To jest Gdynia ale nic nie szkodzi, w końcu to jest jedno Trójmiasto. Bardzo nam miło że pamiętasz. Dziękuję za pozdrowienia, przekażę
zainteresowanej osobie. . Również pozdrawiamy i życzymy owocnych pobytów na Pagu (pewnie nie w tym roku).
Anunak napisał(a):Witam wszystkich,
co prawda jest to mój debiutancki wpis ale forum przeglądam już kilka lat. Pag to był mój pierwszy pobyt w Chorwacji (2012). Dzięki Anakinowi i jego klasykowi wybór padł na Metajnę. I jak to czasami bywa spotkaliśmy się w Metajnie (nie wiem czy to pamięta). Pag bardzo nam przypadł do gustu i do Metajny mamy duży sentyment. Na pewno do niej wrócimy. Jeżeli jesteśmy gdzież blisko to staramy się pojechać na Pag. Moja połowica jest amatorką serów więc jak tylko jest możliwość to odwiedzamy Sirana Gligora. Oczywiście osiołki też pamiętamy.
piekara114 napisał(a):Ial by Brać, ale jednak nie będzie. I tak pomyśleliśmy o Pagu, wyspa była w łanach ale za jakiś czas jak będzie kajak i będziemy we dwoje jeździć, ale duża szansa, że jednak w tym roku.
I tu prośba, bo na razie jeszcze wątku nie przekopałam. Które miejscowości polecacie pod kątem tego,, aby długo bylo słońce - na plażę udajemy się ok 10, na nietłoczna plażę na codzień było dość blisko samochodem i łatwo było by wyjechać z wyspy. No i żeby coś wieczorami się działo w tej miejscowości, jakąś lodziarnia, miejsce na spacer itp.
W mieście Pag byłam na pół dnia, ale nie wiem czy tam jest jakaś plaża nie zatłoczona, bo tylko ta miejską na grobli poznałam. Patrzą na mapę to myślę o Mandre i Simuni, ale czy spełnia moje oczekiwania?
piekara114 napisał(a):No wiem wymagająca jestem. Myślę też o okolicy Rogoznica i Południowej części RM.... Choć i Cres chodzi mi po głowie...
Warunek to zdjęcie kwarantanny i otwarcie granic. Ale te nowe ogniska dzisiejsze trochę stopują co będzie dalej....
Pewnie nie czytałaś najpopularniejszego wątku na chwilę obecną na forumwiolek_lp napisał(a):Zdradzisz czemu jednak nie Brać, skoro bierzesz pod uwagę RM ? Myślałam, że Pag ze względu na mniejszą odległość
piekara114 napisał(a):Skontaktowała się ze mną właścicielka z Sutivan z informacją, że w zw. z wirusem podjęli decyzję, że nie otworzą swojego domu dla turystów. Poprosiła o dane do zwrotu zaliczki (120 eur wpłaciłam). Trochę smutno, bo jednak trochę Chorwacja odpłynęła w planie (dobiło też przedłużenie granic na czas nieokreślony), ale nie będę się musiała zastanawiać co z zaliczką (a nie chciałam już teraz decydować o jej przełożeniu na 2021 r.). Liczę jednak, że kraje się jakoś dogadają, u nas zrezygnują z kwarantanny, w pracy kwarantannę po podróżach też zniosą i jednak w sezonie pojedziemy do Cro. Na pewno nie będzie to wtedy Brać, zostaniemy gdzieś na lądzie, Pag lub coś poniżej Splitu.....
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne