tami72 napisał(a):Jak peka to tylko w Konoba Giardin w miejscowosci Kolan...Ale trzeba wczesniej zamowic....
boboo napisał(a):Z Metajny (w ładną pogodę) polecicie Velebitskim, zahaczycie o Zavratnicę (ten szpic wykresu u góry):
https://goo.gl/maps/Mg9kWez7Qb52
i na obiadek do Porata
Całość około 90 km i piękny dzień za sobą
Sliderber napisał(a):Witam serdecznie..
Czy mogą mi Państwo powiedzieć jakiej pogody i temperatury wody można się spodziewać w drugiej połowie czerwca? Wybieramy się na kemping Strasko i bardzo zależy nam na ciepełku, a ten termin najbardziej pasuje..
Z góry dziękuję za odpowiedź
Pozdrawiam ☺️
Iza
Roxi napisał(a):tami72 napisał(a):Jak peka to tylko w Konoba Giardin w miejscowosci Kolan...Ale trzeba wczesniej zamowic....
Po szybkim zerknięciu na tripadvisor... to jest dokładnie to czego szukam!
Do St. Novaliji na obiad popłyniemy, a tutaj dojedziemy samochodem, idealne rozwiązania.
walp napisał(a):Ani jedna, ani druga miejscowość, jakoś szczególnie nas nie urzekła, ale jeśli miałbym wybierać z tych dwóch, to Metajna. (chociaż już bardziej podobało mi się w sąsiedniej wiosce Zubovići). (oj, narażę się Miłośnikom).
margaryt napisał(a):Dzień dobry, chcę się doradzić, jako że serce skradł Półwysep Peljesac, a po drodze zajedziemy na Pag na 4 dni, gdzie się zatrzymać Metaja czy Mandre?
anakin napisał(a):walp napisał(a):Ani jedna, ani druga miejscowość, jakoś szczególnie nas nie urzekła, ale jeśli miałbym wybierać z tych dwóch, to Metajna. (chociaż już bardziej podobało mi się w sąsiedniej wiosce Zubovići). (oj, narażę się Miłośnikom).
Masz stuprocentową rację Waldek.
Dziura , w której barany d......beczą.
Nie ma sensu w ogóle się tam zapuszczać.
Ja osobiście polecam wszystkim taką np. Bošanę, Povljanę czy Šimuni.
Lepsze plaże, jakaś cywilizacja, czyli po prostu trendi, kul i dżezi. :wink
anakin napisał(a):margaryt napisał(a):Dzień dobry, chcę się doradzić, jako że serce skradł Półwysep Peljesac, a po drodze zajedziemy na Pag na 4 dni, gdzie się zatrzymać Metaja czy Mandre?
Pag po Peljeszczaku?
Nie sądzę żeby Ci się podobało.
To zupełnie inne klimaty.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne