Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.12.2015 21:22

1Jolusia napisał(a):Bardzo dziękuję za odpowiedź. Ogladam relacje i bardzo nam sie podoba wyspa. Zwlaszcza takie rejony. Mam pytanie czy na każdą plaże idzie podjechać autem? i jak jest z jeżowcami? czy trzeba buty kupowac?

Szukałam relacji z 2015 roku ale ciezko znalesc lub nie umie szukać :(

Nie na każdą plażę dojedziesz autem, ale to jakiś znikomy % tych dostępnych samochodem.

Co do jeżowców......
Buty weź, aczkolwiek kiedyś na Rucicy pół godziny szukałem jeżowca żeby dziecku pokazać... :wink:

Pag 2015....
I jeszcze jedna...
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 29.12.2015 21:52

Na Beretnicy było trochę, ale w głębokiej wodzie - więc spokojnie
A buty - nie każdy lubi po kamieniach nawet gładkich chodzić boso :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 29.12.2015 23:58

W zeszłym roku to jeży było sporo. Na dnie mało i głębiej, ale na skałkach to ciorno :mrgreen: W Paskim to jedynie od strony Bosany , Duha itd jeży mało. Jakby komuś było mało to Slana a w szczególności Gornja Slana stanowią wylęgarnię :wink:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 01.01.2016 00:05

Najlepszego dla Wszystkich :!: :!: :!: :D :D :D

Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.01.2016 02:53

:)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 01.01.2016 08:24

Pontonów, dobrej pogody i pięknych plaż dla Wszystkich
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 01.01.2016 12:29

I duuuużo czasu na to wszystko :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.01.2016 13:14

Dobar dan :lol:

kijaki85
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kijaki85 » 03.01.2016 15:27

Cześć. Jadę w drugiej połowie czerwca do Chorwacji, pierwszy raz. Generalnie szukam spokoju, poważnie zastanawiam się nad Pag,ale... No właśnie, mam kilka pytań, pewnie głupie ale siedzą mi w głowie od jakiegoś czasu i muszę zapytać:) Czytałam,że tam dość często wieje, czy ma to wpływ na temperaturę wody? Po kilku pobytach nad Naszym morzem chciałabym zaznać wkońcu ciepłych kąpieli i tak sobie myślę,że jesli pojadę pierwszy raz i woda będzie zimna to chyba mnie szlak trafi ;-) I kolejne pytanie: Wiem ,że pogody mi nikt nie przepowie,ale czy jest jakaś rożnica pomiędzy miejscowościami na lądzie a na wyspie w czerwcu? W sensie ,że na wyspie mniej stabilna czy to nie ma najmniejszego znaczenia?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 03.01.2016 15:34

kijaki85 napisał(a):Cześć. Jadę w drugiej połowie czerwca do Chorwacji, pierwszy raz. Generalnie szukam spokoju, poważnie zastanawiam się nad Pag,ale... No właśnie, mam kilka pytań, pewnie głupie ale siedzą mi w głowie od jakiegoś czasu i muszę zapytać:) Czytałam,że tam dość często wieje, czy ma to wpływ na temperaturę wody? Po kilku pobytach nad Naszym morzem chciałabym zaznać wkońcu ciepłych kąpieli i tak sobie myślę,że jesli pojadę pierwszy raz i woda będzie zimna to chyba mnie szlak trafi ;-) I kolejne pytanie: Wiem ,że pogody mi nikt nie przepowie,ale czy jest jakaś rożnica pomiędzy miejscowościami na lądzie a na wyspie w czerwcu? W sensie ,że na wyspie mniej stabilna czy to nie ma najmniejszego znaczenia?

Spokojnie, tam chyba w zimie woda ma temperaturę Bałtyku latem :)
Wiatr czasem wieje i wtedy bywa chłodniej, ale bez przesady :)
Generalnie, nigdzie żadnej pogody nie przewidzisz i nie ma co zestawień robić z jakichś poprzednich pobytów :)
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.01.2016 15:58

kijaki85 napisał(a):Cześć. Jadę w drugiej połowie czerwca do Chorwacji, pierwszy raz. Generalnie szukam spokoju, poważnie zastanawiam się nad Pag,ale... No właśnie, mam kilka pytań, pewnie głupie ale siedzą mi w głowie od jakiegoś czasu i muszę zapytać:) Czytałam,że tam dość często wieje, czy ma to wpływ na temperaturę wody? Po kilku pobytach nad Naszym morzem chciałabym zaznać wkońcu ciepłych kąpieli i tak sobie myślę,że jesli pojadę pierwszy raz i woda będzie zimna to chyba mnie szlak trafi ;-) I kolejne pytanie: Wiem ,że pogody mi nikt nie przepowie,ale czy jest jakaś rożnica pomiędzy miejscowościami na lądzie a na wyspie w czerwcu? W sensie ,że na wyspie mniej stabilna czy to nie ma najmniejszego znaczenia?

Gdy wieje od Velebitu, woda od strony lądu - np. w Paškim Zalivie - miesza się i może być zimna. Kiedyś na początku lipca mogłam dosłownie nie wychodzić z niej przez 3 godziny, taka była ciepła, innych razem w drugiej połowie lipca była po prostu chłodna. Nie jak Bałtyk, spokojnie dało się pływać, ale jednak. Nie do przewidzenia.

Stabilna pogoda? Ponoć najstabilniejszy (czytaj: latem mało deszczu i chmur a najwięcej słońca) jest Hvar, zwłaszcza południowa strona, ale nawet tam nie przewidzisz na 100% czy będzie deszcz czy nie. My będąc na Hvarze obserwowaliśmy burze i chmury nad lądem, które do nas nie docierały. Co do Pagu, nie wiem jak w czerwcu, ale w lipcu wielokrotnie zdarzało nam się obserwować chmury i burze nad Velebitem, które nie mogły przebić się dalej nad wyspę, ale też nocami dość mocno wiało od gór. Podobnie, wydaje mi się, jest z Bračem, gdzie czasem na północnej stronie wyspy od lądu jest pochmurno lub wietrznie, a na południowej słonecznie i bez wiatru.

To tyle obserwacji własnych. Ale pogodynką nie jestem. :wink:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 11.01.2016 14:41

Kurcze boję się Pagu im więcej o nim czytam.
Hvar mnie rozpieścił zatoczkami i teraz nie chcę popaść w niełaskę rodziny gdy ich zabiorę na księżyc gdzie trzeba przeboleć obdarte łokcie i kolana aby dotrzeć na piękne plaże :)
Poważniej mówiąc wiem, że to jest przeciwieństwo Hvaru ale z relacji faktycznie wynika, że te piękniejsze plaże są ciężko dostępne, z miast, miasteczek do zwiedzania to tam jest na palcach jednej ręki...
Im więcej czytam relacji tym bardziej mnie od Pagu odpycha....a zarazem ciągnie mnie do złego :>
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 11.01.2016 14:46

Jedź.....dotknij.
Albo Cię zabije, albo po powrocie nie zabije Cię już nic. :mrgreen:
kaeres
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaeres » 11.01.2016 15:03

No szczególnie po Twojej relacji z plaż ze spadającymi samochodami na głowę i Panią Metajną :)
karolcia1
Croentuzjasta
Re: Mandre 2014. Nasz pierwszy raz (w CRO ;) )

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolcia1 » 11.01.2016 15:24

Witaj.
To ja jeszcze podpytam czy w Mandre jest jakaś lodziarnia i piekarnia ?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 213
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone