Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.08.2018 10:57

Bea.ta napisał(a):
krutom napisał(a):Do tego jakby było mało pływają te jak się wyraził "pie....e" dyskoteki z Pagu.
Coś czuję, że Paski Zalew odwiedził pierwszy i ostatni raz.

Yhy :roll: Festina :evil:

Płynie, przepłynie i nie ma. My gumjakiem często w ramach atrakcji i do pośmiacia się pływamy za Elizabeth bo taka jest oficjalna obecnie nazwa statku z graffiti Festini. Stare Festini to teraz rodzinny fiszpiknik bez muzyki :D Jak podpływa na Beritnicę czy inną plażę czy skałki na Paskich Vratach, to dla mnie też atrakcja popatrzeć na tych "wariatów" i posłuchać muzy, nawiasem mówiąc tej samej płyty od kilku już lat :D

Pies a w zasadzie sucz tylko darła mordę jak odległość między nimi a nami była za mała :wink:

DSC_8305.JPG

DSC_8348.JPG

Bea.ta napisał(a):
walp napisał(a):My tutaj w Zubovići nic nie słyszymy z Zrće.
no to macie szczęście :)

W Metajnie też nic nie słyszałem już od kilku lat, więc albo ja głuchy ... :roll: :wink: Może czasem jakiś bas można wychwycić wsłuchując się, ale na pewno nie można mówić żeby Zrce stanowiło jakiś problem w Metajnie :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 30.08.2018 11:21

Głuchy po prostu jesteś :) albo znieczulony :)
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 30.08.2018 11:32

krutom napisał(a):Acha, bilety kupuje się już na łódce jak płynie.
Pan "kapitan" sprzedaje bilety i nikt w tym czasie łódki nie pilnuje. Płynie sama.
Po zebraniu pieniędzy "kapitan" wraca po chwili i rozdaje paragony.
Łódka dalej płynie sama.

Ciesz się, że płynął i kasował sam bo nie miał z kim pić.
Moim rejsem płynął kasjer i taki stary "kapitan"
Pili piwko i rakiję :)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 30.08.2018 11:40

Bea.ta napisał(a):albo znieczulony :)
znieczulany
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.08.2018 11:44

Pewnie i jedno i drugie :wink: a do tego mam wszystko gdzieś, i mało co może mi błogość urlopu w Metajnie zagłuszyć, no może konieczność odwiedzin Novalji :twisted: . Nie zmienia to faktu że jak pierwszy i drugi a może i 3 raz byłem w Metajnie to Zrce było zdecydowanie bardziej słychać. Może rzeczywiście ograniczyli głośność nadawania. W końcu Jewropska nastała, to i cywilizacji więcej. Nawet wysypisko ogrodzili :)
osjann
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) osjann » 30.08.2018 16:31

gusia-s napisał(a):
osjann napisał(a):
osjann napisał(a):Zastanawia mnie jedna rzecz. Patrząc na googlach na lewo od Girenicy jest taka mała wysepka (Otočić Mišnjak). Mając do dyspozycji kajak chciałbym sobie tam popłynąć tylko czy warto ? Ktoś tam może był, albo ktoś ma gdzieś jakieś zdjęcia jak ta wysepka wygląda?
Udało się dopłynąć :)

Fajna laguna :) Ciekawi mnie jak było z powrotem? bo nieźle pizgał wiatr jak widać ;)

Bardzo dobrze się płynęło, ogólnie ta wysepka jest mega blisko lądu więc nie było strachu. Rzeczywiście trochę wiatr pizgał ;) ale i tak w porównaniu z Hvarem to na Pagu kajakuje się znacznie lżej.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.08.2018 19:18

Zubovići na początku "złotej godziny". :wink:

IMG_1451.JPG

Kolejny dzień na Pagu ma się ku końcowi. :papa:

IMG_1460.JPG
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 30.08.2018 19:39

Bea.ta napisał(a):
krutom napisał(a):Do tego jakby było mało pływają te jak się wyraził "pie....e" dyskoteki z Pagu.
Coś czuję, że Paski Zalew odwiedził pierwszy i ostatni raz.

Yhy :roll: Festina :evil:
eeee nie jest na niej tak źle ;) :mrgreen:
post-7016-0-14292100-1380747102.jpg
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 31.08.2018 18:59

"Festiną" nie płynęliśmy - žao mi je. :cry:

Za to mieliśmy dziś bardzo udany, kolejny dzień na Pagu.

Najpierw zostawiliśmy nasze dziewczyny na plaży w Šimuni, a ja z Młodym poszliśmy na Sv. Vid.
Mimo, że wchodziliśmy najłatwiejszym szlakiem, to nogi dostały ostry wycisk, zresztą nie tylko nogi, bo było ok. 30 stopni, ale św. Wit został zdobyty. :wink:

Wróciliśmy do Šimuni i dołączyliśmy do dziewczyn pluskających się w Jadranie. Woda miodzio, cieplejsza niż w Paškim Zaljevie.

Następnie pojechaliśmy do Mandre na posiłek i lody. Zostaliśmy tam krótko, bo miejscowość nie przypadła nam do gustu.

Na koniec zajechaliśmy do Kolan, gdzie właśnie ma miejsce Fešta od sira. Zakupiliśmy trochę paškiego sira do degustacji i wróciliśmy do bazy.

IMG_1585.JPG

IMG_1577.JPG

Z tarasu patrzę teraz na szczyt Sv. Vid i nucę sobie: "w Pile było jak w Chile, każdy miał czerwone ryło ..." - trochę mnie przypaliło. :oczko_usmiech:

Srdačan pozdrav. :papa:
Casian
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Casian » 01.09.2018 15:04

Witam
Nigdy nie byłem na Pag, zastanawiam sie która z miejscowości na całej wyspie jest najbardziej nizinna, płaska ? Planuje rok 2019 i szukam miejscowości pod dzieci.
Dzięki z góry za podpowiedź.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 01.09.2018 16:16

A Twoje dzieci mają lek wysokości? ;)
Na Pagu nie ma jakichś strasznych przewyzszen. Według mnie wszędzie jest nizinnie. Ale może dlatego, że ja w górach mieszkam :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 01.09.2018 18:17

Casian napisał(a):Nigdy nie byłem na Pag, zastanawiam sie która z miejscowości na całej wyspie jest najbardziej nizinna, płaska ? Planuje rok 2019 i szukam miejscowości pod dzieci.

Nie widzieliśmy tutaj jeszcze zbyt dużo, ale plaża w Šimuni i sama miejscowość wydała mi się dobrym miejscem dla rodziny z dziećmi.
Plaża jest dość długa, dno z drobnym żwirkiem (nie trzeba zakładać butów), a co istotne, jeśli mamy dość słońca możemy schować się między piniami.

IMG_1551.JPG

IMG_1559.JPG
Pauletta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pauletta » 02.09.2018 08:22

Rysio napisał(a):
Płynie, przepłynie i nie ma. :D

No nie wiem. Ostatnio zakotwiczyła sobie przy Beretnicy, wypuściła ludzi do wody, zgasiła silniki i miała problem z odpaleniem ponownie. :) I tak stała ponad 2,5 h, bulgotała i dudniła basem :) . Ludzie na plaży pewnie byli przeszczęśliwi :D

Rysio, byłeś teraz w Metajnie w ostatnich dniach? Bo co chwilę mi się rzucał gdzieś w oczy taki właśnie pieseł - maltańczyk :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 02.09.2018 08:29

Byłem do 21 sierpnia, ale maltańczyków spotkałem mnóstwo, więc niekoniecznie widziałaś naszego :wink:
Pauletta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pauletta » 02.09.2018 15:08

Ano, wiec to pewnie inny przedstawiciel gatunku :)

Ja mam jeszcze takie pytanie. Bo szukałam na forum ale nie mogę nic konkretnego znaleźć. Czy plażował ktoś/spędzał czas/widział na żywo plaże oznaczona na zdjęciu jako Novalja Sjever?
Screenshot_2018-09-02-09-01-36.png

Bardzo rzuca się w oczy jadąc w strony Lun, nam brakło czasu by podjechać i sprawdzić czy wogole można tam normalnie dojechac/dojsc i się czymś zachwycić :) bo z oddali to skaliste otoczenie sprawia bardzo przyjemne wrażenie :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 348
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone