Dzięki wszystkim za odpowiedzi na moje pytanie.
Jak zaliczę pokazane przejście to dam znać jak było live.
anakin napisał(a):
Z dziećmi bym się na pewno tam nie wybrał (sam miałem dość w kąpielówkach, bo wyjść to jedno, ale zejść... )
Zdjęcia kompletnie nie oddają tego o czym mówię.
Znajomi byli w rejonie, o który pytasz Dawid.
Przeżyli i nic im nie urwało, więc chyba nie ma dramatu.
O butach już powiedziano. Adidasy ze sztywną podeszwą wystarczą.
Japonek i innych nie polecam..
anakin napisał(a):sviva napisał(a):anakin napisał(a):Ja nie mówię o trasie na te plaże, ale o chodzeniu po górkach wokół niej.
A to gdzie łazisz? Żony pilnuj a nie zwiedzaj
Po to chodzę żeby potem taki Ty mógł iść na gotowe
sviva napisał(a):ulka73 napisał(a):Witajcie, szukam, patrzę i przeglądam. Większość tutaj, tu już "zapaleni Pagowcy". A my chcemy pierwszy raz... No i teraz mam problem. Jaka miejscowość wybrać? Jedziemy rodziną 2 + 2 - w tym dzieci nastoletnie. Lubimy małe kameralne miejscówki, ale też żeby było gdzie zjeść na wieczór obiadokolacje bez konieczności jazdy samochodem (zimne ozujsko lub damacne wino wskazane ) - spacerkiem oczywiści może być. Trochę jesteśmy zobligowani terminem do 30.06, bo potem jedziemy jak zwykle w dół do Zivogośce Blato. Z gory dziekuję za podpowiedź. A może jakieś namiary na fajne noclegi?? AA i dobrze by było jakiś miejscowych specjałów - naleweczek popróbować.
Pozostaje Wam Pag lub ewentualnie Mandre. Nastolatkowie w innych miejscowościach się zanudzą a w Novalji możecie stracić nad nimi kontrolę W samym Pagu znajdziecie i restauracje i uliczki do pospacerowania. A i specjałów lokalnych nie zabraknie.
Ewentualnie, jeśli chcecie naprawdę wypocząć to wielkości Zivogosce jest Metajna. Kolację będzie gdzie zjeść chociażby w Bistro Metajna albo Konobie Tezak, która jest wyróżniona lokalnym certyfikatem jakości. Mieścina, w sumie wioska niewielka ale ma swój klimat, spacerować można w obie strony, plaże macie na wyciągnięcie ręki.
Zivogosce zacna miejscówka. Mala Duba - jedno z moich miejsc na ziemi.
Margo87 napisał(a):Witam, mam nietypowe pytanie, Czy woda z kranu na wyspie - (Mandre) nadaje się bezpośrednio do picia, np. po przefiltrowaniu?
michał1234 napisał(a):Margo87 napisał(a):Witam, mam nietypowe pytanie, Czy woda z kranu na wyspie - (Mandre) nadaje się bezpośrednio do picia, np. po przefiltrowaniu?
Moim zdaniem tak. Gdzie bym nie był w Chorwacji, wszędzie tam miejscowi pili wodę z kranu. I jeśli tylko o tym się zgadaliśmy, to zawsze nam to doradzali. Zamiast targać zgrzewki/baniaki ze sklepu, co tanie nie jest. Na marginesie: na Pagu źródeł wody pitnej nie ma, dostarczana jest z kontynentu rurami na dnie morskim.
empire13 napisał(a):Czy w Pagu jest jakiś lokalny ale internetowy dziennik/informator/magazyn, w którym można poczytać o bieżących zdarzeniach, wypadkach itp?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne