Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aga80
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aga80 » 30.07.2012 12:51

Witam wszystkich. W ubiegłym tygodniu wróciłam z Metajny ... cóż wrażeń cały ogrom ... wichury, pożar, objazd przez góry, dziura w zderzaku (zerwany dach w pobliskiej konobie Riva). Nie sądziłam, że w północnej części Chorwacji jest tak pięknie, teraz już wiem :) Byłam z dziećmi (7 lat i 1,5 roczku). Pojechaliśmy w ciemno - apartament przy samej plaży - 50 euro z klima - chyba nieźle ? Plaża Rucica przepiękna, nie było tłoczno, woda cieplutka, ach ... naprawdę polecam
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 31.07.2012 13:03

aga80 napisał(a):Witam wszystkich. W ubiegłym tygodniu wróciłam z Metajny ... cóż wrażeń cały ogrom ... wichury, pożar, objazd przez góry, dziura w zderzaku (zerwany dach w pobliskiej konobie Riva). Nie sądziłam, że w północnej części Chorwacji jest tak pięknie, teraz już wiem :) Byłam z dziećmi (7 lat i 1,5 roczku). Pojechaliśmy w ciemno - apartament przy samej plaży - 50 euro z klima - chyba nieźle ? Plaża Rucica przepiękna, nie było tłoczno, woda cieplutka, ach ... naprawdę polecam

To kiedy ty byłaś? My byliśmy od 13 do 23 i ani pożarów, ani burz, ani wichur nie było. Fakt w niedzielę 23.07 pogoda się zepsuła i się zachmurzyło ale żeby tak mocno...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 31.07.2012 20:38

Pozdrowienia z ... Metajny :)
:sm:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 31.07.2012 21:01

BeJur napisał(a):Pozdrowienia z ... Metajny :)

No chyba..... Zartujesz co?;):)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2012 21:34

BeJur napisał(a):Pozdrowienia z ... Metajny :)

Chyba z Makarskiej? 8O
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 31.07.2012 22:09

:wink: Chyba będziesz musiała lokalną gazetę kupić i zdjęcie na paskim moście zrobić :-) pozdrawiam całą ekipę. No i nie ukrywam, że okrutnie Wam zazdrościmy :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 01.08.2012 09:32

Tony - nie żartuję ;)

Artur - śmiej się maupiszonie :) ale .... widzisz mnie w Makarskiej? ;)

Helen - no chyba muszę po gazetę lecieć :) bo bliżej niż do mostu mam :)
dzięki za pozdrowienia dla wszystkich i przekazuję ponownie od wszystkich :)

ale ........ w Metajnie bez zmian - straszy nadal, nic się nie dzieje, Jadran ma taki kolor - że nie ma takiego koloru ... po prostu :)
cisza, spokój .... owce i inne barany :) aaaaaaaaaaa no i te .... moge napisać? czy nadal ...tabu na forum? ;) - no dobra - te ... CYKADY :)

Arturze :) specjalnie dla Ciebie :)

Obrazek

ze specjalnymi pozdrowieniami :):):)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2012 13:43

nawet chyba wiem czyj to pomysł:)
Pozdrawiam Was bardzo oranżadowo 8) :lol:
sajmer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) sajmer » 02.08.2012 18:11

Witam

My wróciliśmy wczoraj o 1 w nocy, wyjechaliśmy 21 na miejscu w Zubovici byliśmy ok 8 rano w niedzielę 22. Pogoda przywitała nas kiepska - bardzo duży wiatr bujający nawet samochodem :) NA Pag płynęliśmy promem - zaliczone , następny wyjazdy na tę wyspę zdecydowanie mostem , widoczki raz zaliczone wystarczą , a ciągłe zjazdy serpentynami dość uciążliwe :)
Wakacje trochę w krzywym zwierciadle - po zakwaterowaniu - wyjazd do Novalji do marketu i z córką do pomocy medycznej - wizyta 220kn skierowanie do szpitala w Zadarze.
W szpitalu w Zadarze nie wiedzą co jest córce zostawiają ją do czwartku :(
Na szczęście po 2 dobach zaczyna działać "nowy" antybiotyk Sumamed (Azytromycyna) zapalenie płuc bez objawowe - żona spędza na krzesełku przy łóżku 3 dni , ja ostatni dzień ze środy na czwartek , w czwartek wypis ze szpitala , dawka antybiotyku na następny dzień i wracamy na kwaterę :)
Nie mieliśmy dodatkowego ubezpieczenia mieliśmy paszporty - Polska ma umowę z byłą Jugosławią więc we wszystkich krajach po rozpadzie umowa obowiązuje i muszą nas przyjąć na podstawie dokumentu tożsamości i traktować jak obywatela Chorwacji.
Także przez 5 dni codzienne wyjazdy do Zadaru i trasa na pamięć i dodatkowe 900km :)

Pogoda tak naprawdę porządna od czwartku , wcześniej bardzo duży wiatr niosący sól także rano szyby w samochodzie do mycia bo warstwa soli jak lodu w zimę.

Od piątku plaża , relaks , wyjazdy do Novalji do Kolan po Paski serek itd.
We wtorek o 9 rano wyjazd , przyjazd o 0.30 w środę do Grodziska.

To by było na tyle :)
Pozdro
dlugi81
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dlugi81 » 04.08.2012 07:17

sviva napisał(a):Świeże info z Pagu... Pogoda super... Non stop mieliśmy ponad 35 st. Celsjusza... Zero deszczu, zabawa przednia. Dopiero w dzień wyjazdu, tj. niedziela 22.07 się ochłodziło...
Polecam apartmany IVANKA CASKA
Gospodarze bardzo mili i wyrozumiali ;) Nawet jak jednej nocy troszkę za długo opijaliśmy dosyć istotny fakt to nie rościli zbytnich pretensji...;)
Polecam również wynajem skuterów (ale nie tych wodnych) czy to w Novalji, czy w Pagu. Bardzo fajny i stosunkowo tani sposób na zjeżdżenie całej wyspy bo te piździki wszędzie dojadą...;)
Jak ochłonę dodam zdjęcia...;)

Planuję w tym roku Pag. Mam kilka pytań do ciebie:
Jak daleko jest ten apartament od plaży ZRCE (dokładniej od Papaya :-) ?
Jakich cen za nocleg się spodziewać ?
Rezerwacje robiliście wcześniej czy na miejscu ?
Czy CASKA to dobry wybór ? Bo zastanawiam się też nad Novalija ? Więcej się dzieje wieczorami chociaż i tak nastawiam się na ZRCE :)
Pozdrawiam
PETERENZO
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 06.08.2012 21:54

BeJur napisał(a): aaaaaaaaaaa no i te .... moge napisać? czy nadal ...tabu na forum? ;) - no dobra - te ... CYKADY :)

Cholera - ale tego brak :wink:

Udanego urlopu!

Wiem, że dla Was nie ma jak PAG, ale ja dorzucę pamiątkę od siebie - dla reszty:
Obrazek
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.08.2012 10:21

Widzę, że jest tu więcej "zwolenników" piwa 2% :)

mamy już cały plik zdjęć dla Artura :)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 07.08.2012 10:22

BeJur napisał(a):Widzę, że jest tu więcej "zwolenników" piwa 2% :)

mamy już cały plik zdjęć dla Artura :)

Mnie najbardziej smakowało 2% "Grejp" :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 07.08.2012 10:25

tony montana napisał(a):Mnie najbardziej smakowało 2% "Grejp" :)

niestety w miejscowym sklepiku jest tylko takie ;)
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 07.08.2012 17:08

BeJur napisał(a):Widzę, że jest tu więcej "zwolenników" piwa 2% :)

Oj tak, tak. Jak widać na obrazku, Pan Radler był naszym kompanem podczas wizyt na plaży :oczko_usmiech:

Do tego świetnie orzeźwiał, smakował i nie mącił w głowie :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone