcu ale jadę do chorwacji pierwszy raz i dużo informacji do przyswojenia
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 10.01.2025 11:58

m.wol napisał(a):Dziękuję wam za odpowiedzi, wyjazd dopiero w lipcu ale jadę do chorwacji pierwszy raz i dużo informacji do przyswojenia

Marcinie, przemyśl czy chcesz jechać. Żaden narkotyk tak nie uzależnia jak Chorwacja. Zanim wrócisz już będziesz planował kolejny wyjazd.
Udanych wakacji.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 432
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone