sdolas napisał(a):Boboo pokazywał filmiki z których można wnioskować że linia brzegowa między Metajną a Rucicą jest ciekawa.
Moim zdaniem d.. nie urywa szczególnie w porównaniu z linią brzegową między Rucicą a Vratami. Dla mnie daremne machanie wiosłem od Metajny do Rucicy mając na uwadze że masz tam wygodny parking.
sdolas napisał(a):Jeśli by faktycznie wodować na Ruciccy, to daleko trzeba dygać z pływadłem z parkingu ?
Jakieś 150 metrów z parkingu, ale bez problemu dojedziesz do knajpki przy samej plaży, zrzucisz sprzęt i wrócisz z autem na parking.
sdolas napisał(a):Jeszcze jedna opcja to te rejony lub kawałek balej, dokąd się da dojechać i później dalej już do Paskich Vrat kajakiem ...
Jest to pewna alternatywa aczkolwiek machanie od Pagu do Vrat to machanie jak dla mnie niemal stracone. Tam zawsze przelatuję na pełnym gwizdku zwracając tylko uwagę żeby się nie piznąć z kimś na winklu we Vratach. Priorytetem dla Was właśnie powinny być Vrata. Od południowej strony (po prawej jak wypływasz z zalewu) masz skały i plaże. Po lewej, północnej czyli przy Kristoforze to głównie snurkowanie. Skały pod wodą ułożone podobnie jak na Kornatach. Schodzą od 2-3 m niemal pionowo na 70 m. Fajny efekt deep blue sea
Przypomnij mi jeszcze gdzie Wy będziecie stacjonować?