Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 03.08.2023 22:28

anakin napisał(a):Też bym chętnie zobaczył te dzikie plaże Viru :faja:
Brzydszej wyspy chyba nie ma, ale może plaże ma cudne ;)

Plażowaliśmy na Prezida, bo mamy małego dzieciaka, a na niej płycizny. Było w porządku, tylko trochę za duże tłumy. Kilka innych plaż na Virze też "zaliczonych", najfajniejszy dla nas był ciąg plaż od Crvenki do Cipavicy, ale gdzie im tam do Girenicy...
A sama wyspa Vir brzydka nie jest, no ale to wątek o Pagu...
Marcin82
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin82 » 05.12.2023 10:35

Dzień dobry,mam pytanko

Czy ktoś z szanownych forumowiczów korzystał z noclegów w apartamentach Ruskovacki w Mandre ul. Kneza Domagoja 10??

Z góry dziękuję za odpowiedzi
Maruś-Man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maruś-Man » 31.12.2023 10:22

Witam CRO maniaków . Girenica jest jak dla nas ( Żona i ja ) idealna . Nie widzieliśmy setek chorwackich plaż ale kilka tak . Na Girenicy nigdy tłoku nie było . A opłata znowu nie taka straszna . Pani/Pan przyjdą albo nie . Jadąc na wakacje zawsze trzeba mieć na względzie , że w naszych czasach nic za darmo nie ma .Wszystkim życzę udanych wyjazdów w 2024 Roku .
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 31.12.2023 12:32

Maruś-Man napisał(a):Witam CRO maniaków . Girenica jest jak dla nas ( Żona i ja ) idealna . Nie widzieliśmy setek chorwackich plaż ale kilka tak . Na Girenicy nigdy tłoku nie było . A opłata znowu nie taka straszna . Pani/Pan przyjdą albo nie . Jadąc na wakacje zawsze trzeba mieć na względzie , że w naszych czasach nic za darmo nie ma ..

Ale akurat plaże w Chorwacji, poza nielicznymi wyjątkami, są darmowe. W Czarnogórze, Albanii, Grecji - też w większości darmowe.

Nawet w słynących z płatnych plaż Włoszech w każdej miejscowości musi być wydzielony przynajmniej kawałek darmowej plaży.
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 05.01.2024 20:53

Opłata przy Girenicy jest za parking, sama plaża jest darmowa
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 22.01.2024 11:31

Dokładnie tak, plaża jest darmowa.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zostawić auto np. pod Lorenco i z buta dojść na darmową Girenicę ;)
Grigorij
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grigorij » 19.05.2024 12:53

Witam,
w Chorwacji byliśmy już kilka razy. Może kilkanaście, przestałem liczyć. Na Pag jedziemy po raz pierwszy. Macie może swoje typy na fajną konobę - restaurację?

Wybieramy się w końcu czerwca, Pansion Tony Pag. Recenzje różne po zmianie właściciela. Może ktoś miał doświadczenie?
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 19.05.2024 17:40

Macie może swoje typy na fajną konobę - restaurację?

Moje ulubione na Pagu to Latino Bistro i Pizzeria Ankora. W Ankorze serwowali normalne obiady.
coobah
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) coobah » 17.06.2024 11:01

W poprzednim roku trafiliśmy do Pizzeri Piero

Było pysznie!
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 17.06.2024 17:11

coobah napisał(a):W poprzednim roku trafiliśmy do Pizzeri Piero

Było pysznie!

Na mnie kilka lat temu średnie wrażenie zrobili. No ale mogli się poprawić albo mamy inny gust :)
johnwick
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) johnwick » 13.07.2024 05:58

Nikt nikogo o nic nie pyta.
Nikt niczego nie konsultuje.
Kasa z unii i myślenie tylko i wyłącznie portfelem.
Brawo dla urzędasów z Novalji :evil: :roll:
Załączniki:
IMG_20240713_065117.jpg
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.07.2024 07:47

Zwietrzyli interes, "dlaczego tylko innym ma być dobrze".
Ostatnio edytowano 13.07.2024 10:18 przez te kiero, łącznie edytowano 1 raz
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 13.07.2024 08:59

W Metajnie byłem tylko raz. Zgadzam się z tym, co zostało napisane w petycji: "Metajna to "koniec świata", miejsce dla ludzi szukających ciszy, spokoju. To miejsce, którego nie należy zmieniać. A na pewno nie poprzez tego rodzaju inwestycję!"

Takich miejsc jest niestety coraz mniej, a jeśli ich znikanie nie jest Wam obojętne można podpisać petycję
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 13.07.2024 10:17

walp napisał(a):W Metajnie byłem tylko raz. Zgadzam się z tym, co zostało napisane w petycji: "Metajna to "koniec świata", miejsce dla ludzi szukających ciszy, spokoju. To miejsce, którego nie należy zmieniać. A na pewno nie poprzez tego rodzaju inwestycję!"

Kurde chyba pisząc poprzedni post byłem wtedy jeszcze mocno zaspany, bo nie doczytałem, że to o Metajnę chodzi :oops: :niepowiem:
Dopiero po wpisie Walpa zauważyłem na focie...

Jak tak to powiem krótko masakra. Zaraz napiszę do Ivany z Metajny jak Oni do tego podchodzą, ale skoro reklamują się "spokojną" okolicą, to raczej zadowoleni z inwestycji nie będą.
SebastianM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SebastianM » 15.07.2024 11:22

Właśnie wczoraj wróciliśmy z Metajny i nikt nie wspominał o budowie tam portu.....po co przede wszystkim, jak to wieś na końcu świata??. Tam defakto nie ma po co przypływać. Może na plażę Ručica, ale z Metajny to jeszcze kilomerr z buta...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 430
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone