Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 01.11.2019 18:00

sviva napisał(a):Chłopie na miesiąc byś się tam wybrał a byś wszystkiego nie zjeździł :)
Pag dobry wybór - kiedy jedziecie?

Wiem, wiem ... Potencjalnie początek sierpnia 2020 ...

pozdrawiam, Michał
artwro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artwro » 01.11.2019 19:11

anakin napisał(a):
sviva napisał(a):Tak. Długo się nad nimi zastanawiałem. Otoczenie apartamentu pierwsza klasa. Do morza jakieś 150-200 m.
Obok piekarnia. Kuźwa, po co ja Ci to piszę jak ty znasz te rewiry na pamięć. Ostatecznie padło na apartamenty Danijela w Kustici. Mam sentyment do tej miejscowości. Przeżyłem w niej swoje pierwsze zagraniczne, samodzielne wakacje.
P. S. To są apartamenty Stanko. Tylko z terminami u kich krucho. Bardzo miła Pani gospodyni ( przynajmniej mailowo). :)

No to udanego pobytu życzę. :D
Kawałek od zalewu, ale i tak na najlepsze plaże trzeba jeździć, więc to bez znaczenia.

Byliśmy w apartamentach Stanko 2 lata temu i potwierdzam, że ich właściciele to bardzo sympatyczne osoby. W sumie to mają na posesji 2 budynki z apartamentami. Ale tłoku nie ma, piekarnia 50 metrów od domu, do plaży miejskiej jakieś 200 metrów pieszo. Naprawdę polecam, życzliwi, pomocni.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 09.11.2019 23:05

artwro napisał(a):
anakin napisał(a):
sviva napisał(a):Tak. Długo się nad nimi zastanawiałem. Otoczenie apartamentu pierwsza klasa. Do morza jakieś 150-200 m.
Obok piekarnia. Kuźwa, po co ja Ci to piszę jak ty znasz te rewiry na pamięć. Ostatecznie padło na apartamenty Danijela w Kustici. Mam sentyment do tej miejscowości. Przeżyłem w niej swoje pierwsze zagraniczne, samodzielne wakacje.
P. S. To są apartamenty Stanko. Tylko z terminami u kich krucho. Bardzo miła Pani gospodyni ( przynajmniej mailowo). :)

No to udanego pobytu życzę. :D
Kawałek od zalewu, ale i tak na najlepsze plaże trzeba jeździć, więc to bez znaczenia.

Byliśmy w apartamentach Stanko 2 lata temu i potwierdzam, że ich właściciele to bardzo sympatyczne osoby. W sumie to mają na posesji 2 budynki z apartamentami. Ale tłoku nie ma, piekarnia 50 metrów od domu, do plaży miejskiej jakieś 200 metrów pieszo. Naprawdę polecam, życzliwi, pomocni.

Chcesz mnie chłopie wpienić, że summa summarum się nie zdecydowałem na nich? :)
Zago
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zago » 13.11.2019 20:34

Moje ulubione miejsce na Pag. Tak bo cisza na forum
Załączniki:
slana.JPG
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 13.11.2019 20:50

Zago napisał(a):Moje ulubione miejsce na Pag. Tak bo cisza na forum

Pewnie byłoby i moje gdybym miał pływadło. :wink:
Z Beretnicy to jeszcze dobre 30-40 min. piechotą. :?
Zago
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zago » 14.11.2019 08:43

anakin napisał(a):
Zago napisał(a):Moje ulubione miejsce na Pag. Tak bo cisza na forum

Pewnie byłoby i moje gdybym miał pływadło. :wink:
Z Beretnicy to jeszcze dobre 30-40 min. piechotą. :?

To prawda, z pływadłem odkrywa się dużo fajniej Chorwację. Na początku mojej przygody z Jadranem wypożyczałem, przynajmniej raz czy dwa na urlopie. Od kilku lat ciągnę swoją łódkę co wiąże się z kilkoma problemami takimi jak: dłuższa podróż, miejsce do cumowania, winiety, ubezpieczenia i takie tam, ale warto. Czasami zastanawiam się nad gumiakiem z małym silnikiem ( mniej kłopotu, a zabawa też by była)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 14.11.2019 13:31

Wygląna na Slaną.
IMG_20180720_133507 (1280x723).jpg

Prawda li to ?
Zago
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zago » 14.11.2019 13:39

kaeres napisał(a):Wygląna na Slaną.
YDXJ8864 (1280x720).jpg

Prawda li to ?

Tak to Slana. Po prawej jest mała jaskinia, a 20-30 metrów od brzegu jest zatopiona ogromna opona. 15 minut wspinaczki i widok mega na stały ląd i okolicę.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 14.11.2019 13:46

Ja dotarłem (pieszo) tutaj.
Dalej mi się już nie chciało w tym upale.
Poza tym za ten cypelek przypłynęła Ewa z Adamem, więc nie bardzo się im chciałem tam szwendać. :wink:
Załączniki:
Pag.JPG
Zago
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zago » 14.11.2019 14:14

anakin napisał(a):Ja dotarłem (pieszo) tutaj.
Dalej mi się już nie chciało w tym upale.
Poza tym za ten cypelek przypłynęła Ewa z Adamem, więc nie bardzo się im chciałem tam szwendać. :wink:

To już blisko mojej drugiej miejscówki, pokazał mi ją kolega z forum (pozdrawiam).
Załączniki:
pag 22.JPG
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 24.11.2019 17:14

Uwaga! Będzie petarda albo pytania z rangi głupich :)
Czy na Pagu albo w okolicach (Zadar) jest jakiś aquapark dla dzieci? Mamy małe dzieciątka i jakieś baseny i zjeżdżalnie na jeden dzień by się przydały :)
Zago
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zago » 24.11.2019 18:14

sviva napisał(a):Uwaga! Będzie petarda albo pytania z rangi głupich :)
Czy na Pagu albo w okolicach (Zadar) jest jakiś aquapark dla dzieci? Mamy małe dzieciątka i jakieś baseny i zjeżdżalnie na jeden dzień by się przydały :)

Nie ma głupich pytań...Na Pag widziałem tylko pompowany aquapark w Gajac. Kiedyś byłem z córką na takim, dla mnie super dla dziecka nie do końca. Dziecko bez pomocy nie wdrapie się na pompowane zabawki.
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 24.11.2019 19:03

W Starej Novalji na Planjce tez jest dmuchany zamek zjezdzalnia...
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 24.11.2019 19:09

tami72 napisał(a):

W Starej Novalji na Planjce tez jest dmuchany zamek zjezdzalnia...

Nie, nie, nie o taki aquapark mi chodzi. Bardziej i kryte lub odkryte baseny ze zjezdzalnia dla malućkich. Dzieci w wakacje będą miały 5 i 3 latka więc na dmuchańce nie dają rady. Mieliśmy je w tym roku w Tucepi - trzymały się z daleka bo to bardziej dla nastolatków.
Chodzi mi o jakiś kompleks, który ma zaplecze jak hotele np w Grecji.
Ot tak, żeby dzieci oprócz kąpieli w zatoce mogły poszaleć.
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 24.11.2019 20:30

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 371
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone