Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
doris84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) doris84 » 29.06.2017 08:49

Witam
Chcialabym sie dowiedziec od doswiadczonych jakie najlepsze miejsce na wyspie Pag dla dzieci 6, 7 lat? Chcemy jechac 14 sierpnia 2017 w ciemno i nie wiemy gdzie tak naprawde najlepiej sie kierowac.. i czy jest szansa ze cos sie znajdzie? moze macie jakies namiary na apartamenty? z gory dziekuje.. :mrgreen:
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 29.06.2017 09:11

doris84 napisał(a):Witam
Chcialabym sie dowiedziec od doswiadczonych jakie najlepsze miejsce na wyspie Pag dla dzieci 6, 7 lat? Chcemy jechac 14 sierpnia 2017 w ciemno i nie wiemy gdzie tak naprawde najlepiej sie kierowac.. i czy jest szansa ze cos sie znajdzie? moze macie jakies namiary na apartamenty? z gory dziekuje.. :mrgreen:

http://www.apartamentychorwacja.pl/posz ... ob:+11.195

Czytałaś wcześniejsze strony? W drugiej połowie sierpnia ludzi tam będzie raczej ubywać niż przybywać więc miejsce będzie napewno.

A kilka stron wcześniej była dyskusja gdzie warto jechać na Pagu. Poczytaj to dobierzesz coś do swoich preferencji.
doris84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) doris84 » 29.06.2017 10:02

dzieki wlasnie czytam i czytam :) tez szukam informacji o plytkim dnie zeby dzieciaki mogly sie bezpiecznie bawic.. ale chyba zaczniemy od Mandre jak cos znajdziemy to zostaniemy jak nie to dalej przed siebie..
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 29.06.2017 10:12

doris84 napisał(a):dzieki wlasnie czytam i czytam :) tez szukam informacji o plytkim dnie zeby dzieciaki mogly sie bezpiecznie bawic.. ale chyba zaczniemy od Mandre jak cos znajdziemy to zostaniemy jak nie to dalej przed siebie..

płytkie dno to nie wszystko bo jest kilka plaż z płyciznami, do których moje młode np. przez kamulce nie wchodzą :D

ja z młodymi już od kilku lat praktykuję (same zdecydowały co im się podoba, a co nie):
1) jako bazę główną sam Pag (bo "jest gdzie wybyć" wieczorem),
2) w zakresie plażowym: Kosljun, Sv.Duh i okolice, Rucica, Perillo w Povljanie (ostatnio mniej) i okazjonalnie byliśmy np. w Starej Novalji, plaży przy "projekcie Lukar" czy na kempie w Simuni
doris84
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) doris84 » 29.06.2017 11:45

subim napisał(a):
doris84 napisał(a):dzieki wlasnie czytam i czytam :) tez szukam informacji o plytkim dnie zeby dzieciaki mogly sie bezpiecznie bawic.. ale chyba zaczniemy od Mandre jak cos znajdziemy to zostaniemy jak nie to dalej przed siebie..

płytkie dno to nie wszystko bo jest kilka plaż z płyciznami, do których moje młode np. przez kamulce nie wchodzą :D

ja z młodymi już od kilku lat praktykuję (same zdecydowały co im się podoba, a co nie):
1) jako bazę główną sam Pag (bo "jest gdzie wybyć" wieczorem),
2) w zakresie plażowym: Kosljun, Sv.Duh i okolice, Rucica, Perillo w Povljanie (ostatnio mniej) i okazjonalnie byliśmy np. w Starej Novalji, plaży przy "projekcie Lukar" czy na kempie w Simuni

No wlasnie tez myslalam o Novalj i Starej Novalj, a po drodze zachaczyc o camping moze by byly jakies miejsca? a na kamory juz kupilam chlopakom takie buciki, zobaczymy ich reakcje:)pierwszy raz beda na takiej plazy hehe..
magos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) magos » 29.06.2017 12:34

Hej,
mam pytanie. jak z komunikacją na Paguy? Czy korzystaliscie z autobusów, może z jakiś stateczków lokalnych? Chodzi mi o wycieczki po Pagu, żeby nie jechać samochodem i szukać parkingu.

Pozdrawiam
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.06.2017 12:36

A my juz patrzymy znad rybnej platy na Cres i Losinj 8)
tami72
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tami72 » 29.06.2017 13:28

adrianek90 napisał(a):
tami72 napisał(a):A ja wrocilam 2 tygodnie temu z Pagu ze Starej Novalji i moge powiedziec ,ze ludzi bylo sporo od 2-do 18 czerwca...Zaczely sie wakacje i byly 2 dlugie weekendy.Sama Novalja tez byla pelna i Zrće(maturzysci i imprezowcze z Niemiec,Wloch i Anglii).Poczatek wrzesnia nie bedzie tez spokojny bo wakacje trwaja w Chorwacji do polowy miesiaca wrzesnia, a wtedy tez zjezdzaja tam ludzie ,ktorzy dzieci nie maja lub maja jeszcze nieszkolne dzieci,poza tym ceny sa nizsze bo jest to juz po sezonie.A wiec calkiem spokojnie nie bedzie.Pozdrawiam.

Nie wydaje mi się żeby we wrześniu w Pagu było dużo ludzi. Bardziej obawiałbym się czy we wrześniu wszystko będzie pootwierane jeszcze bo tam raczej pustki będą.

Do polowy wrzesnia maja 2 najwieksze landy w Niemczech wakacje,wiec ludzi bedzie jeszcze duzo,jestem co roku 2-3 razy na Pagu(mam swoje mieszkanie i rodzina meza tam mieszka)wiec wiem,co pisze...Otwarte tez bedzie wszystko.Mowicie o miescie Pag czy ogolnie o wyspie?
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 29.06.2017 13:44

boboo napisał(a):A my juz patrzymy znad rybnej platy na Cres i Losinj 8)

nie wiem czy to odpowiedni wątek do zazdraszczania :D ale zazdraszczam :D szczególnie, że my w tym roku raczej bezurlopowo :(
tranquilo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tranquilo » 29.06.2017 13:48

Do polowy wrzesnia maja 2 najwieksze landy w Niemczech wakacje,wiec ludzi bedzie jeszcze duzo,jestem co roku 2-3 razy na Pagu(mam swoje mieszkanie i rodzina meza tam mieszka)wiec wiem,co pisze...Otwarte tez bedzie wszystko.Mowicie o miescie Pag czy ogolnie o wyspie?

A co to dla Ciebie jest dużo? Nie chcę się kłócić bo ja tam byłem w lipcu, ale Zeljko, mój gospodarz mówił że pod koniec sierpnia Pag zaczyna pustoszeć, a ja mu wierze. To że dwa największe landy w Niemczech mają wtedy wakacje to nie znaczy że wszyscy stamtąd pędzą na Pag.

I choć ja tam we wrześniu nie byłem to trochę relacji przeczytałem z wyjazdów we wrześniu i zamieszczone zdjęcia wskazują jednoznacznie że ludzi tam specjalnie wielu nie zostało.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 29.06.2017 14:27

Ponieważ jest to KM Wyspy Pag, a nie KM Metajny :hut: , subiektywnie, po 3 godzinach pobytu w Jakisnicy, stwierdzam że Jakisnica jest ładniejsza.
No, ale jeszcze 2 tygodnie przed nami.

Oj, kusi, kusi 8)
20170629_163150-1024x768.jpg

Ale woda musi się deczko wygładzić.
Nemhain
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nemhain » 29.06.2017 17:06

My jedziemy do Vlasici, od 31 lipca tam będziemy. Plaża wydaje się fajna pod dzieciaki: https://cromania.pl/wyspa-pag-najlepsze ... kalizacje/
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 29.06.2017 22:51

Nemhain napisał(a):My jedziemy do Vlasici, od 31 lipca tam będziemy. Plaża wydaje się fajna pod dzieciaki: https://cromania.pl/wyspa-pag-najlepsze ... kalizacje/

Jestem we Vlašići. Na plaży dość spokojnie, ale sezon jeszcze nie ruszył.
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 29.06.2017 23:29

Doris zaglądnij do Caski fajna plaża dla dzieci mała mieścina. Będziemy tam czwarty raz naszym dzieciakom się bardzo podoba. Co do miejscówki powinno się coś znaleźć. Zawsze jedziemy około 15 sierpnia i można zauważyć wolne kwatery.
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 29.06.2017 23:45

magos napisał(a):Hej,
mam pytanie. jak z komunikacją na Paguy? Czy korzystaliscie z autobusów, może z jakiś stateczków lokalnych? Chodzi mi o wycieczki po Pagu, żeby nie jechać samochodem i szukać parkingu.

Pozdrawiam

Autobusy to raczej średnio tam kursują. Sporo się przemieszczaliśmy samochodem i raczej się nie spotkaliśmy z jakąś komunikacją no chyba że akurat nie mieliśmy szczęścia zobaczyć. Jedyne co mogę powiedzieć na 100% to jest jakiś przewóz z Zrce do Metajny i możliwe że tylko popołudniu bo tak go widywaliśmy siedząc na tarasie. Jak idziemy na plażę to jest tabliczka z rozkładem ale nie byliśmy zainteresowani kursami. Co do parkingów w drugiej połowie sierpnia nie mieliśmy problemu żeby gdzieś zaparkować. Znamy już dosyć dobrze całą wyspę i wiemy gdzie się można fajnie przykleić autkiem.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 285
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone