Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marcin_wawa85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_wawa85 » 03.08.2016 11:29

BachaG napisał(a):Która miejscowość na Pagu polecacie w drugiej połowie września z małym ( 4 miesiące) dzieckiem i wózkiem. Zależy mi, żeby było gdzie pospacerować, żeby jeszcze nie wszystko było pozamykane (tak było we wrześniu w Tribuniu). Myśle o miejscowości Pag - jaki Wasze zdanie?
PS. czy na plaży Prosika (lub innej, jakiej?) sa prysznice?

Polecam Pag, sprawdz sobie moja relacje, bylismy od 8 wrzesnia 2 tygodnie i było fajnie cieplutko, knajpki i sklepiki wszystkie otwarte, a ludzi z dnia na dzień coraz mniej wiec polecam :mrgreen:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 03.08.2016 11:39

kaeres napisał(a):Metajna też oczywiście poza sezonem będzie jeszcze tętniła ...

Yhy, chyba baranimi kopytami 8) Co do Novalji to się zgodzę 8)
gosiek_tk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiek_tk » 03.08.2016 13:49

Witam, czy w mieście Pag jest dużo wypożyczalni samochodów i jaka jest aktualnie cena? Czy z miasta są organizowane jakieś rejsy wycieczkowe (np. Kornati), chodzi mi o to, żeby nie korzystać z wycieczek fakultatywnych organizowanych przez biuro podróży... Jeśli ktoś może polecić jakieś fajne knajpki z przyzwoitymi cenami to również będę wdzięczna!
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 03.08.2016 15:22

Ja mogę tylko odradzić bufet Uhlinac przy porcie, innych lokali gastronomicznych nie znam.
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 03.08.2016 16:25

borsalino4 napisał(a):
drakul napisał(a):Pytam bo mój telefon na przyszły tydzień pokazuje w Mandre ok 23 stopni i deszczyk. Oczywiście że przyjadę jak będzie padać, tylko muszę więcej gorzałki wziąć, bo ta ichnia nie dla mnie

W jakim miescie stacjonujesz Darek?

Mandre, w trzy rodziny, teoretycznie od soboty, może piątku
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 03.08.2016 17:29

gosiek_tk napisał(a):Witam, czy w mieście Pag jest dużo wypożyczalni samochodów i jaka jest aktualnie cena? Czy z miasta są organizowane jakieś rejsy wycieczkowe (np. Kornati), chodzi mi o to, żeby nie korzystać z wycieczek fakultatywnych organizowanych przez biuro podróży... Jeśli ktoś może polecić jakieś fajne knajpki z przyzwoitymi cenami to również będę wdzięczna!

ja polecam 2 knajpki w których jadałem. pierwsza to Ancora w centrum Pagu. Było tam m.in. dzienne menu za 50 kun zupa plus drugie danie składające się z ryby lub mięsa, frytek, surowek. na koniec dają nieraz rakije. idź do agencji Perla do Pani Beaty i poproś o kupon zniżkowy do Ancory
druga knajpka w Bosanie. jest opis w mojej relacji PAG 2015. dziwny wystrój ale baaaardzo polecam. wrócę kiedyś na Pag dla tej knajpy:)
marcin_wawa85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_wawa85 » 03.08.2016 18:53

w Pagu - Barcarola, Diogen i Bodulo- mi osobiscie te trzy miejsca pasowały bardzo. najbardziej przystępne ceny w diogenie.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.08.2016 20:19

kaeres napisał(a):Metajna też oczywiście poza sezonem będzie jeszcze tętniła życiem.

Chyba pozagrobowym.
malina1959
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) malina1959 » 03.08.2016 22:27

anakin napisał(a):
kaeres napisał(a):Metajna też oczywiście poza sezonem będzie jeszcze tętniła życiem.

Chyba pozagrobowym.

Ale z tego co wyczytałam z pewnych relacji, to chyba nic dziwnego :?: :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.08.2016 08:10

malina1959 napisał(a):Ale z tego co wyczytałam z pewnych relacji, to chyba nic dziwnego :?: :mrgreen:

Jak najbardziej.... :oczko_usmiech:
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 04.08.2016 08:29

BachaG napisał(a):Która miejscowość na Pagu polecacie w drugiej połowie września z małym ( 4 miesiące) dzieckiem i wózkiem. Zależy mi, żeby było gdzie pospacerować, żeby jeszcze nie wszystko było pozamykane (tak było we wrześniu w Tribuniu). Myśle o miejscowości Pag - jaki Wasze zdanie?

Jeśli chodzi o spacery z małym dzieckiem to Povljana jest chyba też całkiem dobrą lokalizacją, ale niestety nie mam pojęcia jak tam wygląda sytuacja w drugiej połowie września. Są tam też plaże piaszczyste, które w sierpniu (2015) były zapełnione rodzinami z dziećmi i przy kościółku Św. Mikołaja (Nikola) a właściwie za tym kościółkiem jest taka plaża i bardzo płytka zatoka, co powoduje, że woda się tam bardzo szybko nagrzewa - pisałem o tym w mojej relacji zielona-dolina-na-ksiezycowym-pagu-sierpien-2015-t50506.html :papa:
gosiek_tk
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiek_tk » 04.08.2016 10:33

Dziękuję bardzo rafalisko30, marcin_wawa85, borsalino4 za wszystkie porady!
BachaG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BachaG » 04.08.2016 11:56

chyba bedzie Pag, kilka kwater znalazłam w super cenie. Dzieki za porady

Gosiek kiedy Wy jedziecie?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 04.08.2016 12:54

Marko66 napisał(a):

Jeśli chodzi o spacery z małym dzieckiem to Povljana jest chyba też całkiem dobrą lokalizacją, ale niestety nie mam pojęcia jak tam wygląda sytuacja w drugiej połowie września. Są tam też plaże piaszczyste, które w sierpniu (2015) były zapełnione rodzinami z dziećmi i przy kościółku Św. Mikołaja (Nikola) a właściwie za tym kościółkiem jest taka plaża i bardzo płytka zatoka, co powoduje, że woda się tam bardzo szybko nagrzewa - pisałem o tym w mojej relacji zielona-dolina-na-ksiezycowym-pagu-sierpien-2015-t50506.html :papa:

Tam w sezonie ledwo się coś dzieje to bym nie ryzykowała z II poł. września :mrgreen: , lepiej obrać Pag lub Novalje.
BachaG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BachaG » 04.08.2016 14:43

Mam jeszcze pytanie dot. wycieczek z Pagu. Wiem, że odpływa prom z NOVALJA na Rab lub do Rijeki, jednak wypływa on w tygodniu o 6 rano. Czy są jeszcze jacyś inni, tacy lokalni przewoźnicy i można sobie zrobić jakąś alternatywną wycieczkę statkiem?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 253
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone