Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
inka 777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) inka 777 » 25.07.2016 20:43

brunor napisał(a):
inka 777 napisał(a):Witam czy ktoś coś wie na temat zamkniętej drogi od Caska w stronę Metajny ? Mapa Google pokazuje że droga zamknięta :roll:

Dzisiaj jechałem do Metajny i z powrotem - ani śladu po wykopach itp.... według mnie to ściema.

Dziękuję jestem spokojniejsza :D :papa:
Ostatnio edytowano 28.07.2016 06:58 przez inka 777, łącznie edytowano 1 raz
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 25.07.2016 23:34

inka 777 napisał(a):Dzisiaj jechałem do Metajny i z powrotem - ani śladu po wykopach itp.... według mnie to ściema.

Dziękuję jestem spokojniejsza :D :papa:

Usunąłem więc informacje o zamknięciu drogi.
Jak ją zaakceptują "lokalesi" to znów się da wyznaczyć trasę. Mogą zaakceptować dzisiaj a mogą za tydzień :-)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.07.2016 07:03

anakin napisał(a):
osjann napisał(a):Witam wszystkich Miłośników Wyspy Pag :)
Prosiłbym o pomoc ...........

W tym wątku jest naprawdę wszystko czego potrzebujesz.

No i wygoniłeś go na Istrię lub Dalmację :wink:
anlama
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anlama » 26.07.2016 07:14

Janusz Bajcer napisał(a):
anakin napisał(a):
osjann napisał(a):Witam wszystkich Miłośników Wyspy Pag :)
Prosiłbym o pomoc ...........

W tym wątku jest naprawdę wszystko czego potrzebujesz.

No i wygoniłeś go na Istrię lub Dalmację :wink:

....albo do Mielna :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.07.2016 08:04

Janusz Bajcer napisał(a):No i wygoniłeś go na Istrię lub Dalmację :wink:

Pewnie tam mniej do czytania.... :wink:

A w temacie drogi do Metajny taką dostałem odpowiedź: "Hi G. I don't think, you can pass."
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 26.07.2016 09:14

brunor napisał(a):
inka 777 napisał(a):Witam czy ktoś coś wie na temat zamkniętej drogi od Caska w stronę Metajny ? Mapa Google pokazuje że droga zamknięta :roll:

Dzisiaj jechałem do Metajny i z powrotem - ani śladu po wykopach itp.... według mnie to ściema.

miniobwodnicę Pagu otworzyli ?
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 26.07.2016 15:55

Prawdę mówiąc - nie mam pojęcia - pierwszy raz tamtędy jechałem, ale zaraz przed miastem na rondzie nawigacja zaczęła wariować i załapała z powrotem przy wjeździe na most. Być może to był odcinek nowootwartej obwodnicy nie wpisany jeszcze w mapy.
kawa62
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kawa62 » 26.07.2016 16:00

drakul napisał(a):A jak tam w tym roku z przejazdem od Duha do Bosany, wybieram się za tydzień i mam zamiar od tamtej strony nawiedzić Bosanę. Jechał ktoś tamtędy?

Jechałem tą drogą miesiąc temu.Faktycznie są znaki zakazu ruchu, w jednym miejscu (niedaleko Sv. Duh) droga rozkopana i wysypana góra ziemi, i potem za kilkaset metrów dalej to samo, ale da radę objechać to bokiem (są wyjeżdżone ślady) ale myślę że da radę to zrobić tylko samochodem terenowym (ja byłam ssangyongiem Korando a szwagier skodą Yeti).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.07.2016 16:11

kawa62 napisał(a):
drakul napisał(a):A jak tam w tym roku z przejazdem od Duha do Bosany, wybieram się za tydzień i mam zamiar od tamtej strony nawiedzić Bosanę. Jechał ktoś tamtędy?

Jechałem tą drogą miesiąc temu.Faktycznie są znaki zakazu ruchu, w jednym miejscu (niedaleko Sv. Duh) droga rozkopana i wysypana góra ziemi, i potem za kilkaset metrów dalej to samo, ale da radę objechać to bokiem (są wyjeżdżone ślady) ale myślę że da radę to zrobić tylko samochodem terenowym (ja byłam ssangyongiem Korando a szwagier skodą Yeti).

Do końca nie wiem kto jechał, a kto był :oczko_usmiech:
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 26.07.2016 19:02

Janusz Bajcer napisał(a):Do końca nie wiem kto jechał, a kto był :oczko_usmiech:

Pagron miesza w umysłach :mrgreen:
Nadialena
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadialena » 26.07.2016 19:53

Pozdrawiam serdecznie z Metajny.
Droga do Metajny nic się nie zmieniła.
A w Pagu rzeczywiście jest miniobwodnica ( w tamtym roku nie było)
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 27.07.2016 08:20

W tamtym roku w sierpniu już coś budowali na wjeździe do Pagu od strony Solany Pag.
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 27.07.2016 09:00

Marko66 napisał(a):W tamtym roku w sierpniu już coś budowali na wjeździe do Pagu od strony Solany Pag.

i już w tym roku na początku lipca była gotowa, a zostało im już tylko oświetlenie które montowali ... przy wjeździe jednak trzeba (jak widziałem malowanie) uważać bo jakieś dziwne malowanie jest na prawoskręcie na stary odcinek do stacji benzynowej
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 27.07.2016 09:49

kawa62 napisał(a):Jechałem tą drogą miesiąc temu.Faktycznie są znaki zakazu ruchu, w jednym miejscu (niedaleko Sv. Duh) droga rozkopana i wysypana góra ziemi, i potem za kilkaset metrów dalej to samo, ale da radę objechać to bokiem (są wyjeżdżone ślady) ale myślę że da radę to zrobić tylko samochodem terenowym (ja byłam ssangyongiem Korando a szwagier skodą Yeti).

Dzięki, jak Twój szwagier dał radę w Yeti to chyba i ja dam w Espace. Korci mnie to, bo za każdym razem się wybieram z tamtej strony aż panika naszych pań zmienia plany i ciągniemy się do Pagu...
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.07.2016 11:13

brunor napisał(a):Dzisiaj jechałem do Metajny i z powrotem - ani śladu po wykopach itp.... według mnie to ściema.

boboo napisał(a):Ale tydzień temu (organoleptycznie i naocznie :D ) oprócz wiatru wszystko było OK.

:evil: ... :evil:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 248
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone