napisał(a) anakin » 01.07.2019 14:10
truedomel napisał(a):Oczekiwania : przyzwoita plaża "miejska", jakaś lodziarnia i chociaż kilka knajp gdzie można zjeść obiad. Nie potrzebuje rozrywek zaliczajacych się do tzw życia nocnego.
Czy ktorakolwiek z lokalizacji od Vidalici do Metajny spełnia takie kryteria? Czy to typowe wioski, gdzie nie ma nic poza.... Pięknem Pagu?
A więc tak.
Jeżeli chodzi o przyzwoitą plażę miejską to zdecydowanie najgorsza jest w Metajnie.
Jeżeli chodzi zaś o drugie kryterium, najlepszą miejscowością jest....Metajna.
Osiołkowi w żłoby dano. Wybór należy do Ciebie.
truedomel napisał(a):wyspa Pag jako cel urlopu to z mojej strony dość duże "ryzyko i wyzwanie" ze względu na preferencje urlopowe mojej piękniejszej połówki
Nie wiem jakie są preferencje Twojej połówki, ale jeżeli wymogiem jest nadmorska promenada przystosowana do wieczornych spacerów, pełna palm i świateł to masz trzy wyjścia:
- nie jechać na Pag
-jechać na Pag i jeździć codziennie do Zadaru
-jechać na Pag, siedzieć na miejscu i słuchać przez cały pobyt tekstów pt.
do jakiej Ty mnie dziury zabrałeś? Nie piszesz czy bywałeś już w Cro ( a jeżeli tak to gdzie?)
Weź pod uwagę, że Pag jest inny niż wszystkie inne miejsca w Cro.
Charakterystyczny krajobraz, praktycznie brak jakichś konkretnych miejsc do zwiedzania (typu Trogir, czy Split).
Sam Pag (miasto) dobre żeby wpaść i zobaczyć raz i tyle.
Żeby odwiedzić jakieś fajne miejsce (np.wspomniany tu już Zadar), trzeba z wyspy wyjechać.
Największym atutem Pagu są jego plaże.
Tylko tyle i aż tyle.