Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 17.06.2016 11:19

bluesman napisał(a):a podobno wszystkie takie bogate i konserw z biedry nie wożą, a na parking choćby u gospodarza nie stać ? :papa:

Uprzedze pytania za rowery nie biorą :mrgreen:

Ty, no ale miejsce było wolne, to za co miałam płacić???? :roll:
ps. konserw do Cro nie wożę :smo:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.06.2016 12:24

Wcześniej mieściło się 5-6 aut to i ludzi nie było dużo na plaży bo po prostu nie było gdzie zaparkować, teraz jak otworzyli parking może przyjeżdżać więcej osób. To już nie to samo. Kwestii ceny nie rozpatruje ... teren prywatny, właściciel krzyczy ile chce. Ciekawe czy ten zakaz nie stoi po prostu na dziko tylko po to aby ściągnąć trochę grosza od turysty, który nie będzie przecież dochodził w ichniejszym urzędzie gminnym czy znak stoi tam zgodnie z prawem. Myślę, że po prostu właściciel parkingu i ewentualnie apartamentów na końcu drogi się dogadali i go wetknęli aby troszkę dorobić :mrgreen:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 17.06.2016 12:33

Bea.ta napisał(a):Ty, no ale miejsce było wolne, to za co miałam płacić???? :roll:
ps. konserw do Cro nie wożę :smo:

Fakt, za wolne miejsce nie po bożemu płacić :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 17.06.2016 19:56

bluesman napisał(a):Fakt, za wolne miejsce nie po bożemu płacić :mrgreen:

no widzisz :)
dodam, że tam żadnego nakazu płacenia nie było :)
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 19.06.2016 13:22

Bea.ta napisał(a):
bluesman napisał(a):Fakt, za wolne miejsce nie po bożemu płacić :mrgreen:

no widzisz :)
dodam, że tam żadnego nakazu płacenia nie było :)

w zeszłym roku myśleliśmy, że nakaz opuścił też Sv. Duha ... ale okazało się, że to tylko chwilowa przyjemność przyjechania na samiuśkim początku sezonu :)
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 21.06.2016 08:51

Mam pytanie odnośnie miasta Pag. Czy to dobry pomysł zatrzymać się w apartamencie na ul. Prosika 13 apartments Duje? Blisko plaży ale też i w centrum. Zastanawiam się czy nie będzie głośno?
Ewentualnie byłby tam na przełomie sierpnia i września
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.06.2016 09:27

Jeżeli już musi być Pag to lokalizacja niezła.
Jak mówisz - blisko centrum, ale i do Jadrana rzut beretem.
Blisko będziesz miał do różnego rodzaju zjeżdżalni czy innych gadżetów, które mnie osobiście do białej gorączki doprowadzają, ale jeżeli jedziesz z małymi dziećmi, będą zadowolone.
Plaża pod apartmanem z gatunku takich se, ale gdybyś chciał zobaczyć naprawdę fajne i tak się musisz ruszyć poza Pag.
Gwaru bym się nie obawiał, tym bardziej, że jedziesz na przełomie sierpnia i września.
typ
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) typ » 21.06.2016 09:33

paw_el napisał(a):Mam pytanie odnośnie miasta Pag. Czy to dobry pomysł zatrzymać się w apartamencie na ul. Prosika 13 apartments Duje? Blisko plaży ale też i w centrum. Zastanawiam się czy nie będzie głośno?
Ewentualnie byłby tam na przełomie sierpnia i września

Nie znam akurat tego konkretnego apartamentu, ale mieszkalismy przy Prosika po sąsiedzku. Zależy co kto lubi. My czasem mieszkamy w głośnych miejscach, czasem w odludnych. Przesadnie głośno nie było, ale fakt że to główna uliczka którą wracają ludzie z imprez z centrum do zachodniej części miasta. Okno mieliśmy przy samej ulicy i nie było problemów, ale nie zagwarantuje Ci że w tym roku nie będzie bardziej imprezowych gości :-). Generalnie Pag był dla nas fajnym miasteczkiem, w miarę spokojnym (może dlatego że początek lipca), z ładną starą częścią miasta i dlatego za kilka dni znów tam będziemy :-).
Mieszkaliśmy przy plaży, ale nie byłem na niej ani raz :-). Nie moje klimaty.

