napisał(a) anksma » 07.08.2020 11:07
W tym roku planuję kolejny wyjazd do CRO od 20 sierpnia, jeśli w ogóle dojdzie do skutku przez to co się dzieje
. Do tej pory była to Dalmacja, wyspa Hvar, Brać i Peljesac oraz Istria. Raz na chwilę dosłownie wpadłam na Pag zobaczyć co tam jest takiego, że ludzie się zachwycają
i zobaczyłam inną Chorwację niż Dalmacja, brak zieleni
co bardzo kocham
Ale w tym roku chcę pojechać trochę bliżej Polski i na krócej więc myślę że tamta chwila była za krótka, żeby poznać wyspę i teraz bym chciała na cały urlop. Nie zależy mi na dużych miejscowościach, choć patrząc na mamy google, chyba aż tyle ich tam nie ma
Oczywiście też nie do końca żeby były 2,3 domy
Fajnie jakby była jakaś promenada wzdłuż morza w miasteczku i trochę zieleni wkoło
jadę z psem i zależy mi na plażach gdzie będą z tyłu jakieś drzewa, choć trochę cienia, nie tłumy ludzi. Nie muszą być one w okolicach miasteczka, ale trochę dalej, bo i tak zazwyczaj jeżdżę na plaże bardziej odludne. Poczytałam trochę i przeraża mnie ten wiatr Bora i że potem woda zimna i ta pogoda taka w kratkę na wyspie. Czy on często wieje?kurde nie chciałabym spędzić 10 dni w sztormiaku