napisał(a) Ural » 29.07.2017 06:53
marosmaro napisał(a):Specjalnie dla kolegi Przemka rozkład jedynego na co się natknąłem na wyspie przewozu. Zdjęcie jest zrobione w Miejscowości Caska. Przypomniałem sobie że ten autobus widziałem jak byliśmy na plaży Plat. To był środek dnia. Czyli można wierzyć że kursuje nie tylko w nocy na Zrce.
Takie autobusy jeżdżą z Novalija na plażę Zrce. Pełne młodych osób roznegliżowanych z butelkami i puszkami w ręku. Tłumy Brytyjczyków i Niemców. Widziałem i Polaków, ale nielicznych. Miałem się tam wybrać ale stwierdziłem, że jestem chyba zbyt młody. Panie w stringach o różnej karnacji ciała, białe, czarne, azjatki z tatuażami i bez. No, było na co popatrzeć przez ciemne okulary nie wzbudzając z ich zainteresowania moją osobą. Wszyscy weseli, panie urodziwe jakby startowały do konkursu Miss Europy. Nie brakowało ich w centrum Novalija. Pomimo oficjalnego zakazu ściągania T-shirt Panie paradowały w skromnych strojach to znaczy w stringach w centrum jak i w marketach spożywczych nic z tego sobie nie robiąc. Novalija to miejsce dla młodych ludzi lubiących głośną muzykę, disco. Tak de facto pijanych osób nie widziałem poza pojedynczymi Niemcami czy panoszącymi się Brytyjczykami. No cóz nie mają głowy do mocnych alkoholi jak Polacy czy Ruscy. Byli raczej grzeczni i nie przeszkadzali w wypoczynku. Co zauważyłem to, że nikt nie chodził w nakryciu głowy pomimo wysokich temperatur powietrza. Czapki bejsbolówki nie są w modzie. Pozdrawiam turysta - Ural