EDIT: Anakin, pisaliśmy posty równolegle, więc nie zauważyłem że w zasadzie zdublowałem Twoją wypowiedź tylko w nieco innych słowach :-)
paw_el
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paw_el » 21.06.2016 10:46

dzięki Panowie za info
a powiedźcie mi jeszcze, jeżeli nie Pag to którą miejscówkę na wyspie polecacie?

jadę z dziećmi także zależy mi na bliskości plaży, jakimiś gadżetami dla dzieciaków i kilkoma dobrymi knajpkami :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.06.2016 10:47

typ napisał(a):EDIT: Anakin, pisaliśmy posty równolegle, więc nie zauważyłem że w zasadzie zdublowałem Twoją wypowiedź tylko w nieco innych słowach :-)

Gorzej byłoby gdybyśmy obaj napisali zupełnie coś innego. :wink:
Ostatnio edytowano 21.06.2016 10:50 przez anakin, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.06.2016 10:49

paw_el napisał(a):jadę z dziećmi także zależy mi na bliskości plaży, jakimiś gadżetami dla dzieciaków i kilkoma dobrymi knajpkami :mrgreen:

Skoro tego szukasz to zostań przy tym Pagu.
Ewentualnie Novalja ( z tym, że tam chyba większy tłok będziesz miał).
Reszta to same dziury, bez gadżetów. :mrgreen:
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 21.06.2016 12:37

paw_el napisał(a):dzięki Panowie za info
a powiedźcie mi jeszcze, jeżeli nie Pag to którą miejscówkę na wyspie polecacie?

jadę z dziećmi także zależy mi na bliskości plaży, jakimiś gadżetami dla dzieciaków i kilkoma dobrymi knajpkami :mrgreen:

z dziećmi na miejsce pobytowe też preferujemy samo miasto Pag, ale na plaży w Pagu byłem przez ostatnie parę lat w sumie ze 2 razy :)

w podawanej przez Ciebie miejscówce oprócz źródeł hałasów wymienianych wyżej to w sezonie działa też namiastka lunaparku obok i też może się trochę nieść
S314RYt
Autostopowicz
II część urlopu po wyspie PAG

Nieprzeczytany postnapisał(a) S314RYt » 22.06.2016 22:45

Hej!

Wielka prośba o pomoc. Wybieram się od 5 do 10 lipca na wyspę PAG, a konkretnie do Madre, z którego to mam zamiar wizytować kilka znanych mi plaż, w tym Metajnę. Niestety mamy rezerwację tylko na te 5 dni.

Wielka prośba o sugestie gdzie wybrać się na kolejne 3-4 dni jako c.d. wakacji z 3-letnim dzieckiem. Akceptowalna odległość 100-200 kilometrów, bardzo mile widziane piaszczyste plaże :)

Wielka prośba o pomoc.

Pozdrwiam,
Karol
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: II część urlopu po wyspie PAG

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.06.2016 23:46

S314RYt napisał(a):Hej!

Wielka prośba o pomoc. Wybieram się od 5 do 10 lipca na wyspę PAG, a konkretnie do Madre, z którego to mam zamiar wizytować kilka znanych mi plaż, w tym Metajnę. Niestety mamy rezerwację tylko na te 5 dni.

Wielka prośba o sugestie gdzie wybrać się na kolejne 3-4 dni jako c.d. wakacji z 3-letnim dzieckiem. Akceptowalna odległość 100-200 kilometrów, bardzo mile widziane piaszczyste plaże :)

Wielka prośba o pomoc.

Pozdrwiam,
Karol

Nin lub wyspa Rab.
Rysio
Weteran
Re: II część urlopu po wyspie PAG

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.06.2016 10:15

Janusz Bajcer napisał(a):Nin lub wyspa Rab.

Janusz, ale co Ci Kolega Karol zrobił że Go chcesz karać :?:

Karolu może po sąsiedzku od Metajny - Zubovici ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 230
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone