Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 01.08.2016 19:56

kamil1929 napisał(a):
Bea.ta napisał(a):
CroAna napisał(a):O tak, Beatko, potwierdzam, że po przewiezieniu do Pl travarice i inne rakije nie tracą na smaku :-D nawet prošek zachowuje swe walory ;-)

Mało tego, zyskują nawet .... takie eliksiry cudowności :)

Jestem mało orginalny...mnie w Chorwacji najbardziej podchodzi....wyborowa :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 01.08.2016 20:00

kamil1929 napisał(a):Jestem mało orginalny...mnie w Chorwacji najbardziej podchodzi....wyborowa :D

Nie znasz się :)
w Chorwacji najbardziej podchodzi travarica :)
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 01.08.2016 21:20

Bea.ta napisał(a):
subim napisał(a):wczoraj w końcu "zmęczyłem" ten otrzymany w darze :D jakoś nie smakował jak na tarasie z widokiem na Jadran :D bo w sumie tylko tam ten "ulep" był do strawienia :D

Trzeba było mineralną z bąbelkami i lodem potraktować :)

lodem to traktowałem :D mineralną nie ... ale to już w przyszłym roku spróbuję
marcin_wawa85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_wawa85 » 01.08.2016 21:21

subim napisał(a):
Bea.ta napisał(a):
subim napisał(a):wczoraj w końcu "zmęczyłem" ten otrzymany w darze :D jakoś nie smakował jak na tarasie z widokiem na Jadran :D bo w sumie tylko tam ten "ulep" był do strawienia :D

Trzeba było mineralną z bąbelkami i lodem potraktować :)

lodem to traktowałem :D mineralną nie ... ale to już w przyszłym roku spróbuję

uwierz mi- dobrze wchodzi :mrgreen:
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 02.08.2016 21:27

Jak tam z pogodą, wieje, pada, bo chyba niemożliwe żeby grzało? Auto zatankowałem walizki spakowane, lada moment odpalam rakietę i niech Pag mnie wygląda
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 02.08.2016 21:37

drakul napisał(a):Jak tam z pogodą, wieje, pada, bo chyba niemożliwe żeby grzało? Auto zatankowałem walizki spakowane, lada moment odpalam rakietę i niech Pag mnie wygląda

A jeśli leje to zostajesz w domu??? ;)
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 02.08.2016 21:44

Bea.ta napisał(a):
drakul napisał(a):Jak tam z pogodą, wieje, pada, bo chyba niemożliwe żeby grzało? Auto zatankowałem walizki spakowane, lada moment odpalam rakietę i niech Pag mnie wygląda

A jeśli leje to zostajesz w domu??? ;)

Leje na Pagu???
Rok temu widziałem jakąś chmurkę, czasem powiał wiaterek, ale kropli deszczu nie stwierdzono. :D
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 03.08.2016 08:26

Dawnoś tam nie był. Pag jest jak kobieta, zmienny.
W tym roku 2 dni trzymał ludzi u siebie nie chciał wypuścić..taki gościnny się zrobił :)
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 03.08.2016 08:31

A ja rok temu widziałem taką ulewę w drodze do miasta Pag, że czułem się jakbym płynął motorówką. 8O Droga w rejonie "Solany Pag" była jak rzeka, wycieraczki nie nadążały, niektórzy zjeżdżali na pobocze. Trwało to kilkanaście minut. Poza tym padało też, gdy pierwszy raz odwiedziłem plażę Rucica w Metajnie - można to zobaczyć na zdjęciach w mojej relacji. Poza tym przez 2 tygodnie patelnia 8)
Nie lekceważcie Pagrona :twisted:
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 03.08.2016 08:42

Pytam bo mój telefon na przyszły tydzień pokazuje w Mandre ok 23 stopni i deszczyk. Oczywiście że przyjadę jak będzie padać, tylko muszę więcej gorzałki wziąć, bo ta ichnia nie dla mnie
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 03.08.2016 08:45

Co do zeszłego roku to rzeczywiście była pietnasto minutowa zlewa w sierpniu, niczym oberwanie chmury ale wieczorem było już przyzwoicie
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 03.08.2016 09:46

drakul napisał(a):Pytam bo mój telefon na przyszły tydzień pokazuje w Mandre ok 23 stopni i deszczyk. Oczywiście że przyjadę jak będzie padać, tylko muszę więcej gorzałki wziąć, bo ta ichnia nie dla mnie

W jakim miescie stacjonujesz Darek?
BachaG
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) BachaG » 03.08.2016 09:48

Która miejscowość na Pagu polecacie w drugiej połowie września z małym ( 4 miesiące) dzieckiem i wózkiem. Zależy mi, żeby było gdzie pospacerować, żeby jeszcze nie wszystko było pozamykane (tak było we wrześniu w Tribuniu). Myśle o miejscowości Pag - jaki Wasze zdanie?
PS. czy na plaży Prosika (lub innej, jakiej?) sa prysznice?
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 03.08.2016 10:01

BachaG napisał(a):Która miejscowość na Pagu polecacie w drugiej połowie września z małym ( 4 miesiące) dzieckiem i wózkiem. Zależy mi, żeby było gdzie pospacerować, żeby jeszcze nie wszystko było pozamykane (tak było we wrześniu w Tribuniu). Myśle o miejscowości Pag - jaki Wasze zdanie?
PS. czy na plaży Prosika (lub innej, jakiej?) sa prysznice?

Ja bylem rok temu w Pagu
Poczytaj moja relacje PAG 2015
W razie czego pytaj
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 03.08.2016 10:42

Oczywiście poza sezonem najlepszym wyjściem będzie Pag. Tam jeszcze we wrześniu knajpki są pootwierane.
Miejsc do spacerowania będziecie mieli aż nadto.
W okolicach Bosany jest fajnie i cicho ale spacerki....chyba raczej wkoło kwatery.
Metajna też oczywiście poza sezonem będzie jeszcze tętniła życiem jak i cała Novaljia.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 252
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone