Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.04.2018 21:12

Janusz Bajcer napisał(a):Na Pagu kamieni kupa ....ale do ukamienowania daleko :wink:

Mylisz pojęcia.

:mrgreen:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 05.04.2018 12:27

anakin napisał(a):Dobrze, że bobo kropkę wypatrzył, bo by chłopa już ukrzyżowali. :lol:

Bo my starej daty jesteśmy językowymi onanistami :)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 06.04.2018 05:50

Porządny onanista kropkę by wypatrzył :mrgreen:

Ale jeśli chcesz się podelektować perełkami polskiego języka, to polecam Lema - w szczególności "Bajki robotów", Sapkowskiego oraz Wańkowicza.
Każdy z nich w swoistym stylu; ale tak pieścić język i igrać słowami jak oni, to niewielu potrafi.
W opowieściach ustnych zaimponował mi Tomek Skory.
Jak zaczął od niechcenia cichym głosem nawijać jakąś historyjkę, po minucie całe grono milczało i siedziało wsłuchane z opadniętymi koparami. I nie tyle sama historyjka była tego powodem, co sposób jej opowiadania.

A propos Pagu, to w tym roku jadę "deczko" dalej na południe (2 tygodnie Mljetu),
ale od zjazdu "Perusic" co jakiś czas pomacham :wink:
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 10.04.2018 19:47

Witam!Jezeli ktos poszukuje jeszcze miejscowki na Pagu, to moja sasiadka w Starej Novalji ma jeszcze wolne terminy latem.Konkrety tutaj-

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Pozdrawiam
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 10.04.2018 20:30

Pytanie, kto płynął ten wie. Czy prom na Pag kosztuje za auto + za każdego pasażera czy płacimy tylko za auto, niezależnie od pasażerów? W cenniku jest cennik od auta i od Persona ale może to jak ktoś na piechotkę.... proszę o info
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 10.04.2018 20:36

Za samochód i każdą sztukę w samochodzie.
Cennik jest tak sformułowany, bo niekoniecznie musisz płynąć promem jadąc samochodem.
Pieszemu też prom przysługuje. :wink:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 11.04.2018 16:41

Dzięki. W cenniku wyczytałem : foot passanger co by wskazywało na pieszego, Ci co w aucie mogliby się nie liczyć, zresztą przynajmniej kierowca powinien być "w cenie" gapowicze w aucie to może być sposób na nadużycia ale auto bez kierowcy nie pojedzie.
Dawno temu płynąłem na Hvar i już nie pamiętam jak to było z opłatami. nawet nie wiem czy płaci się wcześniej czy dopiero po wjeździe na prom?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.04.2018 18:58

joajer napisał(a): nawet nie wiem czy płaci się wcześniej czy dopiero po wjeździe na prom?

Żeby wjechać na prom musisz mieć bilet.
Obsługa promu biletów nie sprzedaje ( a przynajmniej mi nic na ten temat nie wiadomo).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.04.2018 19:16

joajer napisał(a):Pytanie, kto płynął ten wie. Czy prom na Pag kosztuje za auto + za każdego pasażera czy płacimy tylko za auto, niezależnie od pasażerów? W cenniku jest cennik od auta i od Persona ale może to jak ktoś na piechotkę.... proszę o info

Wybierasz się ponownie do Chorwacji. :?:
Już nie czujesz się nią zmęczony. :oczko_usmiech:
tczprka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tczprka » 11.04.2018 19:50

joajer napisał(a):Pytanie, kto płynął ten wie. Czy prom na Pag kosztuje za auto + za każdego pasażera czy płacimy tylko za auto, niezależnie od pasażerów? W cenniku jest cennik od auta i od Persona ale może to jak ktoś na piechotkę.... proszę o info

Oj płaci się płaci. I za auto i za wszystkich osobników w aucie A potem się czeka na załadunek i wyładunek (na prom wchodzi do 90 aut). No i dodatkowo płynąc z wyspy na ląd trzeba swoje odstać, żeby włączyć się do jadranki... Po skosztowaniu tego przysmaku wolę nałożyć drogi (sporo autostradą) i wjeżdżać przez most na południu. Na pewno taniej, a i spore szanse, że szybciej.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.04.2018 19:58

tczprka napisał(a): wolę nałożyć drogi (sporo autostradą) i wjeżdżać przez most na południu. Na pewno taniej, a i spore szanse, że szybciej.

No.....czasem bardzo szybko.

:mrgreen:
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 11.04.2018 20:00

Janusz Bajcer napisał(a):

Wybierasz się ponownie do Chorwacji. :?:
Już nie czujesz się nią zmęczony. :oczko_usmiech:

Owszem, czuję. Ale na Pag nie byłem a wygląda inaczej niż reszta HR. Trzeba zagryźć zęby i jakoś znieść to co mi się nie podoba a uzbierało się tego.
W dodatku w tym roku mam krótki urlop i na dalekie podróże nie ma miejsca , niestety też wybór czegoś blisko PL z dobrą pogodą nie jest duży.
Był też plan Łeba i Kaszuby i naprawdę wolałbym tą opcję...tam jest naprawdę fajnie....tylko gwarancja pogody?
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 11.04.2018 20:03

tczprka napisał(a):

Oj płaci się płaci. I za auto i za wszystkich osobników w aucie A potem się czeka na załadunek i wyładunek (na prom wchodzi do 90 aut). No i dodatkowo płynąc z wyspy na ląd trzeba swoje odstać, żeby włączyć się do jadranki... Po skosztowaniu tego przysmaku wolę nałożyć drogi (sporo autostradą) i wjeżdżać przez most na południu. Na pewno taniej, a i spore szanse, że szybciej.

A czy od poniedziałku do piątku też są kolejki na prom? Chodzi oczywiści o sezon.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 11.04.2018 20:09

tczprka napisał(a):Po skosztowaniu tego przysmaku wolę nałożyć drogi (sporo autostradą) i wjeżdżać przez most na południu. Na pewno taniej, a i spore szanse, że szybciej.

Taniej jakieś 20-25 zł, przy założeniu, że jadą cztery osoby (opłata za prom). Przy dwóch-trzech, różnica mniejsza. :)
anakin napisał(a):No.....czasem bardzo szybko.

I tego się obawiam, a ja mam pecha i może mi czapeczkę zdmuchnąć. :?
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 11.04.2018 20:17

walp napisał(a):
tczprka napisał(a):Po skosztowaniu tego przysmaku wolę nałożyć drogi (sporo autostradą) i wjeżdżać przez most na południu. Na pewno taniej, a i spore szanse, że szybciej.

Taniej jakieś 20-25 zł, przy założeniu, że jadą cztery osoby (opłata za prom). Przy dwóch-trzech, różnica mniejsza. :)
anakin napisał(a):No.....czasem bardzo szybko.

I tego się obawiam, a ja mam pecha i może mi czapeczkę zdmuchnąć. :?

Zależy jeszcze czy auto pali 5, 10 czy naście litrów no i dokąd jedziemy, bo jak okolice Novalia to mi wychodzi jakieś 150km objazd mostem, no i czas
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 326
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone