Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 23.09.2015 09:00

marcin_wawa85 napisał(a):A teraz mogę powiedzieć jedno- Pag jest THE BEST :boss:

:sm:

Andzia* napisał(a):Mnie tam Beato nikt nie ostrzegał - była mowa o nicości na Pagu , ale że jakieś licho . Jedyne w nocy co nie spało to rozszalałe Zrće..... i muza do rama BUM, BUM, BUM

A to widzisz .... nie doczytałaś wszystkiego we wszystkich relacjach :)
Zrce to daje czadu w nocy i w dzień na Festinie :roll:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.09.2015 10:22

Bea.ta napisał(a):... i w dzień na Festinie :roll:

Już nie. Teraz Festini to taka rodzinna pływająca knajpa. Dawną rolę Festini przejęła większa łajba Elizabeth

Klik
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.09.2015 12:04

marcin_wawa85 napisał(a):A teraz mogę powiedzieć jedno- Pag jest THE BEST :boss:

No to czekamy na relację. :D
marcin_wawa85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_wawa85 » 23.09.2015 20:27

anakin napisał(a):No to czekamy na relację. :D

relacja w małych, albo trochę większych odcinkach będzie pojawiać się od jutra.
Dzisiaj mogę pokazać to :D

DSCN4445.JPG
"nasza prywatna plaża"

i co mnie i małżonkę szanowną moją zdziwiło po poznawaniu Pagu na forum- księżycowe krajobrazy są, ale zieleń też jest i to nawet całkiem sporo, i te drogi- samochodu nie umyje chyba przez najbliższy miesiąc
DSCN5018.JPG
fragment mojej bohaterki, która dzielnie nas zawiozła na, przewiozła przez, i powróciła z Pagu.

:twisted: . cdn :papa:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 23.09.2015 20:38

marcin_wawa85 napisał(a): samochodu nie umyje chyba przez najbliższy miesiąc

Najpierw szmatką na sucho i szmatkę do szkatułki :)
marcin_wawa85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_wawa85 » 23.09.2015 20:43

Bea.ta napisał(a):
marcin_wawa85 napisał(a): samochodu nie umyje chyba przez najbliższy miesiąc

Najpierw szmatką na sucho i szmatkę do szkatułki :)

Ten pył połączony z solą jak mniemam dobrze chyba zakonserwuje lakier przed zimą :D
Idę spać bo nie śpię od wczoraj od 8 rano :D
20 h powrotu, opowiadanie wrażeń rodzince, pokazywanie zdjęć, a mógłbym wsiąść w samochód teraz, zaraz i znów tam pojechać :hut:
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 01.10.2015 09:53

marcin_wawa85 napisał(a):Ten pył połączony z solą jak mniemam dobrze chyba zakonserwuje lakier przed zimą :D
Idę spać bo nie śpię od wczoraj od 8 rano :D
20 h powrotu, opowiadanie wrażeń rodzince, pokazywanie zdjęć, a mógłbym wsiąść w samochód teraz, zaraz i znów tam pojechać :hut:

tego nie wiem bo jakoś często wychodzi tak, że w drodze powrotnej leje tak, ze żaden pyłek nie jest się w stanie ostać :) ale, że ta wyspa na samochód, przynajmniej na tą koreańską padakę, działa nadzwyczaj niekorzystnie :) więc może to i lepiej, że żadnych śladów zewnętrznych do kraju nie przywożę bo ma okazję hultaj odpokutować :mrgreen:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.10.2015 14:20

ostatnio pisałem, że namierzyłem tanie studio w Potocnicy, ale tak rozmyślam i chciałbym raczej, gdzieś bliżej większego miasta i najkorzystniej wychodzi mi Bosana co by spacerkiem do Pagu czasem późnym ppłd podążyć;
wrzuciłem w szukajkę wątku Bosana, ale za dużo nie wyszło... pytanie czy we wrześniu jadąc w ciemno znajdę apartman standard dla dwójki i w jakiej przybliżonej cenie? dodam, że na jednym portalu czeskim, wystawia się 6 apartmanów najbliżej morza w Bosanie i wszystko już zajęte do 15.09.2016
marcin_wawa85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_wawa85 » 02.10.2015 20:30

z Bosany to na piechotę jest kawałek do centrum Pagu, ale ja z gatunku tych co na wakacjach leżą na plaży, albo jeżdzą i zwiedzają bliższe i dalsze okolice :hut:
marosmaro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marosmaro » 02.10.2015 20:42

"te kiero" myślę że nie będzie żadnego problemu znaleźć coś we wrześniu. My byliśmy od 15.08-29.08 i w drugim tygodniu już zaczęło być strasznie pusto. Zobacz do relacji "marcin_wawa85" z września np. na Rucicy byli sami co daje do myślenia że jak na takiej plaży nie ma nikogo to znaczy że jest strasznie mało ludzi. Nie wspomnę innych miejsc które mieli tylko dla siebie. Dawniej jeździliśmy tylko poza sezonem i nigdy nie rezerwowaliśmy ani raz nie musieliśmy długo szukać przeważnie było pierwszy dom i już mamy lokum. Co do cen to myslę że od 20-30 euro nie więcej.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 02.10.2015 21:10

marcin_wawa85 napisał(a):z Bosany to na piechotę jest kawałek do centrum Pagu, ale ja z gatunku tych co na wakacjach leżą na plaży, albo jeżdzą i zwiedzają bliższe i dalsze okolice :hut:

nie wiem dlaczego, ale myślałem że to bliżej niż 5km 8O , to dla nas oczywiście nie problem, ale w dwie strony robi różnicę

marosmaro napisał(a):"te kiero" myślę że nie będzie żadnego problemu znaleźć coś we wrześniu(...)

dzięki, wygląda to optymistycznie
marcin_wawa85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_wawa85 » 03.10.2015 06:20

te kiero napisał(a):nie wiem dlaczego, ale myślałem że to bliżej niż 5km 8O , to dla nas oczywiście nie problem, ale w dwie strony robi różnicę

Tak to bywa z mapami, czasem wydaje się bliżej, a czasem dalej jak w rzeczywistości :)
My byliśmy od 8 do 22 września i z każdym dniem turystów co raz mniej było, tak więc wrzesień polecamy jak ktoś nie lubi tłumów. :papa:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.10.2015 20:38

te kiero napisał(a):ostatnio pisałem, że namierzyłem tanie studio w Potocnicy, ale tak rozmyślam i chciałbym raczej, gdzieś bliżej większego miasta i najkorzystniej wychodzi mi Bosana co by spacerkiem do Pagu czasem późnym ppłd podążyć;

Nie wiem czy bym rezygnował z tego co masz upatrzone w Potočnicy...... :?
Wiem.........wszędzie daleko.
Ale tam naprawdę tam nie ma gdzie jeździć.
Wg mnie sam Pag nie jest wart tego, żeby tam spacerować więcej niż raz... :? :wink:
Powtórzę się (znów :mrgreen: ) ale w Bošanie, będziesz miał cień na plaży już o 17.00-18.00 (nie wiem, może to akurat argument za).
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 03.10.2015 20:48

anakin napisał(a):Powtórzę się (znów :mrgreen: ) ale w Bošanie, będziesz miał cień na plaży już o 17.00-18.00 (nie wiem, może to akurat argument za).

no to jest konkretny argument, który nie wziąłem pod uwagę, z zapadów byłyby nici, więc odpada, przejedziemy się tam zatem raz czy dwa
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 03.10.2015 20:54

Słońce zachodzi centralnie nad Potočnicą. :wink:
Żartuję, ale po tamtej stronie wyspy będziesz go miał najwięcej i najdłużej.

Nie nastawiaj się tam na miejsca typu Šibenik czy Trogir.
Pag (miasto) to taka ledwo "B" klasa ( jeżeli założymy, że Trogir to Liga Mistrzów. :wink: )
Na Pagu się po prostu leży i pachnie. :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 202
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone