Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 11.03.2016 12:10

Hm.... Może Novalja nie jest dobrym pomysłem......

Może Mandre albo inna miejscowość na M po ciemnej stronie księżyca :oops: Pagu ?

Chodzi o to , żeby w promieniu ok.2km od apartamentu była ładna plaża i deptak do wieczornych spacerów z knajpkami itp. Absolutnie nie zależy mi na dyskotekach i tego typu hałasach.

Mój mąż , który większość swojego zawodowego życia spędza za kierownicą na wakacjach stroni od samochodu jak może - więc nie ma mowy o zwiedzaniu odległych plaż i okolic . Żeby wsiadł do samochodu musi to być wyjątkowa atrakcja typu: Zadar, Szybenik, Trogir lub np.najwyższy szczyt w okolicy z niesamowitym widokiem.

Piękna plaża musi być w okolicy tj. do 2 km żeby można było tam dojść.
Wycieczki samochodowe po zakupy odpadają.
I wieczorna passeggiata bez dojazdów.

A że ja dobra żona jestem to wiecie :devil: :mg:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.03.2016 12:19

Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 11.03.2016 14:17

travel napisał(a):Hm.... Może Novalja nie jest dobrym pomysłem......

Może Mandre albo inna miejscowość na M po ciemnej stronie księżyca :oops: Pagu ?

Chodzi o to , żeby w promieniu ok.2km od apartamentu była ładna plaża i deptak do wieczornych spacerów z knajpkami itp. Absolutnie nie zależy mi na dyskotekach i tego typu hałasach.

Mój mąż , który większość swojego zawodowego życia spędza za kierownicą na wakacjach stroni od samochodu jak może - więc nie ma mowy o zwiedzaniu odległych plaż i okolic . Żeby wsiadł do samochodu musi to być wyjątkowa atrakcja typu: Zadar, Szybenik, Trogir lub np.najwyższy szczyt w okolicy z niesamowitym widokiem.

Piękna plaża musi być w okolicy tj. do 2 km żeby można było tam dojść.
Wycieczki samochodowe po zakupy odpadają.
I wieczorna passeggiata bez dojazdów.

A że ja dobra żona jestem to wiecie :devil: :mg:

Do Twojego opisu zdecydowanie pasuje Mandre i możecie z buta na Girenicę dojść 8)
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 11.03.2016 17:02

Piter_M napisał(a):Do Twojego opisu zdecydowanie pasuje Mandre i możecie z buta na Girenicę dojść 8)

Wezmę pod uwagę Mandre.

A miasteczko Pag? Jest tam jakaś możliwa plaża w zasięgu "buta" ?
marcin_wawa85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_wawa85 » 11.03.2016 18:13

O miasteczku Pag mogę się wypowiedzieć. Byliśmy z małżonką we wrześniu zeszłego roku i byliśmy (w sumie nadal jesteśmy, moglibyśmy tam jechać choćby za chwilę) zachwyceni, zarówno miastem jak i wyspa w całości. Plaże są dwie, duża miejska za mostkiem i mniejsza koło hotelu.Jest gdzie zjeść, pospacerować, zrobić zakupy. Jak chcesz pooglądać i poczytać zapraszam do mojej relacji:D pozdrawiam
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 11.03.2016 21:01

marcin_wawa85 napisał(a):O miasteczku Pag mogę się wypowiedzieć. Byliśmy z małżonką we wrześniu zeszłego roku i byliśmy (w sumie nadal jesteśmy, moglibyśmy tam jechać choćby za chwilę) zachwyceni, zarówno miastem jak i wyspa w całości. Plaże są dwie, duża miejska za mostkiem i mniejsza koło hotelu.Jest gdzie zjeść, pospacerować, zrobić zakupy. Jak chcesz pooglądać i poczytać zapraszam do mojej relacji:D pozdrawiam

Relacja połknięta :oczko_usmiech:

Może jednak będzie Pag :papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 11.03.2016 23:57

Fajne plaże są jak pójdziesz w kierunku Paskich Vrat.
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 12.03.2016 07:45

Weź sobie googlemaps:
https://www.google.de/maps/@44.4431531, ... a=!3m1!1e3
i powoli "przesuwaj się" wzdłuż wybrzeża.
W dolnym pasku masz multum zdjęć z danej okolicy i to ze strzałkami na miejsca, z których zostały zrobione.

Dzięki temu mam już plan na lipcowe rejsiki pontonem. Czy go wypełnię? Zależy od aury.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 12.03.2016 16:45

A ja bym poszedł pod prąd... Wszyscy mówią Mandre, Metajna, Pag. A czemu nie Caska? Kilka domów na krzyż obok fajna plaża publiczna. Dla mnie najlepsza baza wypadowa a w wolnych chwilach cisza i spokój...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 12.03.2016 17:41

sviva napisał(a):A ja bym poszedł pod prąd... Wszyscy mówią Mandre, Metajna, Pag. A czemu nie Caska? Kilka domów na krzyż obok fajna plaża publiczna. Dla mnie najlepsza baza wypadowa a w wolnych chwilach cisza i spokój...

W wolnych chwilach jak Zrce śpi chyba ;)
Niby fajna baza wypadowa ale do tych fajnych miejsc kawałek :roll:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 12.03.2016 20:45

sviva napisał(a):A ja bym poszedł pod prąd... Wszyscy mówią Mandre, Metajna, Pag. A czemu nie Caska? Kilka domów na krzyż obok fajna plaża publiczna. Dla mnie najlepsza baza wypadowa a w wolnych chwilach cisza i spokój...

Fajna w tym przypadku jest pojęciem mocno względnym. Bardzo mocno. :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.03.2016 20:49

sviva napisał(a):A ja bym poszedł pod prąd... A czemu nie Caska?

Oj to bardzo pod prąd..... :mrgreen:
220V na wyciągnięcie...ucha. :roll:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 12.03.2016 22:11

Pierniczycie Hipolicie... Byłem i w Casce i w Kustici... Wierzcie mi, że do Kustici wodą muzyka o wiele bardziej docierała niż do osłoniętej drzewami Caski. Zresztą w Casce muzyki nie słyszeliśmy w ogóle... A Kustici a co za tym idzie Metajna, które od Zrce oddziela tylko lustro wody o wiele bardziej są doinwestowane w dźwięki... W Casce tak cykady napierniczają, że o problemie muzyki nie ma mowy.... :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 12.03.2016 22:13

sviva napisał(a):Pierniczycie Hipolicie... Byłem i w Casce i w Kustici... Wierzcie mi, że do Kustici wodą muzyka o wiele bardziej docierała niż do osłoniętej drzewami Caski. Zresztą w Casce muzyki nie słyszeliśmy w ogóle... A Kustici a co za tym idzie Metajna, które od Zrce oddziela tylko lustro wody o wiele bardziej są doinwestowane w dźwięki... W Casce tak cykady napierniczają, że o problemie muzyki nie ma mowy.... :)

Wmawiaj sobie ;)
I do Beretnicy miałeś daleko :)
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 12.03.2016 22:25

Ale różnica... Z Caski i Metajny auto jadąc do Beretnicy musimy w tym samym miejscu zostawić ... :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 222
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone