magos napisał(a):Hej,
mam pytanie. jak z komunikacją na Paguy? Czy korzystaliscie z autobusów, może z jakiś stateczków lokalnych? Chodzi mi o wycieczki po Pagu, żeby nie jechać samochodem i szukać parkingu.
Pozdrawiam
krutom napisał(a):Jestem we Vlašići. Na plaży dość spokojnie, ale sezon jeszcze nie ruszył.
marosmaro napisał(a):doris84 napisał(a):dzieki wlasnie czytam i czytam tez szukam informacji o plytkim dnie zeby dzieciaki mogly sie bezpiecznie bawic.. ale chyba zaczniemy od Mandre jak cos znajdziemy to zostaniemy jak nie to dalej przed siebie..
Doris zaglądnij do Caski fajna plaża dla dzieci mała mieścina. Będziemy tam czwarty raz naszym dzieciakom się bardzo podoba. Co do miejscówki powinno się coś znaleźć. Zawsze jedziemy około 15 sierpnia i można zauważyć wolne kwatery.
Nemhain napisał(a):krutom napisał(a):Jestem we Vlašići. Na plaży dość spokojnie, ale sezon jeszcze nie ruszył.
Podejrzewam, że może być sporo ludzi, akurat jedziemy w szczycie sezonu, ale w planach mamy szwędanie się po mniej obleganych plażyczkach.
Jak jest w samym Vlašići? Ile jest knajpek? bo słyszałam różne wersje. Jest miejsce we wsi gdzie można kupić winko/rakiję czy oliwę? Będę wdzięczna za informacje
doris84 napisał(a):marosmaro napisał(a):doris84 napisał(a):dzieki wlasnie czytam i czytam tez szukam informacji o plytkim dnie zeby dzieciaki mogly sie bezpiecznie bawic.. ale chyba zaczniemy od Mandre jak cos znajdziemy to zostaniemy jak nie to dalej przed siebie..
Doris zaglądnij do Caski fajna plaża dla dzieci mała mieścina. Będziemy tam czwarty raz naszym dzieciakom się bardzo podoba. Co do miejscówki powinno się coś znaleźć. Zawsze jedziemy około 15 sierpnia i można zauważyć wolne kwatery.
Dzieki wielkie marosmaro:) o to mi chodzilo .. na pewno tam zajrzymy bo niedaleko od Novalj..a jeszcze pytanko.. czy miec przy sobie euro czy bardziej w kunach sie tam placi?
marosmaro napisał(a):Tylko i wyłącznie kuny. W euro też można w knajpach zapłacić ale jak wam podliczą to słabo się opłaca. Lepiej jest płacić kartą lub wymienić euraski w kantorze...
mirop78 napisał(a):bonku napisał(a):ja w mandre widziałem przez ostatni tydzień raptem ze dwa komary. są za to muszki i potrafią pogryść.
czyli bez Off się nie obejdzie
A jak samo Mandre? Pytam, bo wybieram się tam pierwszy raz. Możesz coś więcej powiedzieć o tej mieścinie?
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne