Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 08.07.2016 18:13

boboo napisał(a):Spać? Na Pagu? Więcej niż 5 godzin to okradanie samego siebie :D

Czyli ja nawet w Polsce siebie nie okradam :)

boboo napisał(a):Wolę posiedzieć na tarasie i patrzeć na świt.

Jakoś Ci się nie dziwię :)

boboo napisał(a):I dziś znowu mała przejażdżka: Zawratnica, obok wyspy Rab i Dolin (na obrazku jest prosto do Starej Novalji, bo przypadkiem wyłączyłem GPS, ale płynęliśmy "pod" Rabem i dopiero mijając Dolin odbiłem w dół) i na obiadek do Porata w Starej Novalji.
Przy okazji "odkryliśmy" parę ładnych zatoczek z przyjemnymi małymi plażami

Zavratinicę zaliczyłam dwa razy z butka, raz wracałam już po ćmoku :) ale od strony wody musi tam być super :)
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 08.07.2016 19:37

i ten trzeci Imagine .... czarter ..

HIGH SEASON
€530,000
p/week + expenses

Approx $586,500

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 09.07.2016 00:07

To jak to w końcu z tą Zavratnicą.
Polecają, odradzają a człowiek nie wie czy warto.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 09.07.2016 05:38

Czy warto?
Na to pytanie odpowiesz sobie sam, gdy ją zaliczysz.
Bo jeśli napiszę, że warto, to może się zdarzyć, że opuszczając tamto miejsce będziesz mi złorzeczył, bo mogłeś w tym czasie dziabnąć gdzieś 4 piwa.
Jeśli napiszę, że nie warto, takoż może być, że nawymyślasz mi od ślepców nieczułych na piękno natury.

Gdyby wszyscy mieli taki sam gust i poczucie piękna/estetyki, byłoby bardzo nudno na naszej planecie,
tłoczno w jednych a pusto w innych miejscach.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 09.07.2016 11:11

kaeres napisał(a):To jak to w końcu z tą Zavratnicą.
Polecają, odradzają a człowiek nie wie czy warto.

Już co prawda masz odpowiedź ale dopiszę i ja :)
Za pierwszym razem byłam tam późnym popołudniem, do końca zatoki dotarłam jak już się ściemniało.
Powrót w ciemnościach.
Było super, mimo, że nie za dużo było widać.

Drugi raz w samo południe, bo tak z Rabu zjechałam, usmażone towarzystwo zanim dotarliśmy do końca, cień na ławeczce zbawienny, powrót znowu w słońcu.
Cały czas widziałam pływających w morzu ludzi, miałam ochotę wskoczyć tam ale ... miałam przed sobą 12 godzin jazdy do domu. A nigdzie możliwości spłukania soli z siebie.
Jak dotarłam do auta to się zastanawiałam... na cholerę mi to było??? :)

Więc wszystko zależy, kiedy zaplanujesz spacer, bo generalnie warto się tam przejść :)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 10.07.2016 05:07

Krótki filmik z Zalewu:
kris_pagus
Turysta
Re: W tym roku ceny ostro w górę?

Nieprzeczytany postnapisał(a) kris_pagus » 11.07.2016 12:04

Witam,

Czy ktoś tu był lub jest aktualnie na Pagu ? Możecie polecić jakąś dobrą i miarę przystępną cenowo knajpkę w samym mieście Pag dla rodziny 5 osobowej ?

Pozdrawiam

Krzysiek
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 11.07.2016 12:40

Ankora - poczekasz na stolik ale opłaca się , Dva Ferala - fajny klimat knajpy i smacznie...
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 11.07.2016 13:37

dr.kokos napisał(a):Ankora - poczekasz na stolik ale opłaca się , Dva Ferala - fajny klimat knajpy i smacznie...

Ankora zgadza się :D w tej drugiej nie jadłem .... pizza najbardziej pasuje mi, w dalej zamkniętej, pizzerii Piero :D
kris_pagus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kris_pagus » 11.07.2016 14:26

Dziękuję za szybką odpowiedź, ale czy byliście w tym roku na Pagu czy są to spostrzeżenia z ub wakacji. A czy jeszcze jakieś inne przystępne cenowo knajpki dla rodzinki na Pagu ?
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 11.07.2016 14:37

kris_pagus napisał(a):Dziękuję za szybką odpowiedź, ale czy byliście w tym roku na Pagu czy są to spostrzeżenia z ub wakacji. A czy jeszcze jakieś inne przystępne cenowo knajpki dla rodzinki na Pagu ?

Generalnie lekko za miastem wzdłuż kanału idąc masz kilka knajpek. Ceny w miarę, jedna nawet oferuje menu dnia czyli w godzinach obiadowych lepszą cenę za dwa dania, ale...w trzaskajacy upał kto by tyle o tej porze jadł :-D potwierdzam, to co wcześniej rzeczone-Ankora extra. Pizza ok samym ryneczku po prawej od kościoła. Coś na deser-wielkie lody przy moście. Mniam!
kris_pagus
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kris_pagus » 11.07.2016 15:13

CroAna napisał(a):
kris_pagus napisał(a):Dziękuję za szybką odpowiedź, ale czy byliście w tym roku na Pagu czy są to spostrzeżenia z ub wakacji. A czy jeszcze jakieś inne przystępne cenowo knajpki dla rodzinki na Pagu ?

Generalnie lekko za miastem wzdłuż kanału idąc masz kilka knajpek. Ceny w miarę, jedna nawet oferuje menu dnia czyli w godzinach obiadowych lepszą cenę za dwa dania, ale...w trzaskajacy upał kto by tyle o tej porze jadł :-D potwierdzam, to co wcześniej rzeczone-Ankora extra. Pizza ok samym ryneczku po prawej od kościoła. Coś na deser-wielkie lody przy moście. Mniam!

Dzięki za info. Ale czy możesz podać konkretne ceny , o ile pamiętasz .....
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 11.07.2016 15:30

Wróciłem w czwartek...Przystępne cenowo hmmm... ja bym się tak bardzo nie upierał przy tym kryterium, czasem 10 kun robi niesamowitą różnice...
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 11.07.2016 15:38

kris_pagus napisał(a):Dzięki za info. Ale czy możesz podać konkretne ceny , o ile pamiętasz .....

Kurde może jeszcze ile trzeba czekać na kelnera :oczko_usmiech:
Np. pizza w Ankorze często jest w promocji my trafiliśmy jak była cena 35 i 40 kun za każdą, steka z Tuńczyka jadłem za 75 kun, cevapcici za 50-55 kun, piwo standard duże 15 małe 12, spagetti oo 45 do 60 kun, lody 7 kun, sporo tego było wszystko ciężko zapamiętać, ogólnie jak chcesz taniej to raczej te knajpy dalej od centrum przy deptaku w stronę hotelu Pagus, tam ceny były niższe z tego co pamiętam...
I jeszcze jedno zanim zamówisz luknij sobie po stolikach na porcje, gdzieniegdzie są naprawdę duże i mój ośmiolatek nie dawał im rady a czasem i mi było ciężko. Nie spotkałem się z problemami przy zamawianiu połówek...
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 11.07.2016 18:59

W tytule wątku jest mowa o Wyspie Pag.
A skąd wiecie, że to wyspa?
Z braku innych zajęć (w końcu wakacje są :D ) postanowiłem przeprowadzić proces dowodowy.
Z obiadem u Porata, z ciąganiem "meteora", snurkowaniem i godzinnym leżeniem zabrało to 9,5 godziny i 160 km.
Po prostu ją opłynąłem 8)
Niniejszym oświadczam i stwierdzam: Pag jest wyspą
Screenshot_2016-07-11-18-36-07.png

BTW. Na Lun od strony morza (nie Velebitu) są zaiste rajskie plażyczki
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 239
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone