na Luniegusia-s napisał(a):czekaliśmy aż lunie
boboo napisał(a):Na "naszej" wyspie świeci dziś słońce (jak mawiał Sofronow )
http://www.whatsupcams.com/en/webcams/c ... ine-bridge
Magdzik napisał(a):Witajcie ! Gorąco pozdrawiam miłośników Pagu i mam nadzieję, że w te wakacje uda mi się zobaczyć Waszą wyspę i te cudne plażyczki. Czytam Wasze relacje i chyba też mi się spodoba . To będzie nasz 7 wyjazd. Tydzień plan Pag i tydzień Korcula. Czy możecie mi doradzić ? Myśleliśmy o bungalowach Mandrice w Mandre. Nie znalazłam infa / opinii o nich. Ktoś widział, coś wie ? Dzieciarnia napaliła się na tamtejszą plażyczkę z trampolinami, skoczniami itd. Zresztą i tak będziemy jeździć po wyspie. Dajcie znać . Pozdrawiam serdecznie i odliczam dni
aoirghe napisał(a):A oto moje dylematy:
1. Pogoda we wrześniu. Jako, że jest to wyspa, obawiam się, że może być zbyt wietrznie i chłodniej niż na lądzie.
aoirghe napisał(a):2. Brak cienia, skaliste plaże i dojście do nich- gdyby jednak pogoda była piękna, czy poplażujemy bezpiecznie z takim maluchem. Wiem, że istnieją okrycia na głowę i parasole, ale do plaży trzeba jakoś dojść, a często z Waszych zdjęć wynika, że aby dotrzeć do najpiękniejszych miejsc, trzeba niezłej formy i sprzętu trekkingowego:D
aoirghe napisał(a):3. Wygląda na to, że większość atrakcji to jednak chodzenie, chodzenie, chodzenie i to po dość wymagających terenach- czy nie utkniemy z małym i nie będziemy się nudzić, a tym samym, czy nie zniechęcimy się do wyspy. Wózek naszym przyjacielem- nosidełko w upały nie jest za specjalne...
aoirghe napisał(a):4. Czy we wrześniu na spokonie można pojechać w ciemno z tak małym dzieckiem?
aoirghe napisał(a):Oto moje małe- wielkie dylematy. Zastanawiam się, czy nie poczekać z Pagiem, nie pojechać, jak dziecko podrośnie i czy faktycznie zacząć zwiedzanie Chorwacji od tego miejsca? Szukałam alternatyw, oglądałam zdjęcia i póki co- nic, co jest w zbliżonej odległości(liczymy trasę w granicach 1000 km) nas nie urzeka. Na ten moment nie chcemy zapuszczać się dalej.
Co myślicie?
aoirghe napisał(a):Chciałabym wybrać cel i zająć swe myśli organizacją. Wiem, że każdy ma swoje ukochane rejony i że tutaj skupiają się miłośnicy tego konkretnego miejsca. Ale obiektywnie: czy uważacie, że to dobry pomysł na pierwszy raz z niespełna dwuletnim dzieckiem? Z góry dziękuję za każdą opinię i pozdrawiam.)))
aoirghe napisał(a):Dzięki za tak szybką odpowiedź:) I za opinię mamy:) Jestem coraz bliżej:D A właśnie w zeszłym roku był Bałtyk- malec miał pół roku:P Swoją drogą, polecam miejscówkę: Białogóra;) Z tym, że ze Śląska to też 10h drogi, a miejsce znamy jak własną kieszeń i szukamy innego zadupia;) Co do pogody- to do tej pory los był dla nas łaskawy, może pula szczęścia jeszcze się nie wyczerpała;) Pozdrawiamy:)
aoirghe napisał(a):No właśnie jeśli chodzi o Istrię, to mam mieszane uczucia, bo wiem, że najbliżej i że- w związku z tym- sporo turystów..chociaż może we wrześniu to inaczej wygląda. Pomyślałam też o pogodzie- że już może nie być tak bajkowo..no ale skoro mówisz, że koniec września i super, to może warto wziąć to pod uwagę. Mam istny mętlik!
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne