Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Alka84
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alka84 » 24.08.2017 14:45

marosmaro napisał(a):
Alka84 napisał(a):Marosmaro - przedwczoraj bylismy na plazy w Meandre (obok konoby Lancerna, zreszta dobre jedzenie tam maja :) ) i tam zatrzęsienie jeżowców przy brzegu ;) także moze tam sie wybierz, bo aż ciekawa jestem jak to głębiej wyglada ;)

Byłem w tamtym roku. Bardzo mi się podoba Mandre. Teraz chyba nie ogarnę tematu bo plan jest dość napięty a do 30-go już nie daleko. Jutro Rucica + Bertnica. Po dzisiejszym cało dniowym wypadzie na rafting będzie lipa z jutrzejszym nurkowaniem. Ale za to można się nastawić na zdjęcia na powierzchni. Niestety nie mogę wystawić fotek z dzisiejszego wypadu bo to nie o Pagu. Ale mogę polecić trasę R1 Una Kiro Rafting.

A to my na luzie bierzemy w tym roku wyjazd, bardziej z nastawieniem na lezenie na plazy :) do tej pory byliśmy w miejscowości Pag, po drodzy na plazy w Mandre a wczoraj w gaju oliwnym w Lun (dupy nie urywa :P ) i potem na lodach w Tovernelle :) a dziś caly dzień materacyk i plaza :hut: :hut: :hut:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 24.08.2017 16:10

Alka84 napisał(a): potem na lodach w Tovernelle

Trzeba było sobie na Rab do Rabu stamtąd popłynąć. Warto.
marzyciel
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzyciel » 24.08.2017 21:29

A my jutro właśnie Lun, gaj oliwny i Furnije.
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 24.08.2017 21:38

Może ktoś polecić mechanika na Pagu najlepiej z Novaliji znajomi mają problem z focusem, wyciek oleju i dobrze będzie to skonsultować przed powrotem.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 24.08.2017 22:32

travel napisał(a):W tym roku odwiedzę Pag. Bardzo mi się spodobały plaże w okolicy Bosany .

Czy ktoś może wie jak trafić do plaży Rozin Bok ? :papa:

stawiasz gdzieś tu na poboczu samochód....idziesz tą drogą i pierwsza w lewo ścieżką w dół

https://www.google.pl/maps/@44.4701136, ... 312!8i6656

... jak dla mnie dość daleko ..a plaża nie powala

00134 (1).jpg

...my bywaliśmy na tej, blisko i łatwe zejście do plaży

DSCN3199.JPG

DSCN3414.JPG

https://www.google.pl/maps/@44.4777451, ... 728!8i4864

samochód stawiasz tu i idziesz prosto w dół

https://www.google.pl/maps/@44.4773156, ... 312!8i6656
Ostatnio edytowano 24.08.2017 22:36 przez mervik, łącznie edytowano 1 raz
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 24.08.2017 22:36

Alka84 napisał(a):
A to my na luzie bierzemy w tym roku wyjazd, bardziej z nastawieniem na lezenie na plazy :) do tej pory byliśmy w miejscowości Pag, po drodzy na plazy w Mandre a wczoraj w gaju oliwnym w Lun (dupy nie urywa :P ) i potem na lodach w Tovernelle :) a dziś caly dzień materacyk i plaza :hut: :hut: :hut:

My też się nie spinamy za bardzo. Mała zmiana planów, Dzieci chciały pojechać na piaskową plażę i tak zrobiliśmy. Czego się nie robi dla nich. Ale oczywiście i dla mnie tam było co robić. Trochę pływania i nurkowania jak zwykle.
Załączniki:
P1160577.JPG
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 24.08.2017 22:43

marzyciel napisał(a):A my jutro właśnie Lun, gaj oliwny i Furnije.

Jak Będziecie w gaju oliwnym spróbujcie się dostać na sam dół do linii brzegowej jest tam bardzo fajna plaża. Oczywiście polecam mały plażing i nurkowanie.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 24.08.2017 22:45

marosmaro napisał(a):
Alka84 napisał(a):

My też się nie spinamy za bardzo. Mała zmiana planów, Dzieci chciały pojechać na piaskową plażę i tak zrobiliśmy. Czego się nie robi dla nich. Ale oczywiście i dla mnie tam było co robić. Trochę pływania i nurkowania jak zwykle.

..jak lubisz nurkować to polecam tą naszą plażę ...po lewej stronie jest mała wysepka a koło niej dość dużo różnych rybek i zdarzały się ukwiały

https://www.google.pl/maps/@44.4772519, ... 312!8i6656
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 24.08.2017 22:47

przemo99 napisał(a):Może ktoś polecić mechanika na Pagu najlepiej z Novaliji znajomi mają problem z focusem, wyciek oleju i dobrze będzie to skonsultować przed powrotem.

Wiem tylko gdzie jest mechanik w Metajnie ale nie polecam wali ceny z kosmosu. Dwa lata temu zatarły nam się wycieraczki stwierdziłem że jak by czasem lał deszcz to by się przydały. oczywiście szybka naprawa i 500 kuna do zapłaty.
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 24.08.2017 22:56

mervik napisał(a):

..jak lubisz nurkować to polecam tą naszą plażę ...po lewej stronie jest mała wysepka a koło niej dość dużo różnych rybek i zdarzały się ukwiały

Wiem że tam są fajne okolice ale trochę daleko bo droga wzdłuż wybrzeża jest zasypana a przez Pag chwilę trzeba jechać. Oczywiście był mały plan żeby się tam dostać i być może jeszcze się uda. Jak nie to za rok na pewno.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 24.08.2017 23:07

marosmaro napisał(a):
mervik napisał(a):

Wiem że tam są fajne okolice ale trochę daleko bo droga wzdłuż wybrzeża jest zasypana a przez Pag chwilę trzeba jechać. Oczywiście był mały plan żeby się tam dostać i być może jeszcze się uda. Jak nie to za rok na pewno.

.....oczywiście tylko przez Pag ..ale droga jest dobra i szybko można ją przejechać
...my z Pagu na Rucice też na około i z powrotem :D
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 25.08.2017 08:38

mervik napisał(a):
travel napisał(a):W tym roku odwiedzę Pag. Bardzo mi się spodobały plaże w okolicy Bosany .

Czy ktoś może wie jak trafić do plaży Rozin Bok ? :papa:

...my bywaliśmy na tej, blisko i łatwe zejście do plaży

DSCN3199.JPG

DSCN3414.JPG

samochód stawiasz tu i idziesz prosto w dół

https://www.google.pl/maps/@44.4773156, ... 312!8i6656

mervik napisał(a):
marosmaro napisał(a):
mervik napisał(a):

.....oczywiście tylko przez Pag ..ale droga jest dobra i szybko można ją przejechać
...my z Pagu na Rucice też na około i z powrotem :D

Sprawdziłam - to ta sama plaża - tuż przed plażą Sv.Marija ?

No właśnie a co sądzicie o plaży obok -to chyba właśnie Sv.Marija ?

https://www.google.pl/maps/@44.4781061, ... 312!8i6656
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 25.08.2017 09:16

marosmaro napisał(a):
Alka84 napisał(a):

A gdzie jest ta plaża na zdjęciu ?
Załączniki:
beznazwy1.png
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 25.08.2017 09:26

travel napisał(a):No właśnie a co sądzicie o plaży obok -to chyba właśnie Sv.Marija ?

Za Dubravą jest kilka ładnych plaż w rejonie Sv. Mariji, dość podobne i bardzo urokliwe. Myślę, że na którąkolwiek trafisz będzie miło. Te bliżej Sv. Mariji mają wygodniejsze zejście po schodkach, inne po ścieżkach.

marija pag.jpg
Zdjęcie z netu

aaaP1170590.JPG

aaaP1170615.JPG

aaP1170595.jpg
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 25.08.2017 10:09

travel napisał(a):A gdzie jest ta plaża na zdjęciu ?
Wygląda mi na Borovici.
https://goo.gl/maps/cQMPj82CmkF2
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 302
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone