Od 28.08.2016 do 03.09.2016 w Metajnie i okolicach niemiłosiernego wiatru nie stwierdziliśmy.
Takoż przy Lun.
Ale 15.07.2016 tak pizgało, że zamknęli most i promy też miały aresztboboo napisał(a):Od 28.08.2016 do 03.09.2016 w Metajnie i okolicach niemiłosiernego wiatru nie stwierdziliśmy.
Takoż przy Lun.
Oj tam oj tam ... letko czasem powieje, że Jadran wyjdzie z nieckianakin napisał(a):88sabina napisał(a):- czy na Pagu zawsze tak wieje.
Czasem się lekki wiaterek pojawia.....
To Panie wyrywaanakin napisał(a):gusia-s napisał(a): Oj tam oj tam ... letko czasem powieje, że Jadran wyjdzie z niecki
Z kiecki chyba...
Kamieni z Pagu naładował w kieszenie i taki cfany , że nic go nie ruszyboboo napisał(a): ...A co Ty wiesz o zabi... ooops, powiewaniu? ...
O własnie!!! też się zetknęłam z taką sytuacją. Po stronie zalewu piz...ło strasznie drugi dzień z kolei, byliśmy trochę zmęczeni tym hałasem więc wybraliśmy się na drugą stronę wyspy, przypadkiem wylądowaliśmy w Gajak a tam inny świat, cisza jak makiem zasiał - ledwie o malutkie grzywki na wodzie.tami72 napisał(a):Witam,jak ktos chce na Pag bez bury,to polecam Gajac...Na calej wyspie moze piz....c jak w kieleckiem,a tam zawsze cisza,lekka bryza ewentualnie.
88sabina napisał(a):Witam i jeszcze raz proszę doświadczonych Cromaniaków o pomoc...a mianowicie - coraz mocniej celujemy w tym roku w Pag. Pomimo "lekkiej bryzki", o której wcześniej pisaliście;) Szukamy teraz miejscowości...stosunkowo cichej, spokojnej...ale też bez przesady. Czy Povljana początkiem września będzie właśnie taka? A może ktoś ma do polecenia inną miejscowość oraz fajny nocleg (najchętniej z widokiem na morze).
Povljana była już luźna pod koniec sierpnia. To była nasza druga miejscówka na wyspie, ostatnie 5 dni chyba, wybrana pod kątem zaplanowanych wyjazdów do Ninu, Zadaru nad kanion Zrmanja i Paklenica. Jednak jak dla mnie nie poczuje się klimatu Pagu mieszkając cały urlop w Povljanie Tam jest zbyt zielonoVjetar napisał(a):88sabina napisał(a):Witam i jeszcze raz proszę doświadczonych Cromaniaków o pomoc...a mianowicie - coraz mocniej celujemy w tym roku w Pag. Pomimo "lekkiej bryzki", o której wcześniej pisaliście;) Szukamy teraz miejscowości...stosunkowo cichej, spokojnej...ale też bez przesady. Czy Povljana początkiem września będzie właśnie taka? A może ktoś ma do polecenia inną miejscowość oraz fajny nocleg (najchętniej z widokiem na morze).
Nie wiem czy ja doświadczony ale pozwolę sobie na wypowiedź.
Z początkiem września wszystkie stają się spokojne. Zwłaszcza Povljana.
Pzdr
boboo napisał(a):Niby nie cieknie - na twarzy nic nie czułem.
Ale na jakimś z naszych filmików widziałem, że było ciut wody "pod brodą".
I tu Olka mnie poinformowała - zawsze parę kropelek wleci do snorkla....................
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne