Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.08.2018 07:05

Pauletta napisał(a):Cześć moi mili. :)
Takie szybkie pytanie do osób stacjonujących obecnie na Pag - czy jest opcja znalezienia noclegu w ciemno od nadchodzącej niedzieli? :) Interesuje mnie głównie Metajna i okolice. Wiem że nikt nie ma kryształowej kuli - nie suszcie mi proszę głowy :P Po prostu czasami będąc na miejscu wie się że jest więcej ludzi niż powietrza i nie zapowiada się by coś miało się w tej kwestii zmienić :) To nasz 11ty wyjazd do Cro i pierwszy w ciemno bo totalnie spontaniczny więc się trochę denerwuję i stąd to pytanie. :)

Pozdrawiam cieplutko i serdecznie!

Jaki Was apartament interesuje w Metajnie ?
Pauletta
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pauletta » 24.08.2018 12:04

Chcielibysmy coś co ma:
Balkon/taras z ładnym widokiem
Aneks kuchenny
Duże łóżko (nie dwa osobne)
Ciszę w nocy :)
I chyba tyle. Chcielibysmy zmieścić się do 35-40euro za noc. I na 6-7 nocy. Osób dwie - ja i Małż mój.

Ps. Nie musi to też być konkretnie Metajna. Po prostu chcielibyśmy miejsce raczej ciche i spokojne i w bliskiej odległości do ładnych plaż - ale z plażami to chyba na Pagu nie problem ;)
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 25.08.2018 21:39

Habanero napisał(a):Jeżeli lubicie chodzić, to moja propozycja jest następująca...

A jesli lubicie chodzić, ale trochę mniej :wink: to trzeba to zrobić tak:
Dojeżdżamy samochodem dokładnie w to miejsce. Uwaga trzeba zjechać na dól do portu i wyjechać pod górkę.
Na lewo mały parking - zawsze pusty, na prawo recepcja, gdzie jak sadzę można kupić bilety do gaju.

Tego nie wiem, bo ja mam zejście do oliwek wprost z apartamentu.

Można także zjechać na prawo obok recepcji wprost na plażę.
Skręca się omijając tą oliwkę na środku drogi koło czerwonego samochodu na fotce googla. Asfaltowa dróżka, trochę kręto i stromo, ale da się spokojnie.
Przy plaży można zostawić samochód (jest sporo miejsca i zawsze kilka aut tam stoi) i udać się drogą na prawo (500 m) do portu wzdłuż morza.
Jadąc na dół na plażę po ok 200 m napotkacie po lewej stronie coś w rodzaju amfiteatru. Jest widoczny na googlach. To jest wejście nr 2 do gaju oliwnego.
Zaletą mojego rozwiązania jest możliwość wzięcia kąpieli po meczącym dniu na Rab i nie trzeba się wspinać do auta.

Wariant opisany przez Habanero jest Ok, ale wymaga sporo spaceru.
Może przy okazji ustrzelicie moją naklejkę. Macie czas do czwartku. :lol:

ps. Nie opowiadajcie tego wszystkim, bo bedę miał tłok na plaży. :wink:
osjann
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) osjann » 27.08.2018 11:07

osjann napisał(a):
Zastanawia mnie jedna rzecz. Patrząc na googlach na lewo od Girenicy jest taka mała wysepka (Otočić Mišnjak). Mając do dyspozycji kajak chciałbym sobie tam popłynąć tylko czy warto ? Ktoś tam może był, albo ktoś ma gdzieś jakieś zdjęcia jak ta wysepka wygląda?

Udało się dopłynąć :)

gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 27.08.2018 21:52

osjann napisał(a):
osjann napisał(a):Zastanawia mnie jedna rzecz. Patrząc na googlach na lewo od Girenicy jest taka mała wysepka (Otočić Mišnjak). Mając do dyspozycji kajak chciałbym sobie tam popłynąć tylko czy warto ? Ktoś tam może był, albo ktoś ma gdzieś jakieś zdjęcia jak ta wysepka wygląda?
Udało się dopłynąć :)

Fajna laguna :) Ciekawi mnie jak było z powrotem? bo nieźle pizgał wiatr jak widać ;)
andrzejstrzelba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejstrzelba » 28.08.2018 06:21

Chcieliśmy się wybrać z rodziną na plażę Bosana. Jedziemy od Pagu i cały czas rozglądam się za jakimś parkingiem. W końcu znalazłem coś na wzór parkingu, ale później się okazało, że to przy plaży Rozin Bok (zresztą też bardzo ładnej), czyli zajechaliśmy za daleko. Możecie podpowiedzieć gdzie trzeba się zatrzymać, żeby dojść na Bosanę? Nie chcę z dziećmi błądzić po okolicy.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 28.08.2018 07:51

Plaża Bosana jest pierwszą od strony Pagu.
Pojechałeś za daleko.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 28.08.2018 21:56

Dobra večer. :papa:

Widok z naszego tarasu na Metajne (z lewej) oraz Pag (z prawej). :wink:

IMG_1302.JPG
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 28.08.2018 22:22

Widok masz najlepszy :)
andrzejstrzelba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzejstrzelba » 29.08.2018 06:16

kaeres napisał(a):Plaża Bosana jest pierwszą od strony Pagu.
Pojechałeś za daleko.

Wiem, że zajechałem za daleko, przecież sam to napisałem. Pytanie brzmi, gdzie trzeba się zatrzymać i w którą ścieżkę odbić. Wczoraj znów jechaliśmy autem, ledwo się toczę i nic konkretnego nie widać. Jest kilka małych zejść, ale nie mam pojęcia, które wybrać. Mam wrażenie że wszystkie prowadzą do posesji, a nie na plażę. Patrzyłem na tripadvisor i widziałem tam zdjęcia z Rozin Bok i zachwytami nad Bosaną. Ludzie mylą plażę.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.08.2018 06:20

andrzejstrzelba napisał(a):Patrzyłem na tripadvisor i widziałem tam zdjęcia z Rozin Bok i zachwytami nad Bosaną. Ludzie mylą plażę.
A podjąłeś wysiłek sprostowania tego na TripAdvisor i opisania stanu rzeczywistego?
sdolas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sdolas » 29.08.2018 06:22

Stań sobie tutaj https://www.google.com/maps/place/Pag/@ ... 14.9916875
w zasiegu masz Dubrawę i Delfinkę :wink:
Habanero pisał że tu zejście jest całkiem znośne.
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 29.08.2018 07:17

Mówi się o Bosanie bo przy tej miejscowości jest kilka plaż. Czy to Dubrava czy Delifinkę.
Ale jak chcesz na konkretnie Bosanę to zjazd masz mniej więcej tutaj - https://goo.gl/maps/jRPT9EZ5ibz
nie byłem osobiście i podejrzewam, że trzeba zjechać ile się da i później parę metrów pieszo.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 29.08.2018 08:52

krutom napisał(a): A jesli lubicie chodzić, ale trochę mniej :wink: to trzeba to zrobić tak:

Dziękuję za propozycje. Lubimy chodzić, ale którą opcję wybierzemy, pewnie zależeć będzie od czasu.
Bea.ta napisał(a):Widok masz najlepszy :)

Bardzo nam się podoba. :wink:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.08.2018 08:58

walp napisał(a):
Bea.ta napisał(a):Widok masz najlepszy :)
Bardzo nam się podoba. :wink:
Bo na Metajnę :!: :hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 346
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone