pancezary napisał(a):Zago napisał(a):coolibeer napisał(a):Witam Serdecznie Nowy się melduje w tym roku padło na Wyspę Pag a dokładnie mieścinkę Kustici
Macie jakieś sprawdzone miejsca w pobliżu do zwiedzania? Jakieś atrakcję dla dzieci? Zależy mi też na wypożyczeniu jakiejś łódki którą można by było zwiedzić wyspę od strony Zatoki
Liczę na to że jest to fajne miejsce na spędzenie tegorocznych wakacji. Podpowiecie cos?
Kustici to mała wioska, ale bardzo fajna. Byłem w zeszłym roku i wybieram się w tym w sierpniu. Łódki nie wypożyczysz w Kustici trzeba do Pag podjechać. Musisz poczytać na forum jeśli chodzi o miejsca do odwiedzenia. W Kustici jest mały sklep otwarty rano i po południu ( w południe robią pauzę), dwie restaurację w jednej super pizza, a w drugiej przepyszne kalmary.
Ja polecam:
- wejść na górę sv.Vid
- zobaczyć plażę Beritnica i Rucice
- jak wypożyczysz łódkę to płyń do plaża Slana i Mali Zaton.
Jeżeli jedziesz z dzieciakami to w Nowalji (10 min drogi samochodem od Kustici) jest piaszczysta plaża Planjka z pełną infrastrukturą (bary, duży parking, przebieralnie) ze zjeżdżalnią i huśtawkami w wodzie. Z tego co pamiętam można tam też wypożyczyć jakiś sprzęt wodny, skutery itd.
Jak będzie trochę chłodniejszy dzień możecie się wybrać do na północ do Lun, do Ogrodu Oliwnego, warto też zwiedzić miasto Pag i pojechać do niedalekiego Zadaru.
Nie jestem jakimś wielkim fanem pizzy, ale Zago ma rcję, ta w Kustici jest nieziemska, polecam Slavonską!!
Tenkju