Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 27.06.2016 16:04

typ napisał(a):
anakin napisał(a):Z tego co pamiętam, to wszelkie wjazdy były zadrutowane albo zakamieniowane, więc raczej się nie uda.

Dokładnie tak. Jedyne możliwości zaparkowania jakie widziałem to:
- wciśnięcie się na "krzyżóweczce" jak to ja zrobiłem, ale na cały dzień nie przejdzie te sposób chyba;
- zaparkowanie u właściciela apartamentu przy plaży (ale to pewnie zarezerwowane dla wynajmujących)
- zaparkowanie w jednym z tych gajów tuz przy plaży, nawet tam była jakaś tabliczka ile kosztuje parkowanie, dużo miejsc tam nie było.
Taki był stan czerwiec/lipiec 2015.

Mam może jeszcze jakieś nagrania z videorejestratora, mogę wieczorem sprawdzić, ale raczej parkowanie tam do ciekawych nie należy w sezonie pewnie...

Próbowałem wcześniej dojechać do Girenicy od zachodu, od tego cypelka, do którego dojeżdża się samochodem jadąc praktycznie plażą :-):
https://goo.gl/maps/QXsmTMe2jbx
Niestety się nie da. Droga wygląda na nieprzejezdną na krótkim odcinku od strony zachodniej, ale to wystrarczy żeby nie dojechać. Pojechałem więc naokoło.

Potwierdzam to co napisalem. Stan na dzisiaj :-) Można wciskac się gdzies przy dojazdowce bo miejsca są ale trzeba wtedy kilkaset metrow przejść. Ja znów przycisnąlem się na chwilę tuż przy krzyżowce. Sama plaza ma klimat ale chyba tylko wtedy gdy się tam mieszka. Podoba mi się taka koncepcja bo wieczorem cała plaża jest do dyspozycji mieszkańcow tego jednego budynku. Może kiedyś się tam wybiorę. Nocował ktoś z Was tam?
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 27.06.2016 17:51

Jeszcze szybkie pytanie do bywalców. Jutro ma być baardzo wietrzny dzień. Żadna wlasna osłona przeciwsłoneczna nie wchodzi w grę. Podrzućcie jakiś pomysł na naturalnie zacienioną plaże na Pagu... Jeśli taka istnieje...
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 27.06.2016 18:12

Wejdź na stronę 226 i 227 tego wątku (ósmy post od góry):
klub-milosnikow-wyspy-pag-t36028-3375.html
Plecam to "zielone kółko".
Jak widzisz na mapce, plaża jest "otwarta" na północ. Cień "regulujesz" drzewkami, lub kładziesz się dalej od brzegu (3-4 m) i już jesteś w cieniu skał.

Tu masz trochę więcej o tej plażyczce:
klub-milosnikow-wyspy-pag-t36028-2940.html#p1643418
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 27.06.2016 18:18

Dzieki :-) Bylem przy czerwonym kółku w tamtym roku. Zielone jest blizej więc nie będzie problemu. Chyba że od strony lądu do zielonego jest gorszy dostęp bo do czerwonego jest ok...

Doczytałem ze dostep tylko od morza. Ja dam rady od lądu ale chyba dziewczyn nie namówie..
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 28.06.2016 04:48

typ, dnia 27.06.2016 o 17:51, napisał(a):(...) Jutro ma być baardzo wietrzny dzień. Żadna wlasna osłona przeciwsłoneczna nie wchodzi w grę (...)
Jutro, czyli dzisiaj, 28.06.2016.
Napisz, proszę, czy faktycznie tak wiało. Sprawdzam i porównuję różne strony z prognozami. Ciekawi mnie, która z nich się myli :D
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 28.06.2016 07:28

boboo napisał(a):
typ, dnia 27.06.2016 o 17:51, napisał(a):(...) Jutro ma być baardzo wietrzny dzień. Żadna wlasna osłona przeciwsłoneczna nie wchodzi w grę (...)
Jutro, czyli dzisiaj, 28.06.2016.
Napisz, proszę, czy faktycznie tak wiało. Sprawdzam i porównuję różne strony z prognozami. Ciekawi mnie, która z nich się myli :D

Opisałem się długo z komórki, a łatwo się nie pisze, a przy wysyłaniu mnie wylogowało wiec teraz krótko. Sprawdzałem na wetteronline i po dokładnym sprawdzeniu okazało się że wiać ma w nocy i rano się uspokajać. Tak też chyba jest. W nocy było myślę ok 60-70kmh teraz jest max 30-40kmh. Oczywiście to tylko porywy. Na razie jeszcze za mocno na rozłożenie czegokolwiek na plaży ale może sie uspokoi a może też niektore zatoczki będą bardziej osłonięte...
Gdzie sprawdzasz wiatr? Przydały by mi się takie wykresy jak na naszym meteo.pl :-)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 28.06.2016 07:42

typ napisał(a):Gdzie sprawdzasz wiatr?

https://de.windfinder.com/forecast/otok-pag
dr.kokos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dr.kokos » 28.06.2016 08:22

Składam oficjalna prośbę o przyjecie do Szanownego Grona Miłośników Wyspy Pag - ależ mi się tutaj podoba :hut:
Pozdrawiam z Pagu :papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 28.06.2016 08:40

dr.kokos napisał(a):Składam oficjalna prośbę o przyjecie do Szanownego Grona Miłośników Wyspy Pag - ależ mi się tutaj podoba :hut:

Taki jest Pag, nie wiadomo czemu a się podoba :D Witamy w gronie porytych beretów :devil: :sm: :oczko_usmiech:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 28.06.2016 08:54

dr.kokos napisał(a):ależ mi się tutaj podoba (...)
A gdzie dokładnie i do kiedy jesteś?
My lądujemy w Metajnie za tydzień (we wtorek, 05.07) w godzinach okołopołudniowych.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.06.2016 09:09

dr.kokos napisał(a):Składam oficjalna prośbę o przyjecie do Szanownego Grona Miłośników Wyspy Pag - ależ mi się tutaj podoba :hut:

Podanie rozpatrzone pozytywnie... :mrgreen:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.06.2016 09:17

Rysio napisał(a):

Taki jest Pag, nie wiadomo czemu a się podoba :D Witamy w gronie porytych beretów :devil: :sm: :oczko_usmiech:

anakin napisał(a):

Podanie rozpatrzone pozytywnie... :mrgreen:

Jak to tak ... bez wpisowego :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 28.06.2016 09:23

Daj się mu nacieszyć.
Wróci to się..........wpisze. :mrgreen:
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 28.06.2016 09:26

boboo napisał(a):
dr.kokos napisał(a):ależ mi się tutaj podoba (...)
A gdzie dokładnie i do kiedy jesteś?
My lądujemy w Metajnie za tydzień (we wtorek, 05.07) w godzinach okołopołudniowych.

to w tym terminie też już będziemy się bronić przed baranami, kamulcami i Pagronem :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 28.06.2016 09:33

anakin napisał(a):Daj się mu nacieszyć.
Wróci to się..........wpisze. :mrgreen:

Ano chyba ze tak :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 232
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone