Obserwuj prognozę i wybierz dzień z borą.Gonzales napisał(a):W lipcu będę koło Zadaru i planuję zrobić wycieczkę na Pag.
Czy możecie mi polecić, gdzie podjechać (mile widziany parking dla 3 samochodów) i co naprawdę warto zobaczyć na tej wyspie, aby poczuć jej klimat?
Wycieczka jest planowana tylko na ok. pół dnia, bo będą z nami dzieci. Co prawda nie małe 11 - 12 lat, ale takie najszybciej się nudzą (...)
Gonzales napisał(a):W lipcu będę koło Zadaru i planuję zrobić wycieczkę na Pag.
Czy możecie mi polecić, gdzie podjechać (mile widziany parking dla 3 samochodów) i co naprawdę warto zobaczyć na tej wyspie, aby poczuć jej klimat?
Wycieczka jest planowana tylko na ok. pół dnia, bo będą z nami dzieci. Co prawda nie małe 11 - 12 lat, ale takie najszybciej się nudzą.
Gonzales napisał(a):Podpowiedzcie jeszcze, gdzie coś dobrze i bez rujnacji dla portfela można na Pagu zjeść? Żeby były jakieś owoce morza, ryby, pizza i jakieś mięsko z grilla. Bedzie nas 12 osób, tak żeby każdy mógł wybrać coś dla siebie.
Gonzales napisał(a):W lipcu będę koło Zadaru i planuję zrobić wycieczkę na Pag.
Wycieczka jest planowana tylko na ok. pół dnia, bo będą z nami dzieci. Co prawda nie małe 11 - 12 lat, ale takie najszybciej się nudzą.
I czy w tych polecanych miejscach da się kupić słynny paski ser i dobrą oliwę?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, oprócz tych żebym sobie przejrzał 425 stron tego wątku.
Pozdrowienia.
marecky81 napisał(a):Gonzales napisał(a):W lipcu będę koło Zadaru i planuję zrobić wycieczkę na Pag.
I czy w tych polecanych miejscach da się kupić słynny paski ser i dobrą oliwę?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, oprócz tych żebym sobie przejrzał 425 stron tego wątku.
Pozdrowienia.
Paski ser kupisz w każdy większym supermarkecie, podobnie chorwacką oliwę.
Na samym Pagu zakupy robiliśmy w sklepie z regionalnymi produktami, jest tam wszystko - wino, ser, oliwa:
https://goo.gl/maps/2Pp7cpkrT1Y6Ab1x6
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne