Przypuszczam, że pieszo tędy:
https://www.google.de/maps/@44.6869039, ... a=!3m1!1e3
Alka84 napisał(a):Jak znajdę takie miejsce w tej tyci mieścince to tak też zrobie
marzyciel napisał(a):marosmaro napisał(a):kamil1973 napisał(a):Z jakiego miasta ją atakować
Koniec wyspy Lun zaraz za parkingiem gaju oliwnego przy kapliczce po prawej stronie.
Bardzo proszę o link do tego miejsca od którego mozna już pieszo dojść - pierwszy raz tam się wybieram i widzę ze zdjęć że to cudowne "moje"klimaty.
marzyciel napisał(a):Niesamowita pomoc -trochę już street view obejrzałem ten dojazd a teraz mam szczegóły - bardzo dziękuję. Obserwuje wątek bo czekam na pierwszy wyjazd na Pag i już nie mogę się doczekać. Chłonę wszystko przed aby jak najwięcej tych marzeń spełnić
@Alka84 widzę że jedziesz w podobnym terminie - ja będę po drugiej stronie bliżej samego Pag , fajnie wiedzieć ze ktoś z forum będzie w okolicy
boboo napisał(a):Mamy już zarezerwowaną kwaterę na przyszły rok , także na wyspie, ale niestety nie jest to wyspa Pag.
(szkoda, że jeszcze nie ma na tym forum Klubu Miłośników owej Wyspy).
Nemhain napisał(a):"Boże, tutaj są same kamulce!" pierwsze słowa mojego męża gdy w poniedziałek wyjechaliśmy na Pag Jest gorąco, bardzo gorąco. Dzisiaj udało sie znaleźć plaze Furnje, ale ku mojemu wielkiemu rozczarowaniu, ludzi tam prawie tłum, oprócz naszej czwórki 11 innych osób! no i w gaju oliwnym opłaty wprowadzili, dorosli po 15kn, dziecko 13letnie 10kn a za 8latka nic nie chcieli. Pag swój urok ma, ale wystarczyłoby 25 stopni bo 37 to lekka przesada.
marzyciel napisał(a):Niesamowita pomoc -trochę już street view obejrzałem ten dojazd a teraz mam szczegóły - bardzo dziękuję. Obserwuje wątek bo czekam na pierwszy wyjazd na Pag i już nie mogę się doczekać. Chłonę wszystko przed aby jak najwięcej tych marzeń spełnić
@Alka84 widzę że jedziesz w podobnym terminie - ja będę po drugiej stronie bliżej samego Pag , fajnie wiedzieć ze ktoś z forum będzie w okolicy
Alka84 napisał(a):Aż sobie poszukałam gdzie i kiedy dokładnie jedziesz
15.08 - 29.08, marosmaro, Wieliczka - Banska Bystrica - Budapest - Zagreb - Pag - Caska, Skoda Octavia 1,9 TDI kombi
Szkoda, ze nie w tym samym czasie dokladnie co my, bo jedziemy sami 1 autem i Żory są całkiem niedaleko od Wieliczki
marosmaro napisał(a):maku napisał(a):travel napisał(a):No i nadeszło NIEUNIKNIONE !
Jadę na Pag
Pytanie nr 1 dotyczy drogi z miasta Pag przez Bosanę w kierunku Novalji .Na googlach maps z marca 2012r widać jak w pewnym momencie kończy się asfalt na drodze i dalej jest szutrówka. Czy położyli już asfalt na tym szutrowym odcinku ?
Nadal droga jest szutrowa, trzeba dojechać inną drogą główną, która jest po drugiej stronie wyspy. Od miasta Pag pod górę, w lewo. Tam są piękne asfaltowe drogi.
Niestety nie ma asfaltu. Ale nawet jak by był to nie ma możliwości przejechania ponieważ jakieś trzy lata temu rozkopali drogę i zrobili coś w postaci górek. Jest to na wysokości plaży SV duch no może trochę dalej. W każdym razie ja moją skodzianą przejechałem dwa podjazdy trzeci nie ma szans. Musiałem wrócić i napocić się z powrotem żeby nie zostać na dłużej. No chyba że w tym roku coś zrobili w tym temacie.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne