Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 04.02.2016 08:15

gusia-s napisał(a):czekaliśmy aż lunie
na Lunie :D
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 04.02.2016 21:07

boboo napisał(a):
gusia-s napisał(a):czekaliśmy aż lunie
na Lunie :D

Hmmm tak się składa, że na Duhu :mrgreen: ... bo na Lunie to raczej prędzej się naoliwisz niż zmokniesz :mrgreen:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.02.2016 21:12

Grypsera niezła.......... :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.02.2016 21:20

anakin napisał(a):Grypsera niezła.......... :mrgreen:

Bo to wiesz ..... albo się to rozumie albo nie ... jak to Pag :sm:
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 11.02.2016 10:01

Na "naszej" wyspie świeci dziś słońce (jak mawiał Sofronow :D )
http://www.whatsupcams.com/en/webcams/c ... ine-bridge
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 11.02.2016 13:38

boboo napisał(a):Na "naszej" wyspie świeci dziś słońce (jak mawiał Sofronow :D )
http://www.whatsupcams.com/en/webcams/c ... ine-bridge

Ale chyba tylko dziś wyjątkowo, czwartek zapowiadali jako jedyny suchy dzień nad Jadranem ... potem znów deszcze i wiatr, cyklon Barbara szaleje ... Obrazek
Jak to baba :wink: ma humory i dziś akurat ma lepszy :smo: Wczoraj się wyżyła na Istri trochę :?
Magdzik
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magdzik » 15.02.2016 17:25

Witajcie ! Gorąco pozdrawiam miłośników Pagu i mam nadzieję, że w te wakacje uda mi się zobaczyć Waszą wyspę i te cudne plażyczki. Czytam Wasze relacje i chyba też mi się spodoba :). To będzie nasz 7 wyjazd. Tydzień plan Pag i tydzień Korcula. Czy możecie mi doradzić ? Myśleliśmy o bungalowach Mandrice w Mandre. Nie znalazłam infa / opinii o nich. Ktoś widział, coś wie ? Dzieciarnia napaliła się na tamtejszą plażyczkę z trampolinami, skoczniami itd. Zresztą i tak będziemy jeździć po wyspie. Dajcie znać . Pozdrawiam serdecznie i odliczam dni :) :papa:
drakul
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) drakul » 20.02.2016 21:03

Magdzik napisał(a):Witajcie ! Gorąco pozdrawiam miłośników Pagu i mam nadzieję, że w te wakacje uda mi się zobaczyć Waszą wyspę i te cudne plażyczki. Czytam Wasze relacje i chyba też mi się spodoba :). To będzie nasz 7 wyjazd. Tydzień plan Pag i tydzień Korcula. Czy możecie mi doradzić ? Myśleliśmy o bungalowach Mandrice w Mandre. Nie znalazłam infa / opinii o nich. Ktoś widział, coś wie ? Dzieciarnia napaliła się na tamtejszą plażyczkę z trampolinami, skoczniami itd. Zresztą i tak będziemy jeździć po wyspie. Dajcie znać . Pozdrawiam serdecznie i odliczam dni :) :papa:

Przejeżdżałem obok Mandrice, wrażenie pierwsza klasa, dla dzieciaków super. Nawet wysiedliśmy z aut i jedna z naszych dziewczyn poszła obczaić warunki bytowe i cenowe. Dokładnej ceny nie pamiętam ale coś wydaje mi się, że było drogo. Typ z obsługi miły i sympatyczny, ale zawsze chyba tak jest bo kto wie, może kolejny klient...
aoirghe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aoirghe » 23.02.2016 12:16

Witam:)

Nie chcę zaśmiecać wątku, ale widzę, że żyje on własnym życiem i wpisy są aktualne, więc zarzucę prywatą..z góry przepraszam;)
Parę lat temu w wyobraźnia wysłała mnie na wakacje na wyspie Pag- nie ukrywam, że pod wpływem Waszych relacji;)
Niestety, na wyobraźni się skończyło.
Od tego czasu wiele się zmieniło- w tym roku planuję wakacje i myślę, że nie pozostaną w sferze marzeń, ale to już rodzinny wyjazd;) I stąd moje dylematy. Pag zauroczył mnie i miał być celem dla pary, a teraz małe dziecko mnóstwo dylematów. Szukałam odpowiedzi na forum, gdzie się wybrać, ale dla rodzin z małymi dziećmi polecane są inne rejony(jeśli chodzi o podobną odległość- głownie wyspa Krk i Baska). Bardzo proszę, pomóżcie rozwiać kilka wątpliwości, bo przypuszczam, że forum mogę studiować miesiącami i będę coraz mniej wiedzieć.

Do rzeczy. Kilka faktów: to nasz pierwszy raz w Chorwacji, planujemy wyjazd we wrześniu(ceny, temperatura), syn będzie miał wtedy w granicach roku i dziewięciu miesięcy(na razie stawia pierwsze kroki).
A oto moje dylematy:

1. Pogoda we wrześniu. Jako, że jest to wyspa, obawiam się, że może być zbyt wietrznie i chłodniej niż na lądzie.
2. Brak cienia, skaliste plaże i dojście do nich- gdyby jednak pogoda była piękna, czy poplażujemy bezpiecznie z takim maluchem. Wiem, że istnieją okrycia na głowę i parasole, ale do plaży trzeba jakoś dojść, a często z Waszych zdjęć wynika, że aby dotrzeć do najpiękniejszych miejsc, trzeba niezłej formy i sprzętu trekkingowego:D
3. Wygląda na to, że większość atrakcji to jednak chodzenie, chodzenie, chodzenie i to po dość wymagających terenach- czy nie utkniemy z małym i nie będziemy się nudzić, a tym samym, czy nie zniechęcimy się do wyspy. Wózek naszym przyjacielem- nosidełko w upały nie jest za specjalne...
4. Czy we wrześniu na spokonie można pojechać w ciemno z tak małym dzieckiem?

Oto moje małe- wielkie dylematy. Zastanawiam się, czy nie poczekać z Pagiem, nie pojechać, jak dziecko podrośnie i czy faktycznie zacząć zwiedzanie Chorwacji od tego miejsca? Szukałam alternatyw, oglądałam zdjęcia i póki co- nic, co jest w zbliżonej odległości(liczymy trasę w granicach 1000 km) nas nie urzeka. Na ten moment nie chcemy zapuszczać się dalej.
Co myślicie?

Chciałabym wybrać cel i zająć swe myśli organizacją. Wiem, że każdy ma swoje ukochane rejony i że tutaj skupiają się miłośnicy tego konkretnego miejsca. Ale obiektywnie: czy uważacie, że to dobry pomysł na pierwszy raz z niespełna dwuletnim dzieckiem? Z góry dziękuję za każdą opinię i pozdrawiam.:))))
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 23.02.2016 12:31

aoirghe napisał(a):A oto moje dylematy:

1. Pogoda we wrześniu. Jako, że jest to wyspa, obawiam się, że może być zbyt wietrznie i chłodniej niż na lądzie.

Tego nie przewidzisz nigdy, również w lipcu może wiać :)
A ewentualnie odpadną upały, których się obawiasz.

aoirghe napisał(a):2. Brak cienia, skaliste plaże i dojście do nich- gdyby jednak pogoda była piękna, czy poplażujemy bezpiecznie z takim maluchem. Wiem, że istnieją okrycia na głowę i parasole, ale do plaży trzeba jakoś dojść, a często z Waszych zdjęć wynika, że aby dotrzeć do najpiękniejszych miejsc, trzeba niezłej formy i sprzętu trekkingowego:D

Niektóre plaże są przyjazne a i dojście do nich cywilizowane, dziecka w cieniu nie utrzymasz a parasol postawić można wszędzie.

aoirghe napisał(a):3. Wygląda na to, że większość atrakcji to jednak chodzenie, chodzenie, chodzenie i to po dość wymagających terenach- czy nie utkniemy z małym i nie będziemy się nudzić, a tym samym, czy nie zniechęcimy się do wyspy. Wózek naszym przyjacielem- nosidełko w upały nie jest za specjalne...

Jeżeli wybierzesz miejscówkę z plażą w pobliżu, to i Ty odpoczniesz a dziecku plaża z kamieniami wystarczy, byłam z mniejszym dzieckiem, głównie plażowo i ani sekundy nie nudziłam się ;)

aoirghe napisał(a):4. Czy we wrześniu na spokonie można pojechać w ciemno z tak małym dzieckiem?

Decydując się wcześniej na konkretną miejscowość - spokojnie, bo gorzej jak po całej wyspie będziesz spania szukać ;)

aoirghe napisał(a):Oto moje małe- wielkie dylematy. Zastanawiam się, czy nie poczekać z Pagiem, nie pojechać, jak dziecko podrośnie i czy faktycznie zacząć zwiedzanie Chorwacji od tego miejsca? Szukałam alternatyw, oglądałam zdjęcia i póki co- nic, co jest w zbliżonej odległości(liczymy trasę w granicach 1000 km) nas nie urzeka. Na ten moment nie chcemy zapuszczać się dalej.
Co myślicie?

Mały kawałek dalej masz Rab jakby co, ale jak Pag wpadł w oko - to bym na Pagu została.

aoirghe napisał(a):Chciałabym wybrać cel i zająć swe myśli organizacją. Wiem, że każdy ma swoje ukochane rejony i że tutaj skupiają się miłośnicy tego konkretnego miejsca. Ale obiektywnie: czy uważacie, że to dobry pomysł na pierwszy raz z niespełna dwuletnim dzieckiem? Z góry dziękuję za każdą opinię i pozdrawiam.:))))

Zawsze to lepiej wg mnie niż nad Bałtyk - odpadają ciepłe i nieprzemakalne ubrania :)
aoirghe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aoirghe » 23.02.2016 12:46

Dzięki za tak szybką odpowiedź:) I za opinię mamy:) Jestem coraz bliżej:D A właśnie w zeszłym roku był Bałtyk- malec miał pół roku:P Swoją drogą, polecam miejscówkę: Białogóra;) Z tym, że ze Śląska to też 10h drogi, a miejsce znamy jak własną kieszeń i szukamy innego zadupia;) Co do pogody- to do tej pory los był dla nas łaskawy, może pula szczęścia jeszcze się nie wyczerpała;) Pozdrawiamy:)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 23.02.2016 12:58

aoirghe napisał(a):Dzięki za tak szybką odpowiedź:) I za opinię mamy:) Jestem coraz bliżej:D A właśnie w zeszłym roku był Bałtyk- malec miał pół roku:P Swoją drogą, polecam miejscówkę: Białogóra;) Z tym, że ze Śląska to też 10h drogi, a miejsce znamy jak własną kieszeń i szukamy innego zadupia;) Co do pogody- to do tej pory los był dla nas łaskawy, może pula szczęścia jeszcze się nie wyczerpała;) Pozdrawiamy:)

Dla mnie pula szczęścia bałtyckiego wyczerpała się po 3 pobytach tam :roll: Od tego czasu wolę Chorwację z ciepłą wodą :)
Za 10 godzin to ja prawie na Pagu jestem więc jakoś nad to polskie morze mnie nie ciągnie :)
ewka54
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewka54 » 23.02.2016 12:59

Rozważ Istrię, blisko a i pogoda lubi zaskoczyć pozytywnie, byłam 3 razy pod koniec września i zawsze było pięknie.
aoirghe
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) aoirghe » 23.02.2016 13:14

No właśnie jeśli chodzi o Istrię, to mam mieszane uczucia, bo wiem, że najbliżej i że- w związku z tym- sporo turystów..chociaż może we wrześniu to inaczej wygląda. Pomyślałam też o pogodzie- że już może nie być tak bajkowo..no ale skoro mówisz, że koniec września i super, to może warto wziąć to pod uwagę. Mam istny mętlik!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.02.2016 13:19

aoirghe napisał(a):No właśnie jeśli chodzi o Istrię, to mam mieszane uczucia, bo wiem, że najbliżej i że- w związku z tym- sporo turystów..chociaż może we wrześniu to inaczej wygląda. Pomyślałam też o pogodzie- że już może nie być tak bajkowo..no ale skoro mówisz, że koniec września i super, to może warto wziąć to pod uwagę. Mam istny mętlik!

W ostateczności rzuć los :wink:

PAG - ISTRIA

Na co wypadnie - będzie dobrze :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 216
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone