eeee nie jest na niej tak źlegusia-s napisał(a):Yhy Festina
[/quote]
...hehehe ...no nie jest żle
Sandi napisał(a):Czy między miastem Pag, a miejscowością Metajna kursuje jakaś komunikacja miejska? Niestety będziemy zwiedzać Cro bez samochodu i mimo że od dawna chciałam zobaczyć wyspę, to zastanawiam się czy tym razem sobie jej nie odpuścić?
sdolas napisał(a):Jeśli ktoś będzie w stanie pomóc to będę zobowiązany.
Poszukiwania rozpoczęte, już w zeszłym sezonie ostrzyłem sobie zęby na Pag
Ale większość ekipy zanegowała moją propozycję więc odwiedziliśmy ponownie Tribunj, było super, nie powiem
Ale na Pag jak ciągnęło tak ciągnie, a nawet i coraz mocniej.
Kilka namiarów dostałem, za które dziękuję, niektóre sam wyszperałem.
Odpowiedzi różne, albo już zarezerwowane, albo właściciele od tygodnia milczą
Kilka odpowiedzi mam, konkretnych .... rozważam ...
Tylko nie zawsze jest tak kolorowo, szukam w rejonie o końcówki Pagu do Sv. Mariji, ze względu na mniejszą liczbę turystów i na plaże które mi odpowiadają. Jadnak w tym rejonie jest klif .
Niektórzy wiedzą że na wakacje do Cro bez kajaka się nie ruszam
Niestety sporo osób którzy byli w tym rejonie, odradza to miejsce jako bazę wypadów kajakowych, właśnie przez skarpę
Zna ktoś może jakieś miejsce we wskazanym rejonie, jakieś apartamenty w tym miejscu, gdzie mimo klifu bez problemu dam radę z kajakiem ?
marosmaro napisał(a):Sandi napisał(a):Czy między miastem Pag, a miejscowością Metajna kursuje jakaś komunikacja miejska? Niestety będziemy zwiedzać Cro bez samochodu i mimo że od dawna chciałam zobaczyć wyspę, to zastanawiam się czy tym razem sobie jej nie odpuścić?
Nie chcę zniechęcać do przyjazdu na zwiedzanie pięknego PAGU bez samochodu ale raczej po sezonie nie będzie jakichś przewoźników. Z tego co mogę powiedzieć to w sezonie kursują z Novalji autobusy kilku kolorowych linii. Puszczam zdjęcie jednej z nich zrobione nie daleko naszego domu w miejscowości Caska.
mefiu767 napisał(a):Będziemy się bujać po wyspie od 11 września ze sporym psem marki Golden Retriever. Jakby ktoś nas spotkał to spokojnie zagadujcie, może się wymienimy doświadczeniami, miejscówkami Będziemy autem więc po okolicy możemy kogoś gdzieś podrzucić.
krutom napisał(a):Walp
Parę wskazówek technicznych co do rejsu.
Może Tobie lub komuś innemu się przydadzą.
krutom napisał(a):A jesli lubicie chodzić, ale trochę mniej to trzeba to zrobić tak:
Dojeżdżamy samochodem dokładnie w to miejsce. Uwaga trzeba zjechać na dól do portu i wyjechać pod górkę.
Na lewo mały parking - zawsze pusty, na prawo recepcja, gdzie jak sadzę można kupić bilety do gaju.
walp napisał(a):Niestety, rejs nie odbył się.
....
A następnie spędziliśmy super dzień na plaży Plat w Zubovići.
krutom napisał(a):Szkoda, że nie udało się Wam zobaczyć Rabu.
Jest zdecydowanie wart spędzenia w nim przynajmniej kilku godzin.
Może kiedyś...
mervik napisał(a):
...a ja ci radzę ... znajdż sobie w tym rejonie Pagu miejscówkę
https://www.google.pl/maps/@44.4551068, ... 312!8i6656.
https://www.google.pl/maps/@44.4559898, ... 704!8i4352
.jest ich dużo i taniej niż po drugiej stronie
...stąd kajakiem masz pole do popisu....
walp napisał(a):A następnie spędziliśmy super dzień na plaży Plat w Zubovići.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne