marosmaro napisał(a):doris84 napisał(a):Hej
mam pytanie czy jadac do Chorowacji na Pag lepiej jechac przez Słowenie czy przez Wegry?bo slyszelismy ze na Słoweni sie troche korkuje .. no i Słowenia ma drogie winiety na taki krotki odcinek z tego co wiem..prosze o informacje jak to sie wszystko ma do tegorocznego sezonu pozdrawiam
Cześć "doris84". Z tego co czytam to większość jedzie trasą autostradową czyli Czechy, Austria, Słowenia, Cro. My od 1999 roku tylko raz tamtędy jechaliśmy. Nasza trasa prawie zawsze wygląda tak Wieliczka-Bańska Bystrzyca-granica Sahy-Hont-Budapeszt-granica Letenye-Zagrzeb-itd. trasa może wolniejsza ale jak się przekonałem po tylu wyjazdach tylko nie znacznie. Najgorszy odcinek to od granicy w Chyżne do przejścia granicy Sahy -Hont strasznie się marudzi ograniczenia i trzeba się pilnować ale są odcinki gdzie można jechać szybciej. Jak dla mnie to fajna trasa i trochę tańsza o wyżej wymienionej. Co do korków zależy w kiedy się jedzie czyli w jaki dzień. Z piątku na sobotę prawie murowane stanie na granicy a potem Lućko. Ale to wszystko mnie tutaj tylko w dziale (Korki po drodze nad Adriatyk i jak ich uniknąć...)
No hej marosmaro..
Dzieki za info.. My bysmy jechali z Łodzi i prawdopodobnie w niedzielę bądz poniedziałek.. w zeszlym roku bylismy we Włoszech i wracalismy pobocznymi drogami i chyba sie zbytnio nie przypilnowalismy co skutkowalo mandacikiem :/ bardziej wiec jestem przychylna jechac autostradami tylko tak zeby nie stac w korku..