Mallory napisał(a): W tym roku wybieramy się w dniach 28 czerwca - 9 luty mamy więc nadzieję uniknąć dzikich tłumów.
Z góry dziękuje za konstruktywne odpowiedzi
Za wyjątkiem przełomu lipca i sierpnia będziesz miał pusto.
Szczególnie od listopada.
Mallory napisał(a): W tym roku wybieramy się w dniach 28 czerwca - 9 luty mamy więc nadzieję uniknąć dzikich tłumów.
Mallory napisał(a):Witam! W tym roku wybieram się na kolejne wakacje w Chorwacji (w zeszłym roku byłem na wyspie Krk w mieście Krk ). Postanowiłem w tym roku przemieścić się nieco dalej na południe i wymyśliłem sobie Pag. Byłem tam bardzo dawno temu za "dzieciaka" (pewnie jakieś 15 lat temu) i podejrzewam, że moje doświadczenia nie są już aktualne. W związku z tym chciałbym zapytać o radę. Podróżuje z moją żoną, mamy około 30 lat i preferujemy plażowanie i spokój ale w nieco większych miastach bogatych w sklepiki, restauracje i miejsca do spacerowanie. Z drugiej strony nienawidzimy miejsc jak Zrce czy Novalja, dlatego też celuję w miasto Pag. Moje pytanie brzmi czy samo miasto jest w miarę spokojne czy jest to kolejne miejsce, które obfituje w dzikie imprezy i głośną muzykę na plażach? W tym roku wybieramy się w dniach 28 czerwca - 9 luty mamy więc nadzieję uniknąć dzikich tłumów.
Mallory napisał(a):Witam! W tym roku wybieram się na kolejne wakacje w Chorwacji (w zeszłym roku byłem na wyspie Krk w mieście Krk ). Postanowiłem w tym roku przemieścić się nieco dalej na południe i wymyśliłem sobie Pag. Byłem tam bardzo dawno temu za "dzieciaka" (pewnie jakieś 15 lat temu) i podejrzewam, że moje doświadczenia nie są już aktualne. W związku z tym chciałbym zapytać o radę. Podróżuje z moją żoną, mamy około 30 lat i preferujemy plażowanie i spokój ale w nieco większych miastach bogatych w sklepiki, restauracje i miejsca do spacerowanie. Z drugiej strony nienawidzimy miejsc jak Zrce czy Novalja, dlatego też celuję w miasto Pag. Moje pytanie brzmi czy samo miasto jest w miarę spokojne czy jest to kolejne miejsce, które obfituje w dzikie imprezy i głośną muzykę na plażach? W tym roku wybieramy się w dniach 28 czerwca - 9 luty mamy więc nadzieję uniknąć dzikich tłumów.
Bea.ta napisał(a):anakin napisał(a):......... ale ciągle pozostaje nierozwiązany "problem" dni pozostałych.
Nikt o Zrce nie napisał .... a tam tyle możliwości spędzenia czasuanakin napisał(a):Pag to pot, łzy i barany.
I nuda Panie .... nuuuudaaaaaaaa ...
slawekkg napisał(a):Witam Miłośnków Wyspy Pag. Po dwóch wyjazdach do Chorwacji (Rogiżnica i Vodice) w tym roku padło na Pag. Czy mógł by ktoś podrzucić jakieś namiary na apartament w Povljanie (2+2). Chyba, że to zły wybór na pierwsze kroki na Pagu. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
subim napisał(a):slawekkg napisał(a):Witam Miłośnków Wyspy Pag. Po dwóch wyjazdach do Chorwacji (Rogiżnica i Vodice) w tym roku padło na Pag. Czy mógł by ktoś podrzucić jakieś namiary na apartament w Povljanie (2+2). Chyba, że to zły wybór na pierwsze kroki na Pagu. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
z iluś pobytów na Pagu w Povljanie byłem raz i wolę sam Pag, Povljana to w przeważającej części nowe/prawie nowe apartamentowce i oprócz nadmorskiego deptaku na wysokości plaż Dubrovnik nie ma imho nawet gdzie się tam przejść, starsza część przy plaży Perilo to placyk, kościół, knajpki i namiastka targu na 10 minut,
my byliśmy w sąsiedztwie bliskim plaży Perilo ze względu na dzieci i tego, że to plaża z "piaskiem" ale wieczorami i tak jeździliśmy do Pagu
boboo napisał(a):Ale...
do snurkowania podchodziłem sceptycznie choć zakupiłem maski. Olka godzinami sobie bulgotała, a ja...
marcin_wawa85 napisał(a):Taki dzień. Ja byłem z małżonką na początku września w 2015 r. i na dwa tyg pobytu były max 2 dni z wiatrem. i wtedy można było komfortowo leżeć cały dzień na plaży bo gorąc tak nie dokuczał... a na Pagu jak to na Pagu- ciężko znaleźć cień na plaży
Ja polecam zaryzykować- albo pokochacie albo znienawidzicie
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne