aleksandra1973 napisał(a):Cześć,
Dostałam interesującą ofertę apartamentu w miejscowości Pag a dokładnie w części miasta o nazwie Bašaca (północno-wschodni koniec miasta, okolice hotelu Belveder).
Cena jest atrakcyjna, blisko do morza, z trasu piękny widok na morze tylko ja zupełnie nie znam wyspy a już samo miasteczko Pag jest dla mnie wielką zagadką.
Lubimy spokojne miejsca ale z możliwością spacerowania wieczorami po okolicy zakończonymi przesiadywaniem w fajnej konobie, (dlatego zainteresowała nas ta miejscówka).
Poradźcie, proszę, czy miejsce będzie fajne i czy w ostatnich dwóch tygodniach sierpnia na Pagu jest jeszcze ciepło (dotychczas byliśmy zawsze na samym południu Chorwacji...)?
Mamy jeszcze prawie identyczną ofertę w takim samym terminie ze Srimy (tej miejscowości też nie znamy) i zupełnie nie wiem co będzie lepsze...
Dziękuję za wszelkie informację i sugestie
Byłem w tej części Pagu 2 lata temu, tylko jeszcze dalej na północ, za hotelem Tony. Twoja miejscówka jest mniej więcej w połowie drogi stamtąd do centrum, czyli piechotą masz < 10 minut. Okolica spokojna, plażę koło apartmana możesz obejrzeć na Street View - nic specjalnego, ale Pag to dobry punkt wypadowy do różnych ładnych zatoczek i plaż, które były tu już wiele razy opisywane