Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.07.2012 20:59

Polecasz powiadasz :)

a na Rucicy - w Metajnie - pan chodził i sprzedawał :)
nie trzeba było nigdzie chodzić :)
Mentasm
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mentasm » 25.07.2012 21:23

witam , mam pytanie czy z wyspy Pag są jakieś wycieczki do Wenecji? lub gdzieś w okolicach Pagu?

pozdrawiam
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.07.2012 21:29

Mentasm napisał(a):witam , mam pytanie czy z wyspy Pag są jakieś wycieczki do Wenecji?

8O 8O 8O

Matrix.
Jak Boga kocham...............Matrix. :roll: :lol: :wink:
Mentasm
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mentasm » 25.07.2012 21:34

i po co się spinasz janek? jadę 1 raz więc się pytam co i jak
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.07.2012 21:34

Mentasm napisał(a):witam , mam pytanie czy z wyspy Pag są jakieś wycieczki do Wenecji? lub gdzieś w okolicach Pagu?

pozdrawiam

weź sobie mapę i zobacz, że z Pagu nie ma takich "atrakcji" :)
Mentasm
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mentasm » 25.07.2012 21:38

sory ale nie mam na mapie namalowanych wycieczek :roll: a gdzie najbliżej Pagu można taką wycieczkę znaleźć i czy w ogóle można?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.07.2012 21:43

Mentasm napisał(a):sory ale nie mam na mapie namalowanych wycieczek :roll: a gdzie najbliżej Pagu można taką wycieczkę znaleźć i czy w ogóle można?

ale jak się dobrze przyjrzysz, to na mapie, na tym niebieskim masz takie kreseczki co idą w rózne strony, i tam widać skąd i dokąd promy płyną, a nawet niektóre do Wenecji ... najbliżej z tego co widzę to masz z Trieste :)
Mentasm
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mentasm » 25.07.2012 21:45

ok dzięki :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.07.2012 21:47

Mentasm napisał(a):ok dzięki :wink:

tylko na nogach tam nie dojdziesz :)

forum/viewtopic.php?t=17601
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 25.07.2012 22:57

Chyba warto zapisać się do klubu, ale najpierw trzeba na Pag jechać. :D

Dwa lata temu podziwialiśmy Pag z daleka , już mieliśmy tam jechać i zrezygnowaliśmy na rzecz Pakostane.

W tym roku pewnie się uda , we wrześniu powinno być spokojniej więc poszukam mieściny , z kilkoma knajpkami, plażą blisko apartamentu i z "metą" lub jak kto woli poidełkiem z domowymi trunkami .

No to jaka miejscowość odpowiada mojemu kryterium?.
:D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.07.2012 14:18

krakuscity napisał(a):W tym roku pewnie się uda , we wrześniu powinno być spokojniej więc poszukam mieściny , z kilkoma knajpkami, plażą blisko apartamentu i z "metą" lub jak kto woli poidełkiem z domowymi trunkami .

No to jaka miejscowość odpowiada mojemu kryterium?.
:D

Metajna Janusz.
Tylko Metajna. :D
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 26.07.2012 14:43

Mentasm napisał(a):witam , mam pytanie czy z wyspy Pag są jakieś wycieczki do Wenecji? lub gdzieś w okolicach Pagu?

pozdrawiam

Tak na zdrowy rozum, to do tak dużego i ważnego miejsca jak Wenecja pływają statki z konkretniejszych portów i miast a nie z pipidów jak na Pagu.
Pag nie ma nawet konkretnego portu (to co jest to kutry rybackie i stateczki wycieczkowe po wyspie i jedna przystań promowa z lądu) . To jest kwestia warunków i infrastruktury.
W okolicy Pagu tylko Zadar ma konkretny port i możliwości.
Oprócz rejsów promowych (Jadrolinja) są jeszcze wycieczki prywatne- jachtami, ale to są rezerwowane z góry czartery i tak sobie dokleić się na pokład raczej się nie udaje.

Krakus...myślę, że powinieneś pomyśleć o Starej Novaliji. Tam jest w miarę spokojnie i nie za tłoczno.
Ewentualnie Povljana poza Metajną, ale tam już bywa tłoczno. Chyba że tak na boku, na obrzeżu.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 26.07.2012 14:59

Januszku :)

zaglądnij sobie za chwilkę do skrzynki :)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 26.07.2012 15:24

BeJur napisał(a):Polecasz powiadasz :)

a na Rucicy - w Metajnie - pan chodził i sprzedawał :)
nie trzeba było nigdzie chodzić :)

Na Ćistej w Kolan wspomniany przeze mnie sprzedawca burka też urzędował...;D ale prosto z pieca smaczniejsze...;)
lubczyk38
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lubczyk38 » 27.07.2012 07:08

witam miłosników Pag,
byłam, widziałam, wóciłam po raz kolejny ulubiony Pag. wiem,że na pewno tam wrócę jeszcze.
Było strasznie gorąco, w nocy temepratura nie spadała poniżej 30 stopni, cięzko było spać,pierwszy raz odczułam brak klimatyzacji w Chorwacji, tymbradziej ,że gospodarze od strony sypialni zlikwidowali drzewka oliwne, które dawały fantastyczny cień przez cały dzień. Byłam zdwiona tym dlaczego je pościnali i okazało sie ,że w lutym b.r na Pagu było załamanie pogody, temepratura spadłado - 10 stopni, a wiatr z solą morską wiejący od morza "wytłukł" drzewa oliwne oraz pozabijał mnóstwo ryb- poodbno cały brzeg był wysiany matwymi rybami.I faktycznie jak się rozejrzałam to sąsiedzi moich gospodarzy tez mieli po podcinane drzewa oliwne prawie do korzeni.Sól i mróz bardzo rzadko spotykany w tych rejonach zrobiły swoje. Poza tym chyba nic się nie zmieniło, te same restauracje, Lorenzo stoi na miejscu, nadal ta sama kafejka internetowa. Z ciekawostek cenowych to okazało się że sklepy Kerum należą do tych tańszych i faktycznie to sprawdziałam,że ceny lekko niższe niż w Lorenzo.Co do zniżek to otrzymałam od Pani Beaty w agencji Perla kupon na pizzę - 10% , ale nie zdążyłam go wykorzystać, przekazałam go znajomym poznanym w Chorwacji na naszej kwaterce.Nie wiem czy zniżka działała, czy wykorzystali kupon jak potwierdzę to dam znac tutaj na forum.Swoją drogą Pani Beata bardzo pomocna, wykupywałam u niej Wi-fi i porozmawiałyśmy troche w rodzimym języku. dostałam tez od niej kilka broszur o Chorwacji w jezyku polskim- pomimo tego,że przyjechałam na wypoczynek z innej agencji, której pewnie pozostanę wierna. Od Pani Beaty równiez usłyszłam o zniżkach 5% na kwatery dla forumowych miłosników wyspy Pag.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 32
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone