Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 03.08.2015 11:47

khml napisał(a):Oj.... :oops: a my na pierwszy raz wybraliśmy ten "koniec świata" - Metajne :wink:

No to macie delikatnie mówiąc przerąbane ..... bo już nigdzie nie będzie tak jak tam :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.08.2015 12:14

alfa466 napisał(a):Anakinowi dziekuje za odpowiedz dotyczącą Rucicy- wskazowki bardzo potrzebne:)Mam jeszcze pytanie, czy na Geretnice mozna sie dostac idac pieszo wzdluz plazy z Mandre? I po czym jak rozpoznac? Szłam i zwatpilam..

Chyba masz na myśli Girenice ...
Też bym zwątpiła :mrgreen: Autem z centrum będzie 3 km a brzegiem morza jeszcze dalej poza tym coś mi się wydaje, że ostatni kawałek już nie do przejścia albo z kombinacjami po skałach. Jak sobie przypominam właśnie na lewo od Girenicy były skały takie strzępiaste.
Zerknij na mapę z wytyczonym dojazdem, przybliż - no a jeśli się zdecydujesz jednak na spacer od strony morza to miłej wędrówki :papa:

Girenica.jpg
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 04.08.2015 07:42

Bea.ta napisał(a):
khml napisał(a):Oj.... :oops: a my na pierwszy raz wybraliśmy ten "koniec świata" - Metajne :wink:

No to macie delikatnie mówiąc przerąbane ..... bo już nigdzie nie będzie tak jak tam :)

Dziękuję za wsparcie
Właśnie na tym najbardziej nam zależy :) Pierwszy pobyt ma zrobić takie wrażenie żeby plany na kolejne wakacyjne urlopy były podejmowane jeszcze na miejscu :wink:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 04.08.2015 08:33

Wczoraj plażowaliśmy na Beretnicy i Rucicy. Rucica ni to parzy, ni to ziębi, plaża jak plaża, ale Beretnicą jestem zachwycony. Plan był taki: podjeżdzamy na parking obok Rucicy wcześnie rano, uderzamy najpierw na Beretnicę, trochę plażujemy i wracamy na Rucicę. Powiem szczerze, nie chciało się wracać...
Trochę wiało na początku i podpłynął na pół godziny disco jacht z głośną muzą, ale na piękniejszej plaży jeszcze chyba nie byłem...
Zrobiłem sobie wycieczkę za "beretnickie kamienie" i tam też były przepiękne miejsca do plażowania. Na Rucicę wróciliśmy dopiero o 19tej, więc dużo czasu na niej nie siedzieliśmy.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.08.2015 14:23

No patrz..............a mówią co poniektórzy, że szału ni ma. :roll:
:mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 04.08.2015 14:25

rafalisko30 napisał(a):ale na piękniejszej plaży jeszcze chyba nie byłem...

Normalnie ... wzruszyłam się :oops: :wink:
rafalisko30
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafalisko30 » 04.08.2015 21:15

A moja młoda dziewczyna dzisiaj pół dnia odchorowywała wczorajszą wyprawę, miała 38C, była słaba i przespała całe popołudnie, baliśmy się z żonką, że się odwodniła, ale wieczorem był już spacer, lody, więc chyba wraca do formy. :D
marcin_wawa85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_wawa85 » 08.08.2015 08:54

Hura :D
W końcu potwierdzone na 100%, 7 września startuje na Pag, a konkretniej do Pagu 8)
Dwa tygodnie nic nie robienia i odpoczywania:D Plażowanie, pływanie i zwiedzanie :D
Pytanie do starych wyjadaczy- znacie może koleżanki i koledzy jakieś restauracje godne polecenia w Pagu ewentualnie na wyspie ogólnie? I może ma ktoś namiar gdzie można kupić dobrą rakije i winko domowej roboty:D :papa:
Poozdrawiam.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 08.08.2015 09:27

No na Pagu to se za bardzo nie pozwiedzasz. :lol:
A o napitki pytaj gospodarza.
Nie kupuj tego szajsu ze stoisk.
To dobre dla ceprów. :oczko_usmiech:

Na temat knajp się nie wypowiem, bo ja z tych biedronkowych turystów. :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 08.08.2015 09:37

anakin napisał(a):Na temat knajp się nie wypowiem, bo ja z tych biedronkowych turystów. :mrgreen:

Na Kamila trza poczekać, może tam jadł a może patrzył spacerując jak jedzą :)
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 08.08.2015 09:48

marcin_wawa85 napisał(a):(...) 7 września startuje na Pag, a konkretniej do Pagu (...)
Jak Cię jakieś siły zaniosą do Metajny, to jesteśmy tam od 30.08 do 13.09
Do 7 września powinienem już poznać co-nieco jeśli chodzi o paskie kulinaria.
Apartmani Galinec, czerwony ponton z numerami GÖ-K775.
marcin_wawa85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_wawa85 » 08.08.2015 09:52

anakin napisał(a):No na Pagu to se za bardzo nie pozwiedzasz. :lol:
A o napitki pytaj gospodarza.
Nie kupuj tego szajsu ze stoisk.
To dobre dla ceprów. :oczko_usmiech:

Na temat knajp się nie wypowiem, bo ja z tych biedronkowych turystów. :mrgreen:

Zwiedzanie tzn jeziora Plitvickie, Krka:D a na co dzień, to jak to mówił mój przyjaciel- Morze, plaża, nagie kobiety:D

Do Metajny zawitam na pewno, wiele osób polecało Rucice więc będę. Może uda się wypić jakieś Karlovacko albo inne Ożujsko:D
Elizabeta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizabeta » 10.08.2015 21:22

A ja mam pytanie jak wygląda sytuacja z jakimiś busami z miasta Pag do Zrce czy co jeździ?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 10.08.2015 23:26

Mandre!!! ktoś chętny na browarka :?: pisać jak by co :papa:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 10.08.2015 23:43

Elizabeta napisał(a):A ja mam pytanie jak wygląda sytuacja z jakimiś busami z miasta Pag do Zrce czy co jeździ?

No chyba :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 188
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone