napisał(a) axlgks » 10.08.2020 14:07
piekara114 napisał(a):anksma napisał(a):piekara114 - wolę właśnie plaże na otwarte morze niż zamknięte zatoczki i raczej chyba z tej strony Pagu bym polowała na miejscówkę.
Mandre własnie jest nad otwartym morzem, jakaś wysepka prze nim jest, ale i przed Simuni. Mandre ogromy plus za długą promenadę.
Goniaa napisał(a):Mam pytanie do osób aktualnie wypoczywających na Pagu
- Czy są tłumy, czy raczej da się zachować dystans? Kawałek w miarę pustej plaży z pewnością można znaleźć podjeżdżając samochodem, ale jak sytuacja w konobach, itp.
Pozdrawiam z życzeniami udanego wypoczynku
Ja byłem w Mandre. Świetne miejsce. Ale na plażę jeździłem albo na Girenicę albo do Simuni.
Girenica - prawie bez ludzi, konoba, cieplutka i czyściutka woda (płytka zatoczka z piaskiem)
Simuni - wieeeeelka plaża z wieloma opcjami do wyboru na miejscu - albo przy knajpach z większą ilością ludzi, albo w dziką stronę z dala od wszystkiego, plusy to możliwość znalezienia swojej miejscówki w cieniu pod sosnami, woda wśród skałek a więc świetne miejsce do nurkowania
W samym Mandre też wystarczy pójść trochę w bok aby mieć miejsce dla siebie no ale dla mnie za tłoczno.
Rodzina z którą byłem wybrała się jeszcze na Sv.Duch ale wrócili nie zadowoleni. Dużo ludzi. Sporo z nich załatwia się w krzakach co z kolei wpływa niekorzystnie na jakość powietrza