napisał(a) sviva » 23.02.2020 15:24
Menusk napisał(a):Sviva dajesz nadzieję
Powiedz proszę jak z opieka medyczna na wrazie "w" gdzie najbliższy szpital punkt lekarski ???
Gdzies czytałam ze w Novalij jest szpital ale jeszcze konkretnie nie sprawdzałam ...
Jak z takim maluch planowaliscie dzień bo zapewne plaża to z rana i popołudniu cos zwiedzaliscie z maluchem??
I powiedz skąd jesteście jechaliscie na raz???
My z zachodniopomorskiego i nie wiem jak to będzie z jazdą z maluszkiem
W Novalji jest
http://www.dom-zdravlja-novalja.hr/index.htmlZ zewnątrz niczego sobie
Nasze dzieci jeszcze na Pagu nie były - były w Tucepi i Podgorze.
A plan dnia był zawsze podobny - ojciec wstawał o 6.30, brak ręczniki i szedł walczyć o ogień tzn miejsce, potem szedł do piekarni i na bazar po warzywa, budziła się reszta, śniadanie. Potem koło 10 na plażę (w Tucepi i Podgorze jak się dobrze miejsce zajęło pod drzewem to można było plażować w cieniu). Plażowanie max do 13 bo zaczynał się taki upał, że głowa mała. Restoran i jakiś obiad, chwila odpoczynku i leżakowania i koło 15.30 znowu na plażę na godzinkę półtorej. A na plaży to już indywidualnie - trochę moczenia, zabawy, kamienie, spacery itd.
Ze zwiedzaniem nie było problemu - obejrzeliśmy trochę Spitu, Dubrovnika, pobliskie miejscowości. Wiadomo, że z prawdziwym trekkingiem i zwiedzaniem to nie miało nic wspólnego ale da radę też coś zobaczyć.
Zawsze jeżdżę na jeden raz. Wyjeżdżamy z Wrocławia. Wyjeżdżam zawsze koło 13-14. Do 24-01.00 w nocy daję radę jechać bez problemu. Zatrzymuję się na jakimś uczęszczanym parkingu przy stacji bądź motelu i robię sobie 3-4 godziny drzemki.
Ostatnio edytowano 28.02.2020 09:48 przez
sviva, łącznie edytowano 1 raz