Maruś-Man napisał(a):Ja na Pagu widziałem mnóstwo jeżowców na plaży w Mandre .
O, tak.
W Mandre tego nie brakowało.
Ale w "centrum", bo na takiej Girenicy nie widziałem ani jednego.
monikap76 napisał(a):Gdzie można się wybrać, stacjonując w Mandre, na ciekawą, jednodniową wycieczkę poza wyspę Pag ?
monikap76 napisał(a):Gdzie można się wybrać, stacjonując w Mandre, na ciekawą, jednodniową wycieczkę poza wyspę Pag ?
Mikromir napisał(a):monikap76 napisał(a):Gdzie można się wybrać, stacjonując w Mandre, na ciekawą, jednodniową wycieczkę poza wyspę Pag ?
Co to jest ciekawą?...
Zależnie od upodobań:
- Zadar + Nin
- PN Paklenica + kanion Zrmanji
- z Lun /Tovarnele do Rabu na Rabie (np. Masliną)
etc.
A czemu nie? Na pokład Maśliny spokojnie jakąś spacerówkę zgrabną zabierzesz. Maluchy pewnie jeszcze sypiają w dzień, więc albo płyniecie o 10.00, ograniczacie czas do samego spaceru po starówce i powrót o 12.00 albo dzieci śpią na plaży w zacienionym miejscu i wracacie kursem o 17.00. Rejs trwa pół godziny, na spacer te 1,5 h wystarczy.19Gumis20 napisał(a):taki mam plan właśnie w tym roku, tylko zastanawiam się czy z trójką małych dzieci ( 2l. 4l. 6l. ) będzie to wykonalne.Mikromir napisał(a):monikap76 napisał(a):Gdzie można się wybrać, stacjonując w Mandre, na ciekawą, jednodniową wycieczkę poza wyspę Pag ?
... - z Lun /Tovarnele do Rabu na Rabie (np. Masliną)
etc.
sdolas napisał(a):Cześć
Na żywca to zobaczę w lipcu
Dzięki za podzielenie się informacjami
Sam jeszcze nie wiem jaki rejon wybrać, czy właśnie sv. Mariję czy okolice Metajny, tam gdzie kadry pokazywał [b]boboo[/b, czy druga strona, czyli te rejony gdzie będziesz stacjonował.
Raczej plan będzie taki, że pojedziemy w porze przedpołudniowej, by dojechać koło obiadu, trochę poplażować i popołudniu trochę popływać.