napisał(a) Mikromir » 15.07.2020 21:31
piekara114 napisał(a):Dziś Uvala Klara - pięknie i spokojnie i pusto (w porównaniu do wczorajszej Sv.Maryji).
Po powrocie do samochodu 15:25 koperta z mandatem za parkowanie na terenie parku. 500 kn, 250 kn do 3 dni.... 3 min się spóźniliśmy.... No cóż, trzeba zapłacić....
Ups... To pechowo. Aż sprawdziłam przejeżdżając - rzeczywiście, na tablicy informacyjnej zakaz parkowania w rezerwacie. Nie wpadłabym na to.
Na Klarze dziś rano plażowaliśmy z małżem - samiuteńcy.
Ale opuszczaliśmy ją już tuż przed 10.00, więc pewnie się rozminęliśmy.
Widzę, że wczoraj jednak Twój samochód widziałam zaparkowany w Sv. Mariji - jechaliśmy akurat do Lun na U. Furnje, a tu patrzę - auto z Suchej B.
Te dwie bardziej dzikie plaże, w stronę Dubravy / Bosany wydają się spokojniejsze niż te ze schodkami bliżej Sv. Mariji. Na te w osadzie i miejscowi schodzą, i przyjezdnym pewnie łatwiej zejść po schodkach, więc ludzi więcej.
piekara114 napisał(a): A ta Marco to gdzie dokładnie? Bo dziwnie mi oznacza Google....
Elena na beachrex. Za 15 południkiem.
https://www.google.com/maps/place/Pla%C ... 14.9953079Po lewej schodząc na plażę, za wielkimi kamulcami (do przejścia), jest bardziej spokojna część. Czasem tam podpływamy.
Plaża nie wygląda może tak ciekawie jak te w okolicy Sv. Mariji, ale tłoku raczej nie ma.
Przy kamulcach nawet słodka woda płynie...