Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Damian_80
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Damian_80 » 12.06.2023 19:03

Jeśli dzieci lubią koty, to będą zachwycone :wink:
Poza kotami fajny widok na sam most.

Jesteś pewien tych kotów? Nas w ubiegłym roku spotkał przykry przypadek. Od lat jeździmy na Pag (na jednodniowe wycieczki z Zadaru). Mamy tam swoje "stałe punkty". I tak sobie jedziemy zadowoleni, uzbrojeni w smakołyki dla kotów, a tu... kotów nie ma... Byliśmy tam przed południem - nie było - myślimy: może są przy rybakach na dole. Wracamy wieczorem - nie ma... Ki czort... Była to druga połowa sierpnia. Jeżeli ktoś ma świeższe info - proszę o "naprostowanie".
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.06.2023 05:00

W życiu są pewne tylko dwie rzeczy.
Koty się w te ramy nie mieszczą.
Załączniki:
IMG_20230613_060656.jpg
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 13.06.2023 08:34

kseby
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kseby » 13.06.2023 08:46

michał1234 napisał(a):Rozumiem. Pytałem właśnie o taki ruch, jak dojazd do posesji, śmieciarkę, z pieczywem, do sklepu i restauracji. Duża część odbywa się wcześnie rano. Tak czy inaczej odstraszyły mnie te spodziewane tłumy w sierpniu na całej długości plaży. Wybrałem Bosanę/Pag. Pzdr.

Generalnie Mandre podzielone jest jakby na 2 części rozgraniczone drogą wjazdową i mariną, i o ile po lewej stronie od wjazdu w "starym" Mandre plaże są masakrycznie zatłoczone, o tyle po prawej, gdzie są głownie pobudowane apartamentowce, ludzików na plażach sporo mniej. Podczas mojego pobytu na początku lipca na plaży na wprost miejscówki noclegowej (Mandarska ul.) bywało 10 - 20 osób...
Gonzales
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gonzales » 13.06.2023 17:22

Dziękuję wszystkim za ich sugestie. Na pewno będą przydatne przy planowaniu wycieczki.

Pozdrowienia.;)
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 13.06.2023 19:05

kseby napisał(a):
Generalnie Mandre podzielone jest jakby na 2 części rozgraniczone drogą wjazdową i mariną, i o ile po lewej stronie od wjazdu w "starym" Mandre plaże są masakrycznie zatłoczone, o tyle po prawej, gdzie są głownie pobudowane apartamentowce, ludzików na plażach sporo mniej. Podczas mojego pobytu na początku lipca na plaży na wprost miejscówki noclegowej (Mandarska ul.) bywało 10 - 20 osób...

Pociągnę trochę ten wątek jak pozwolisz. W tym roku jedziemy na Pag, będziemy w okolicy o której piszesz. jedziemy z psem (mały piesek West terier) jak zawsze i zastanawiamy się gdzie z nim będzie można iść na plażę ?. Analizując google street view to wzdłuż wybrzeża wszędzie są tabliczki o zakazie psów. Jak to wygląda w praktyce ?, jest gdzieś miejsce gdzie zwierzak będzie mógł z nami posiedzieć ?.
Może ktoś inny pomoże z tym tematem w Mandre ?.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.06.2023 08:38

W centrum tłok, ale jakby ci się chciało podjechać na Girenicę ..
Żadnych tabliczek tam nie widziałem, a poza tym miejsca dla każdego tam nie brakuje ( wystarczy iść po prostu kawałek dalej niż przy płocie) i nie sądzę żeby pies komuś przeszkadzał.
Zago
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zago » 14.06.2023 10:21

Na powrocie z Albanii zajechałem na Pag. Kustići, Zubovići, Metajna mega rozkopane brak asfaltu, robią kanalizację. Metajna wygląda jak jeden wielki plac budowy. Ceny poszybowały np. pizza i piwo w Kustici 15e. Na szczęście moje apartmani od 7 lat w tej samej cenie.
yzedef
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yzedef » 14.06.2023 11:30

anakin napisał(a):W centrum tłok, ale jakby ci się chciało podjechać na Girenicę ..
Żadnych tabliczek tam nie widziałem, a poza tym miejsca dla każdego tam nie brakuje ( wystarczy iść po prostu kawałek dalej niż przy płocie) i nie sądzę żeby pies komuś przeszkadzał.

Damy radę, pójdziemy w prawo i za miastem powinno być ok. Dzięki za namiar oczywiście, że tam podjedziemy :D.
Pytam o psa bo dwa lata temu był z tym problem w Orebic i straszono nas mandatem 50 Euro (łaził człowiek miejscowy i groził wezwaniem policji). Rozumiem trochę sytuację bo dużo ludzi ma wywalone i nie sprząta po psie, jednak taki mały pies w obrębie tylko ręcznika to bez przesady. Takie teraz czasy, że wszędzie wszystko ludziom przeszkadza.
Dzięki za radę.
Maruś-Man
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maruś-Man » 14.06.2023 19:45

Witam. Byłem w ub. roku na Girenicy . Psy były i nikt nie protestował. Trzy lata wcześniej też tak było . Myślę, że będzie o.k.
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 14.06.2023 20:35

empire13 napisał(a):
marecky81 napisał(a):
Gonzales napisał(a):W lipcu będę koło Zadaru i planuję zrobić wycieczkę na Pag.
Czy możecie mi polecić, gdzie podjechać (mile widziany parking dla 3 samochodów) i co naprawdę warto zobaczyć na tej wyspie, aby poczuć jej klimat?
Wycieczka jest planowana tylko na ok. pół dnia, bo będą z nami dzieci. Co prawda nie małe 11 - 12 lat, ale takie najszybciej się nudzą.
I czy w tych polecanych miejscach da się kupić słynny paski ser i dobrą oliwę?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, oprócz tych żebym sobie przejrzał 425 stron tego wątku.

Pozdrowienia.;)

Paski ser kupisz w każdy większym supermarkecie, podobnie chorwacką oliwę.

Na samym Pagu zakupy robiliśmy w sklepie z regionalnymi produktami, jest tam wszystko - wino, ser, oliwa:

https://goo.gl/maps/2Pp7cpkrT1Y6Ab1x6

Mają przede wszystkim bardzo dobre wina :)

W porównaniu w Włochami inna liga, ale w miarę niezłe.
moskit3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) moskit3 » 16.06.2023 14:09

Tak jak wyżej ktoś napisał Kustici Zubovici Metajna rozkopane całe robią kanalizację i leją nowy asfalt, Ja śmigam tu sobie rowerkiem więc za bardzo mi to nie przeszkadza .
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 16.06.2023 16:02

moskit3 napisał(a):Tak jak wyżej ktoś napisał Kustici Zubovici Metajna rozkopane całe robią kanalizację i leją nowy asfalt, Ja śmigam tu sobie rowerkiem więc za bardzo mi to nie przeszkadza .

spokojnie, do wakacji będzie uprzątnięte. Działa kamera online w Metajnie - można podejrzeć.
moskit3
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) moskit3 » 16.06.2023 19:40

Dziś zaczepił mnie gospodarz w Kustici że mój apartament jest wolny do 27 czerwca ja wyjeżdżam 22 rano jeżeli ktoś by chciał skorzystać to nie ,a problemu . Apartament N pierwszym piętrze dwie sypialnie salon kuchnia łazienka . Pierwsza linia brzegowa , duża wiata z grillem taras na morze cena 85 euro
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 16.06.2023 22:13

Fajnie by było gdybyś jeszcze napisał dla ilu osób.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 426
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone