napisał(a) SingSing74 » 05.01.2021 22:29
Po dwóch pobytach na Pag, moim zdaniem najlepszą plażę ma kemping Strasko. Długa, wąska, szeroka, żwirkowa, kamienista, skalista, słoneczna, zacieniona, zaludniona, prawie pusta i czyściutka. Fajna plaża to również balangujące Zrce. Wieczorem, przed główną imprezą jest tam raczej spokojnie, bardzo czysto, a i widok niczego sobie. Nie wspominając o muzyce, bo taka klubowa w dobrym wydaniu i w dodatku na żywo, bardzo mi się podoba.
Na reszcie wyspy widziałem tylko skalisto-żwirkowe, małe plaże bez cienia. Nie wiem czy mają toalety, a robienie po krzakach lub raczej za kamieniami mnie nie bawi. Fakt, że nie zwiedziłem każdego zakątka, ale takie są moje spostrzeżenia. Pag ma swój urok przejeżdżając przez niego, lecz te nijakie wioseczki na dłuższy pobyt, to nie mój klimat. Wyjątkiem jest wyjazd, a właściwie zjazd z Mandre w kierunku Kolan. Coś wyjątkowego (na jeden rzut okiem).
Natomiast najpiękniejszym miasteczkiem na Pag jest ..............Rab na wyspie Rab
To taki mały żarcik, ale o ile wyspa Pag nie ma wg mnie fajnego, wyróżniającego się miasteczka, o tyle Pag zrobił na mnie wyjątkowe, jedwabiste wrażenie. Nie wiem czy po zwiedzeniu ogromu jednych i tych samych kopii chorwackich portów, Rab nie jest ciekawsze niż sam Dubrownik czy Korcula. Kto był, wie o czym mówię.
Sama droga z Novalii, do porciku w Lun też bardzo fajna.
Ktoś kiedyś zachwalał Peljesac jako najbardziej zielony obszar Chorwacji, a będąc tam, podobnie jak z Pagiem najbardziej spodobał mi się .....Mljet.
Tak moje oczy to widziały i nic na to nie poradzę
Ostatnio edytowano 05.01.2021 23:24 przez
SingSing74, łącznie edytowano 2 razy