sviva napisał(a):A jeśli już poruszamy temat mordoru to wiecie może, czy Zrce jest otwarte w majówkę?
Na ich stronie napisali " Sezon trwa od końca maja do początku września'
magda-lena309 napisał(a):witam
nie byłam nigdy na Pagu, ale chcemy się w tym roku wybrać, proszę Was polecicie jakieś miejsce gdzie jest szczególnie pięknie? jedziemy z dziećmi więc fajnie jakby było łagodne zejście do plaży... a może macie konkretne namiary na apartamenty ?? interesuje nas jak najbliżej plaży
nie byłam nigdy na Pagu, ale chcemy się w tym roku wybrać, proszę Was polecicie jakieś miejsce gdzie jest szczególnie pięknie? jedziemy z dziećmi więc fajnie jakby było łagodne zejście do plaży... a może macie konkretne namiary na apartamenty ?? interesuje nas jak najbliżej plaży
Mikromir napisał(a):magda-lena309 napisał(a):witam
Najlepsze plaże są poza głównymi miejscowościami. Nie nastawiaj się raczej, że będziesz mieć przepiękną plażę i klimatyczne miasteczko w jednym.
Na pierwszej stronie wątku są linki do relacji z wyspy.
Dobry przegląd plaż w tej:
50-plaz-paga-t54499.html
i paru innych.
Ja lubię plaże dokoła Paškiej zatoki, ale są też inne gusta.
https://www.beachrex.com/en/croatia/lika/island-pag
Ja płynęłam słynnym Festini Boat. To coś jak Makarski Jadran lub Bibe tylko o wiele mniejszyagata26061 napisał(a):A ja mam pytanie czy ktoś z Was płynął z miasta Pag na jakiś fishpicnic?
Dokładnie, tym bardziej z dzieciakami. My Festini płynęliśmy w dniu dla "normalnych" to było całkiem ok. Nie było tłoczno - na pewno nie tak jak na Elizabet . Muzyka owszem grała ale znośnie. za to Festini w wersji party wyglądał jak Elizabet, mielismy okazję obserwować jak przypłynął na Beritnice ale i kilka razy gdy przepływał koło naszego kempingu - nie dało się nie zauważyćanakin napisał(a):Można też statkiem "Elizabet".
Aczkolwiek nie wiem czy on zaczyna w Pagu czy na Zrce.
Na pewno nie ma to wiele wspólnego z fish-picnikiem i (wg mnie) jest to oferta skierowana raczej do młodszych odbiorców.
Nie żebym uważał, że jesteś za stara , ale jak dla mnie pływanie przy akompaniamencie dudniącej muzyki w otoczeniu rozwrzeszczanej młodzieży do atrakcji raczej nie należy...
Zdecydowanie wartoanakin napisał(a): Zdecydowanie wolę taxi-boat z Tovernele i wycieczkę po Rabie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne