Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 25.07.2016 09:49

Faktycznie tak pokazuje, ale to chyba niemożliwe bo to jedyna droga...
https://goo.gl/maps/oMnDgwPm69q
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.07.2016 09:58

Zapytałem Metajańczyka i czekam na odpowiedź. :wink:
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 25.07.2016 10:01

W opisie zmian w mapmakerze jest "zamknięta z powodu prac drogowych".
Może jakiś nielubiący Metajny spamer wstawił taki opis :-) i nie da się przez to wyznaczyć drogi do Metajny :-), a może jest remont, ale nie utrudniający dojazdu i ktoś zbyt ambitnie podszedł do tematu. Na razie nie usuwam więc tego ograniczenia, jak się odezwie ktoś z Metajny że droga działa :-) to może usunę, jak mi zaakceptują zmianę.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 25.07.2016 10:28

Pewnie była zamknięta w czasie słynnych ostatnich wiatrów ....

Albo coś się "zepsuło" po tych wiatrach ....
osjann
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) osjann » 25.07.2016 10:57

Witam wszystkich Miłośników Wyspy Pag :)

Prosiłbym o pomoc i odpowiedź na pytania. Rok temu byłem w Baska Voda a w tym roku przyszedł czas na jakąś wyspę- czyli Pag ;)
Pytania:
- czy w środku sezonu tj 7.08 można jechać w ciemno na Pag i znaleźć jakąś dobrą miejscówkę? Zależy mi na noclegu z widokiem na morze za maks 50euro/dzień (czy jest to realne od 7.08? )

- lepiej lądem czy morzem dostać się na wyspę (przepraszam za pytanie bo zapewne już było to wałkowane milion razy ale tyle tego jest, że ciężko ogarnąć)?

Z góry dziękuję za odpowiedzi. Jeśli ktoś z Miłośników Wyspy Pag ma jakieś namiary na noclegi chętnie skorzystam. Pozdrawiam
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 25.07.2016 14:37

A jak tam w tym roku z przejazdem od Duha do Bosany, wybieram się za tydzień i mam zamiar od tamtej strony nawiedzić Bosanę. Jechał ktoś tamtędy?
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 25.07.2016 17:02

drakul napisał(a):A jak tam w tym roku z przejazdem od Duha do Bosany, wybieram się za tydzień i mam zamiar od tamtej strony nawiedzić Bosanę. Jechał ktoś tamtędy?

Zamknięte, kupa ziemi, nie próbowałem jej objeżdzać. Są znaki, że droga nieprzejezdna...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 25.07.2016 17:15

dr.kokos napisał(a):
drakul napisał(a):A jak tam w tym roku z przejazdem od Duha do Bosany, wybieram się za tydzień i mam zamiar od tamtej strony nawiedzić Bosanę. Jechał ktoś tamtędy?

Zamknięte, kupa ziemi, nie próbowałem jej objeżdzać. Są znaki, że droga nieprzejezdna...
Znaki to już są od kilku lat a droga cały czas była przejezdna, owszem w jednym miejscu było rozkopane i yle, nic sie nie działo dalej, wyjeżdżony już był objazd tego kawałka boczkiem - w tym roku nie wiem jak to wygląda bo nie byłam :)
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 25.07.2016 17:27

Dzięki za odpowiedź. Co do tych znaków to taki staruszek co ma przy Girenice hacjendę mówił w zeszłym roku, że zakaz stoi ze 30 lat :-) ale wszyscy go olewają... Zakaz zakazem ale jak jest rozjeżdżone obok rozkopów to nie ma problemu. Tylko przydałaby się jakaś aktualna informacja.. tegoroczna.
brunor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) brunor » 25.07.2016 18:49

inka 777 napisał(a):Witam czy ktoś coś wie na temat zamkniętej drogi od Caska w stronę Metajny ? Mapa Google pokazuje że droga zamknięta :roll:

Dzisiaj jechałem do Metajny i z powrotem - ani śladu po wykopach itp.... według mnie to ściema.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 25.07.2016 20:16

brunor napisał(a):Dzisiaj jechałem do Metajny i z powrotem - ani śladu po wykopach itp.... według mnie to ściema.

Czyli bardziej wiarygodnej informacji nie potrzeba.
osjann napisał(a):Witam wszystkich Miłośników Wyspy Pag :)

Prosiłbym o pomoc ...........

W tym wątku jest naprawdę wszystko czego potrzebujesz.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 25.07.2016 20:30

Na niemieckim googlemaps, gdy zadaję trasę do Metajny, też mi wywalało (i dalej wywala), że brak możliwości dojazdu.
Tak już od dobrych paru miesięcy.
Ale tydzień temu (organoleptycznie i naocznie :D ) oprócz wiatru wszystko było OK.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.07.2016 20:31

boboo napisał(a):Na niemieckim googlemaps, gdy zadaję trasę do Metajny, też mi wywalało (i dalej wywala), że brak możliwości dojazdu.
Tak już od dobrych paru miesięcy.
Ale tydzień temu (organoleptycznie i naocznie :D ) oprócz wiatru wszystko było OK.

A bo to tylko dla tych co bardzo chcą tam być, info dla reszty - nie ma dojazdu :)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 25.07.2016 20:36

To zapewne wpływ...
if you only knew the power of the Dark Side...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 25.07.2016 20:40

boboo napisał(a):To zapewne wpływ...
if you only knew the power of the Dark Side...

No ba :roll:
:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 247
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone