Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.07.2017 13:38

Tuti napisał(a):
No i najważniejsza zaleta - rzut beretem do Metajny. :wink:

Przypuszczałem że to napiszesz :lol: , wielkie dzięki , a może polecisz jakąś konobę w Metajnie na wieczorną kolację :D

Generalnie to masz dwie do wyboru. :lol:
Ale nie stołowałem się w żadnej, więc znowu nie pomogę.

Rysia pytaj. :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.07.2017 13:39

gusia-s napisał(a):
anakin napisał(a):...
Najbardziej przyjazna plaża to Dražica,zwana tez plażą Plat ..

Jak sama nazwa wskazuje ... tłumaczył ktoś nazwę :?: :mrgreen:

:lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:
Nie wiedziałem. :oczko_usmiech:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 28.07.2017 23:14

Przez anakina klątwę ...muszę co jakiś czas odbyć pokutę na tej plaży i wpatrywać się w nią godzinami :wink: 8)

DSCN3371.JPG

DSCN3364.JPG
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 29.07.2017 06:53

marosmaro napisał(a):Specjalnie dla kolegi Przemka rozkład jedynego na co się natknąłem na wyspie przewozu. Zdjęcie jest zrobione w Miejscowości Caska. Przypomniałem sobie że ten autobus widziałem jak byliśmy na plaży Plat. To był środek dnia. Czyli można wierzyć że kursuje nie tylko w nocy na Zrce.

Takie autobusy jeżdżą z Novalija na plażę Zrce. Pełne młodych osób roznegliżowanych z butelkami i puszkami w ręku. Tłumy Brytyjczyków i Niemców. Widziałem i Polaków, ale nielicznych. Miałem się tam wybrać ale stwierdziłem, że jestem chyba zbyt młody. Panie w stringach o różnej karnacji ciała, białe, czarne, azjatki z tatuażami i bez. No, było na co popatrzeć przez ciemne okulary nie wzbudzając z ich zainteresowania moją osobą. Wszyscy weseli, panie urodziwe jakby startowały do konkursu Miss Europy. Nie brakowało ich w centrum Novalija. Pomimo oficjalnego zakazu ściągania T-shirt Panie paradowały w skromnych strojach to znaczy w stringach w centrum jak i w marketach spożywczych nic z tego sobie nie robiąc. Novalija to miejsce dla młodych ludzi lubiących głośną muzykę, disco. Tak de facto pijanych osób nie widziałem poza pojedynczymi Niemcami czy panoszącymi się Brytyjczykami. No cóz nie mają głowy do mocnych alkoholi jak Polacy czy Ruscy. Byli raczej grzeczni i nie przeszkadzali w wypoczynku. Co zauważyłem to, że nikt nie chodził w nakryciu głowy pomimo wysokich temperatur powietrza. Czapki bejsbolówki nie są w modzie. Pozdrawiam turysta - Ural :papa: :hut:
kamil1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1973 » 29.07.2017 08:19

Witam.Dajcie namiar a jakąs dziką plaże na Pagu...nie ukrywam że troszke zwiedziłem,ale głowa pęka od szukania dlatego lece a łatwizne.Szukam plaż z lądu...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 29.07.2017 08:28

kamil1973 napisał(a):Witam.Dajcie namiar a jakąs dziką plaże na Pagu...nie ukrywam że troszke zwiedziłem,ale głowa pęka od szukania dlatego lece a łatwizne.Szukam plaż z lądu...

Kamil, Ty masz jeszcze problemy ze znalezieniem tam plaży?? :)
kamil1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1973 » 29.07.2017 08:37

Bea.ta napisał(a):
kamil1973 napisał(a):Witam.Dajcie namiar a jakąs dziką plaże na Pagu...nie ukrywam że troszke zwiedziłem,ale głowa pęka od szukania dlatego lece a łatwizne.Szukam plaż z lądu...

Kamil, Ty masz jeszcze problemy ze znalezieniem tam plaży?? :)

Ide a łatwizne bo wiem że pomożecie,a szukać sie nie chce...urlop mam :D :D :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 29.07.2017 08:45

kamil1973 napisał(a):Ide a łatwizne bo wiem że pomożecie,a szukać sie nie chce...urlop mam :D :D :D

Leń jesteś :)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.07.2017 11:29

Parę stron wcześniej.
Plaża Furnje, gdzie karmiliśmy dzikie ryby. My wzięliśmy ją od strony wody, ale marosmaro ciachnął ją od lądu.
kamil1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1973 » 29.07.2017 16:05

boboo napisał(a):
Parę stron wcześniej.
Plaża Furnje, gdzie karmiliśmy dzikie ryby. My wzięliśmy ją od strony wody, ale marosmaro ciachnął ją od lądu.

Warta brania :D
kamil1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1973 » 29.07.2017 16:43

kamil1973 napisał(a):
boboo napisał(a):
Parę stron wcześniej.

Z jakiego miasta ją atakować :?
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 29.07.2017 16:45

kamil1973 napisał(a):
boboo napisał(a):
Parę stron wcześniej.

Nie pytaj czy warta tylko słuchaj kolegi Bogdana. To fantastyczne miejsce nie będziesz zawiedziony. poszukaj opisu jak trafić np. w relacji kolegi Piotra_M (PAG 2014 - a to było tak) wszystko tam opisał ewentualnie zobacz na mapie gdzie to jest i sam zaplanuj wypad. Pamiętaj że po wejściu za bramę trzeba ją zamknąć. Już puszczałem te zdjęcia ale żebyś nie musiał tracić czasu na szukanie w wątku jeszcze raz je wystawię. To tak informacyjnie żeby można zobaczyć jak to cudo wygląda.
Powodzenia.
Załączniki:
P1070094.JPG
P1120717.JPG
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 29.07.2017 16:47

kamil1973 napisał(a):Z jakiego miasta ją atakować :?

Koniec wyspy Lun zaraz za parkingiem gaju oliwnego przy kapliczce po prawej stronie.
kamil1973
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1973 » 29.07.2017 16:54

marosmaro napisał(a):
kamil1973 napisał(a):Z jakiego miasta ją atakować :?

Koniec wyspy Lun zaraz za parkingiem gaju oliwnego przy kapliczce po prawej stronie.

Dziękuje :papa: jutro jade.
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 29.07.2017 17:23

kamil1973 napisał(a):
Dziękuje :papa: jutro jade.

Kamil na pewno nie będziesz rozczarowany. Zatoka Furnje to świetne miejsce jest tak słońce jak i cień. Jeśli lubisz nurkować to też znajdziesz coś dla siebie. Ja tam spędzam sporo czasu na oglądanie dna i nurkowanie. Moja żona ma dość jak wypływam i mnie nie ma dwie godziny.

Pozdrowionka i spokojnego wypoczynku.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 295
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone