Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 29.02.2016 12:02

ostravak napisał(a):No i Pag niby blisko ale daleko. Z Krku prawie 4h... a prom není... :roll:

Troszku podobny ten Krk do Pagu ... troszku :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.02.2016 12:06

Bea.ta napisał(a):
ostravak napisał(a):No i Pag niby blisko ale daleko. Z Krku prawie 4h... a prom není... :roll:

Ale chyba na Krku więcej cywilizacji ;)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 29.02.2016 12:07

ostravak napisał(a):Ale chyba na Krku więcej cywilizacji ;)

Że to niby plus dodatni??? :)
Jeśli chodzi o zabytki - to chyba tak :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.02.2016 12:49

Bea.ta napisał(a):
ostravak napisał(a):Ale chyba na Krku więcej cywilizacji ;)

Że to niby plus dodatni??? :)
Jeśli chodzi o zabytki - to chyba tak :)

Stoję po środku ;)
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 29.02.2016 13:23

Bea.ta napisał(a):

Znaczy, z której strony? Jak dla mnie, to jakoś nie bardzo. Szybciej Rab z jednej strony :-).
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 29.02.2016 14:47

ostravak napisał(a):
Bea.ta napisał(a):
ostravak napisał(a):Pierona... kaj to je? Obśliniłem się. Juz jestem fanem Pagu. I już żałuję, że znów jadę do Krku :mrgreen: :roll:

No z Rucicy zdjęcie zrobione na wodną drogę do Beretnicy :)
Żałuj 8)

Zezowate szczęście. Jak szukałem kwatery na Pagu, to za koszmarne pieniądze były (Booking). Jak już dogadałem się z Marko, u którego byliśmy v lonskem roce, to potem dodali mnie do grupy na fejsie i się zaczął wysyp ofert... a wycofać się z rezerwacji to trochę teraz łyso :?

No i Pag niby blisko ale daleko. Z Krku prawie 4h... a prom není... :roll:

Jak Ty szukasz ? :)
Google maps i przybliżasz. Nazwy apartmanów same się pokazują.
Albo airbnb.
Pełno tego na Pag. Miałem niezłą zagwozdkę wybierając w tym roku lokum na Pag bo miałem kilka fajnych ofert pod siebie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.02.2016 15:37

kaeres napisał(a):Jak Ty szukasz ? :)
Google maps i przybliżasz. Nazwy apartmanów same się pokazują.
Albo airbnb.
Pełno tego na Pag. Miałem niezłą zagwozdkę wybierając w tym roku lokum na Pag bo miałem kilka fajnych ofert pod siebie.

Ekhm, dla mnie to nie nowość... ale ceny "z Google" zabijają albo ja mam pecha. Poza tym, na mapach Google widać tylko znikomą część dostępnych pensjonatów czy apartamentów. Owszem, można tak i godzinami siedzieć i przeglądać, co gdzie jest. Nie takie rzeczy jestem w stanie wyszukać w Google ;)

AirBnb jest OK ale nie dla mnie. Raz stąd spałem kiedyś w Budapeszcie i z powodu właściciela, OMC zawału nie dostałem. Bo niby go nie miało być a był ;)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 29.02.2016 17:04

MRK napisał(a):Znaczy, z której strony? Jak dla mnie, to jakoś nie bardzo. Szybciej Rab z jednej strony :-).

No z tej łysej strony ;)
Bo osobiście za dużo zielonego tam nie miałam ino skały w takim kolorze jak lubię najbardziej :)
A Rab .... Rab mnie z lekka przeraził jak jeszcze na lądzie byłam i jak promem płynęłam i do czasu zanim zielone zobaczyłam ... :roll: :wink: ale to było w 2005 roku i miałam wtedy żadne pojęcie o pięknie Chorwacji :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.02.2016 20:08

ostravak napisał(a):
Ekhm, dla mnie to nie nowość... ale ceny "z Google" zabijają albo ja mam pecha.

Na Pagu? 8O

No chyba, że mówisz o Krk-u, bo tam zabijają na śmierć. :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2016 10:16

anakin napisał(a):
ostravak napisał(a):
Ekhm, dla mnie to nie nowość... ale ceny "z Google" zabijają albo ja mam pecha.

Na Pagu? 8O

No chyba, że mówisz o Krk-u, bo tam zabijają na śmierć. :roll:

No właśnie nie... To, co widać na mapach Google, dla dwóch osób jest z leksza drogie albo termin nie ten. To już na Bookingu, cenowy rozrzut jest większy. Na Krk też mozna w ciemno przyjechać - jest sporo apartamentów, które sie nigdzie za bardzo nie ogłaszają a jak my bylismy, to w co drugim były wolne miejsca.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.03.2016 10:22

ostravak napisał(a): Na Krk też mozna w ciemno przyjechać - jest sporo apartamentów, które sie nigdzie za bardzo nie ogłaszają a jak my bylismy, to w co drugim były wolne miejsca.

Rozmawiamy o sezonie, tak?
Tak z ciekawości kiedyś sprawdziłem Krk....2+1=84 ojro, 2+2= 96 ojro.
I nie była to żadna lokalizcja, ani warunki d...urywające.

Dla przykładu na Pagu za to samo zapłacisz odpowiednio 45/50 i 60/65.
Oczywiście w tym samym terminie.
Na Krk-u nawet kilometr od Jadrana nie znalazłem nic ciekawego, rozsądnej cenie.

Ale możesz mnie oświecić (może być na PW) jak chcesz, bo może nie umiem szukać. :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2016 10:51

anakin napisał(a):Rozmawiamy o sezonie, tak?
Tak z ciekawości kiedyś sprawdziłem Krk....2+1=84 ojro, 2+2= 96 ojro.
I nie była to żadna lokalizcja, ani warunki d...urywające.

Sezon. Jeszcze raz podkreślę - wypad dla dwóch osób. Żadne 2+1 czy 2+2...

Dla przykładu na Pagu za to samo zapłacisz odpowiednio 45/50 i 60/65.
Oczywiście w tym samym terminie.
Na Krk-u nawet kilometr od Jadrana nie znalazłem nic ciekawego, rozsądnej cenie.

...nas 12 nocy wyszło za dwie osoby średnio 47 EUR za dobę, w największym mieście na wyspie. Nie wiem, czy to za dużo czy za mało, Krk był pierwszym starciem z Cro, na portal trafiłem w zasadzie w ostatniej chwili przed tamtym wyjazdem.
Zdefiniuj też pojęcie "coś ciekawego, w rozsądnej cenie" - bo jednemu pasuje lokal z kilmą i widokiem na ogród tudzież przejście z buta 1000 m na plażę, inny musi mieć widok na plażę i telewizję po polsku, koniecznie z działającym WiFi :mrgreen:

Ale możesz mnie oświecić (może być na PW) jak chcesz, bo może nie umiem szukać. :mrgreen:

W sensie oświecić w czym? Nie chcę się wymądrzać, bo po pierwszym wyjeździe na Cro raczej ekspertem nie będę 8) Co do kwater na Krk - ja swoją wygrzebałem przez Booking (zawsze tak jeździłem i do tej pory nie narzekałem), potem Marko dał nam wizytówkę (i już wpadł 10% rabat 8) ) a na koniec dodał, że w okolicy jest sporo miejsc, gdzie ludzie się nie ogłaszają w internetach ale można pojeździć po wyspie i poszukać (zastrzegł, że nie dotyczy Baški :wink: ). IMHO nie jest tak źle - na szybko przesuwając mapę Google to, co mi wyskoczyło było albo za duże dla nas albo za drogie w porównaniu z tym, co wydalismy w zeszłym roku.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.03.2016 10:59

ostravak napisał(a):Sezon. Jeszcze raz podkreślę - wypad dla dwóch osób. Żadne 2+1 czy 2+2...

I mniejsze apartamenty są aż tak atrakcyjne cenowo na Krk-u?
Bardziej niż te większe?
ostravak napisał(a):...nas 12 nocy wyszło za dwie osoby średnio 47 EUR za dobę

To Ci powiem, że tak o jakieś......12 ojro za dużo. :wink:
Jeżeli być pojechał w drugiej połowie sierpnia to cos takiego możesz mieć od 25 do 35 ojro za dwie sztuki.
I nie w lesie. :oczko_usmiech:

ostravak napisał(a):Zdefiniuj też pojęcie "coś ciekawego, w rozsądnej cenie" - bo jednemu pasuje lokal z kilmą i widokiem na ogród tudzież przejście z buta 1000 m na plażę, inny musi mieć widok na plażę i telewizję po polsku, koniecznie z działającym WiFi :mrgreen:

Dla mnie coś ciekawego to rozsądna cena* ( z klima lub bez), WiFi, tv czy basen mnie absolutnie nie interesują.
Nie przeszkadza mi cerata na stole czy gospodarz częstujący rakiją. :mrgreen:
Ale widok na Jadran już być powinien. :oczko_usmiech:

ostravak napisał(a):W sensie oświecić w czym? Nie chcę się wymądrzać..

Nie, nie ........tu nie chodzi absolutnie o wymądrzanie się.
Chodziło mi o to, że nijak na tym Krku nigdy nie mogłem znaleźć nic poniżej 20 ojro na osobę, bo ceny powyżej tej granicy zdarzały się już często.
Więc pytam gdzie szukać....... :wink:

*poniżej 20 ojro od łba.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2016 11:10

anakin napisał(a):I mniejsze apartamenty są aż tak atrakcyjne cenowo na Krk-u?
Bardziej niż te większe?

Na to wygląda. Mieliśmy do dyspozycji pokój z osobną łazienką. Klimatyzacja, taras do ogrodu, mały TV z kablówką (były dwa programy po polsku). Bez sniadań ale jak bysmy chcieli, to Marko coś by tam dla nas zrobił (dodatkowo płatne). Internet trochę kulał ale jak już w końcu dogadaliśmy się łamanym słoweńsko-angielsko-niemieckim, właściciel powiedział, że poszuka repeatera albo mocniejszego routera. My na Petrolu kupiliśmy kartę T-Mobile z netem, router mam własny więc mnie internet zawsze ryba.

Dla mnie coś ciekawego to rozsądna cena* ( z klima lub bez), WiFi, tv czy basen mnie absolutnie nie interesują. Nie przeszkadza mi cerata na stole czy gospodarz częstujący rakiją. :mrgreen:
Ale widok na Jadran już być powinien. :oczko_usmiech:

Z widokiem może być problem :) Tam chyba tylko hotele i w Baszce miały widok na Jadran :) Myślę, że jakby się uprzeć, to poszukasz, ale zastrzegam - opieram się na mieście Krk. Tańsze miejscówki znaleźlismy Omišalj ale z widokiem na zbiorniki z ropą :mrgreen: Myślę, że znajdziesz (podkreślam - myślę, bo na 100% nie jestem pewien) ale raczej bez widoku :)

Nie, nie ........tu nie chodzi absolutnie o wymądrzanie się.
Chodziło mi o to, że nijak na tym Krku nigdy nie mogłem znaleźć nic poniżej 20 ojro na osobę, bo ceny powyżej tej granicy zdarzały się już często.
Więc pytam gdzie szukać....... :wink:

*poniżej 20 ojro od łba.

Kurde, ja szukałem zawsze najpierw na Booking. Potem Google. Potem kanałami po znajomych i rodzinie (ale poziom zróżnicowania "systemu poleceń" był spory - rodzina z dziećmi, para z psem, para woląca Dalmarcję jak Istrię czy Kvarner/Karlovac). Krk był strzałem "z dupy" i nam się podobało a cena była przystępna ;) My też mamy z reguły ustalony limit na spanie i cudów nie potrzebujemy (co mi po apartamencie, w którym mnie pół dnia nie będzie) :) I na tym nieszczęsnym Bookingu za ~24 EUR od łebka się udało.
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 10.03.2016 22:40

Szanowni Miłośnicy :smo:

Miłośniczką Pagu nie jestem , bo tam nie byłam.

Ale się wybieram -być może w przyszłym roku po sezonie (wrzesień).

Przeczytałam już kilka relacji i na przekór wielu myślę o Nowalji .

Wytypowałam 2 plaże w okolicy:

-plaża Babe-ktoś może coś powiedzieć na jej temat? Fotki mile widziane :D

-plaża przy kempingu Strasko-czy osoby nie mieszkajace na kempingu mogą korzystać z tej plaży?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 221
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone