napisał(a) lubczyk38 » 27.07.2012 07:08
witam miłosników Pag,
byłam, widziałam, wóciłam po raz kolejny ulubiony Pag. wiem,że na pewno tam wrócę jeszcze.
Było strasznie gorąco, w nocy temepratura nie spadała poniżej 30 stopni, cięzko było spać,pierwszy raz odczułam brak klimatyzacji w Chorwacji, tymbradziej ,że gospodarze od strony sypialni zlikwidowali drzewka oliwne, które dawały fantastyczny cień przez cały dzień. Byłam zdwiona tym dlaczego je pościnali i okazało sie ,że w lutym b.r na Pagu było załamanie pogody, temepratura spadłado - 10 stopni, a wiatr z solą morską wiejący od morza "wytłukł" drzewa oliwne oraz pozabijał mnóstwo ryb- poodbno cały brzeg był wysiany matwymi rybami.I faktycznie jak się rozejrzałam to sąsiedzi moich gospodarzy tez mieli po podcinane drzewa oliwne prawie do korzeni.Sól i mróz bardzo rzadko spotykany w tych rejonach zrobiły swoje. Poza tym chyba nic się nie zmieniło, te same restauracje, Lorenzo stoi na miejscu, nadal ta sama kafejka internetowa. Z ciekawostek cenowych to okazało się że sklepy Kerum należą do tych tańszych i faktycznie to sprawdziałam,że ceny lekko niższe niż w Lorenzo.Co do zniżek to otrzymałam od Pani Beaty w agencji Perla kupon na pizzę - 10% , ale nie zdążyłam go wykorzystać, przekazałam go znajomym poznanym w Chorwacji na naszej kwaterce.Nie wiem czy zniżka działała, czy wykorzystali kupon jak potwierdzę to dam znac tutaj na forum.Swoją drogą Pani Beata bardzo pomocna, wykupywałam u niej Wi-fi i porozmawiałyśmy troche w rodzimym języku. dostałam tez od niej kilka broszur o Chorwacji w jezyku polskim- pomimo tego,że przyjechałam na wypoczynek z innej agencji, której pewnie pozostanę wierna. Od Pani Beaty równiez usłyszłam o zniżkach 5% na kwatery dla forumowych miłosników wyspy Pag.