piekara114 napisał(a):Chyba Pag będzie Mam nadzieję, ostateczna decyzja za tydzień.
Właśnie miałam pisać. Może ktoś coś poleci w Pagu, Mandre, Bosana lub Novalja dla 3 osób z a/c, parkingiem obok, app. z jedną sypialnią.Mikromir napisał(a):Ooo... Którą miejscowość masz w takim razie na oku?
Myślę, że ta wyspa to niezły cel w obecnej sytuacji.
Wczoraj Pan M. napisał: Jak trzeba będzie to przez Niemcy, Francję, Włochy i prom do Chorwacji Takiej determinacji to już dawno w nim nie byłoMikromir napisał(a): Nie na tyle jednak, żeby dokładać setki kilometrów przez Niemcy.
A coś planujesz? Bo z ES czy PT zrezygnowałaś?Mikromir napisał(a):A też bym się chętnie wybrała na Pag w tym sezonie, bo trochę mi tęskno za tymi łysymi skałami i wiatrem we włosach.
piekara114 napisał(a):Wczoraj Pan M. napisał: Jak trzeba będzie to przez Niemcy, Francję, Włochy i prom do Chorwacji Takiej determinacji to już dawno w nim nie byłoMikromir napisał(a): Nie na tyle jednak, żeby dokładać setki kilometrów przez Niemcy.
piekara114 napisał(a):A coś planujesz? Bo z ES czy PT zrezygnowałaś?Mikromir napisał(a):A też bym się chętnie wybrała na Pag w tym sezonie, bo trochę mi tęskno za tymi łysymi skałami i wiatrem we włosach.
Muszę potwierdzić rezerwację (mam zgryz, bo kilka fajnych ofert w cenie do 60 eur, i każda ma inną zaletę lub wadę... jest dużo wolnych ofert i w dobrych cenach, np. fajna nowoczesna kwatera prawie przy samym morzu, Pag - kierunek Bosana w ofercie cena 95 eur i na stracie zniżka do 65, potem do 55 eur, ale oliczają 25 eur za końcowe sprzątanie a mnie z zasady to zniechęca....) A chcemy być w Pagu w piątek 10 lipca. Więc jak będziesz w połowie lipca to daj znać to się spotkamy Teraz śmiało możesz śmiało na Zwardoń jechać. Najgorszy odcinek to od Żywca do granicy i potem od Świerczynowa do Żyliny, w sumie jakieś 70 km. A tak to masz do Pagu same autostrady bez większych remontów i objazdów. (my tak jedziemy). Kiedy planujesz wyjazd?Mikromir napisał(a): Jak Czesi trochę zmiękną, to może Cię jeszcze na Pagu spotkam. Kiedy jedziecie?
piekara114 napisał(a): Kiedy planujesz wyjazd?
Mikromir napisał(a):piekara114 napisał(a): Kiedy planujesz wyjazd?
Teoretycznie od 6 lipca moglibyśmy ruszać, czas mamy prawie do końca lipca. Tylko z kwaterą właśnie mam zgryz, bo na Pagu ja bym raczej celowała w jakieś zadoopie, ale niestety moje upatrzone kwatery w Sv Marko nie wypaliły z różnych powodów. Mam tylko jedną mało interesującą ofertę, gdzie głównym atutem jest tylko położenie, a gospodarz nie zrobił dobrego wrażenia mailowo.
Może tutaj ktoś w cudowny sposób ma jakieś namiary na wolną kwaterę dla 5 osób w Sv. Marko lub okolicach? Bo internet już przeczesałam, ze dwa wolne apartamenty wprawdzie u Czechów bym znalazła (nawet Vilc miał lukę), tylko w kosmicznych cenach pośrednika.
Z desperacji zaczęłam już nawet przeczesywać Hvar, ale tam trochę powstrzymuje mnie konieczność podróży promem - w obecnych warunkach chciałabym móc szybko dotrzeć do szpitala lub wrócić do Polski w razie problemów w rodzinie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne