Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 12.08.2015 08:31

Jurek napisał(a):
JackDaniels;) napisał(a):Mandre!!! ktoś chętny na browarka :?: pisać jak by co :papa:

Dawno mnie tu nie było.
Między 17 a 27 sierpnia?

Tak Tak :) Ja chętnie skorzystam z zaproszenia :wink:
Przyjedziemy 17 sierpnia ...tylko jeszcze nie wiem dokładnie gdzie - wyjazd w ciemno :wink:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.08.2015 08:56

te kiero napisał(a):
gusia-s napisał(a):
Bea.ta napisał(a):I na zielono ;)

We wrześniu to już będzie na żółto :mrgreen: :oczko_usmiech:

jesienne barwy u nas jeszcze bardziej pożądane więc spokojnie, będzie na naszą korzyść :roll:
gusia-s napisał(a):jak pogoda dopisze, nie ma czego zazdraszczać

niepogoda nie sprawia nam problemu na urlopie, nawet w Cro; deszcz bardzo lubię;
siedzący w tym czasie w pracy tak czy inaczej będą zazdraszczać

Tak to ująłeś hmmm ... miałam raczej na myśli, że jak pogoda dopisze i przygrzeje w sezonie to we wrześniu zielone zmieni się na żółte i nie będzie już tak kolorowo ... :oczko_usmiech:

Tak czy inaczej ... ten kawałek Pagu całkiem przeze mnie nie spenetrowany a wygląda no co tu gadać :hearts:
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 12.08.2015 19:55

gusia-s napisał(a):
Elizabeta napisał(a):A ja mam pytanie jak wygląda sytuacja z jakimiś busami z miasta Pag do Zrce czy co jeździ?

No chyba :papa:

ceny mnie zadziwiają tych busów :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 12.08.2015 19:58

Elizabeta napisał(a):ceny mnie zadziwiają tych busów :D

Zawsze można z butka :) to nie jest daleko :)
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 12.08.2015 22:39

Bea.ta napisał(a):

no jakieś 11 km to nie wiem haha :D

a powiedzcie mi...mamy kwaterę na ulicy Žrtava fašizma i się zastanawiam co tam jest ciekawego w pobliżu ?:) bo wcześniej mieszkaliśmy przy samym moście w centrum a teraz nas tak wywiało :) Matka jest przerażona moja że do plaży daleko :D
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 13.08.2015 11:33

Elizabeta napisał(a):
Bea.ta napisał(a):

a powiedzcie mi...mamy kwaterę na ulicy Žrtava fašizma i się zastanawiam co tam jest ciekawego w pobliżu ?:) bo wcześniej mieszkaliśmy przy samym moście w centrum a teraz nas tak wywiało :) Matka jest przerażona moja że do plaży daleko :D

cześć,
ja mieszkałem w tym roku na tej ulicy w Pagu
poczytaj moją relację PAG 2015
w razie pytań pisz na maila
zależy na jaką plażę chcesz chodzić
najbliżej jest plaża przy Hotelu Pagus, ale jest słaba, dalej w prawo małe plażyczki ale hałas, nie podobało mi się, na samym końcu w prawo za Hotelem Tony małe plazyczki dla golasów
druga opcja - dojście 10 min spacerkiem do głównej plaży w Pag
trzecia opcja dla mnie najlepsza- do samochodu , przejazd do Bosany 10 minut i spokój, czysta woda,
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 13.08.2015 13:21

Jak mam syto zakrapianą noc to zalegam pod Pagusem.Po piwko mam bliziutko i lody dla dzieci...jest tez mały brodzik.Lubie. :D
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 13.08.2015 13:29

Bea.ta napisał(a):
rafalisko30 napisał(a):Polecam Girenicę w Mandre. Moim skromnym zdaniem plaża the best na Pagu (z tych łatwo dostępnych oczywiście). Pozdrowionka z Zubovici...☺

A byłeś na Rucicy i Beretnicy?? :)

Ja byłem.I co tam piknego??? 8OCzym sie zachwycacie :P Namber łan to Prosika :papa:
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 13.08.2015 15:11

borsalino4 napisał(a):
Elizabeta napisał(a):
Bea.ta napisał(a):

cześć,
ja mieszkałem w tym roku na tej ulicy w Pagu
poczytaj moją relację PAG 2015
w razie pytań pisz na maila
zależy na jaką plażę chcesz chodzić
najbliżej jest plaża przy Hotelu Pagus, ale jest słaba, dalej w prawo małe plażyczki ale hałas, nie podobało mi się, na samym końcu w prawo za Hotelem Tony małe plazyczki dla golasów
druga opcja - dojście 10 min spacerkiem do głównej plaży w Pag
trzecia opcja dla mnie najlepsza- do samochodu , przejazd do Bosany 10 minut i spokój, czysta woda,

O dzieki poczytam:-) nie no my mamy juz swich znajomych w barze na plazy miejskiej:-) wiec tam bedzie spacerek. A sama moze faktycznie w samochod wsiade z ciekawosci:-)
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 15.08.2015 18:04

Bea.ta napisał(a):
rafalisko30 napisał(a):Polecam Girenicę w Mandre. Moim skromnym zdaniem plaża the best na Pagu (z tych łatwo dostępnych oczywiście). Pozdrowionka z Zubovici...☺

A byłeś na Rucicy i Beretnicy?? :)

Rucica ok, ale baaaaaardzo zatłoczona :D
O Beretnicy już pisałem, że jest przepiękna, ale niestety niezbyt łatwo dostępna... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.08.2015 22:00

Konoba Laterna w Mandre, fajna klimatyczna knajpka, w miarę dobre jedzonko ale... jak! jedna kelnerka potrafi wszystko dosłownie spier.... w jednej chwili :|
Kobietka z grubej kości w czarnych leginsach, krótkie blond włosy, arogancka, chamska, niemiła :| byłem pierwszy raz, mówię ok panna ma zły dzień, każdemu może się zdarzyć, drugi raz to samo, trzeci! o co kaman? do nas z ryjem i arogancją do innych z uśmiechem, w końcu się dowiedziałem od siedzącej obok rodziny że tak obsługuje wszystkich Polaków :cry: tak więc zostawiłem 10 lipa napiwku i krótki liścik napisany na paragonie, odnośnie kultury i obsługi klienta :wink:
A moja noga więcej tam nie postanie, a szkoda bo dobrze tam poili i karmili :oczko_usmiech:

Obrazek
Obrazek :evil: :evil: :evil:

Ale znalazłem dwie rewelacyjne Konoby prowadzone rodzinnie z dziada pradziada :P Bistro PORAT i Konoba BONACA POLECAM!!!
Czuje się tą rodzinną atmosferę, jak na niedzielnym obiadku! jak u mamy :P
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.08.2015 10:22

rafalisko30 napisał(a):Rucica ok, ale baaaaaardzo zatłoczona :D
O Beretnicy już pisałem, że jest przepiękna, ale niestety niezbyt łatwo dostępna... :wink:

Slana, rt Mrka, Kristofor, hr Maškalic, Šestakovci :wink:
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 17.08.2015 10:34

Pytanie do klubowiczów- czy kasa z biletami na prom w Prizna jest cały czas czynna tzn. w tych godzinach co odpływa prom od 4:00 do 23:45 ????
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 17.08.2015 12:00

rafalisko30 napisał(a):Rucica ok, ale baaaaaardzo zatłoczona :D

na szczęście nie miałam tego szczęścia zawsze był luz :)

rafalisko30 napisał(a):O Beretnicy już pisałem, że jest przepiękna, ale niestety niezbyt łatwo dostępna... :wink:
No i o to w tym chodzi ...;)

JackDaniels;) napisał(a): tak więc zostawiłem 10 lipa napiwku i krótki liścik napisany na paragonie, odnośnie kultury i obsługi klienta :wink:

No to teraz już załatwiłeś wszystkich kolejnych Polaków ;)

Rysio napisał(a):Slana, rt Mrka, Kristofor, hr Maškalic, Šestakovci :wink:

Jesuuuuu jakiś Ty złośliwy :roll:

:lol: :lol: :lol:

Andzia* napisał(a):Pytanie do klubowiczów- czy kasa z biletami na prom w Prizna jest cały czas czynna tzn. w tych godzinach co odpływa prom od 4:00 do 23:45 ????

Skoro kasa z promem w jakiś sposób jest powiązana to musi tak jest :)
Ja koło 8mej rano tam bywałam.
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 17.08.2015 12:17

Wolę się upewnić, bo cholera ich wie ..... :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 190
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone