Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alfa466
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alfa466 » 22.07.2015 17:29

Piszecie o tych urokliwych zatoczkach. Chciałabym do nich trafić. Czy znajdę gdzieś mapę? Wkrótce wybieram się do Mandre.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.07.2015 18:53

Czy one urokliwe :roll: , to nie wiem, ale w tym wątku już były wielokrotnie wklejane te mapki.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.07.2015 20:00

Urokliwe na Pagu???
E, nie bardzo ... :roll: bo no taka Slana .... czy jest urokliwa???? :) :) :)
KaroCzer
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) KaroCzer » 23.07.2015 07:48

anakin napisał(a):W pierwszej połowie sierpnia to bym się raczej na "ciemno" nie nastawiał, a i na korespondencję mailową może już być trochę późno.
W Pagu masz agencję, więc w ostateczności możesz się zwrócić do nich.

Dziękuję. Przekopałam dziesiątki stron i wykonałam dziesiątki telefonów :) Na Pag bez szans....ale znalazłam kwaterę w Starigrad Paklenica...mieścinka bez szału - jako baza wypadowa ok.

Pozdrawiam.
sztefen
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sztefen » 23.07.2015 09:06

Po ciężki walkach udało nam się załatwić nocleg w miejscowości Zubovici :) Orientuję się czy między miejscowością Zubovici a Zrce kursują jakieś busy ? Poozdrawiam :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.07.2015 13:24

sztefen napisał(a): Orientuję się czy między miejscowością Zubovici a Zrce kursują jakieś busy ? Poozdrawiam :)

Nie kursują.
Albo spacer albo wpław..... :oczko_usmiech:
edajta
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edajta » 24.07.2015 10:25

Dopisuję się do wątku. Byliśmy na Pagu w 2013r na jeden dzień i tak nam się spodobało, że w tym roku na 2 tygodnie jedziemy . Wyjazd 15 sierpnia wiec jeszcze daleko. Ale chętnie poczytam wszystkie informacje
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.07.2015 12:26

anakin napisał(a):
sztefen napisał(a): Orientuję się czy między miejscowością Zubovici a Zrce kursują jakieś busy ? Poozdrawiam :)

Nie kursują.
Albo spacer albo wpław..... :oczko_usmiech:

Cyganisz. Kursują. Normalny autobus jeździ od Metajny na Zrce. Jakoś w okolicach 19 -20. Pełny wypindrzonej dzieciarni w szczególności słoweńskiej i włoskiej. W drugą stronę to nie wiem bo śpię :mrgreen:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 24.07.2015 12:30

Rysio napisał(a):Cyganisz. Kursują. Normalny autobus jeździ od Metajny na Zrce. Jakoś w okolicach 19 -20. Pełny wypindrzonej dzieciarni w szczególności słoweńskiej i włoskiej. W drugą stronę to nie wiem bo śpię :mrgreen:

A widzisz ... a Ani to albo spacerem albo wpław ;)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.07.2015 14:42

Rysio napisał(a):.............

W sumie ja tam żadnego autobusu nie widziałem, ale skoro mówisz, że jeździ to pewnie jeździ.
Aczkolwiek wątpię w Twoje widzenie koło 20.00. :mrgreen:
Crolove1
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crolove1 » 24.07.2015 14:52

Wybieram się po raz 7 do Chorwacji i kusi Pag, zależy mi na miejscowości z ładną plażą, bo nie chcemy dojeżdżać samochodem codziennie na plaże. Przeglądam zdjęcia z Pagu i zdaje się, że całkiem fajne plaże ma Mandre, ale tutaj pojawia się moje pytanie czy jest na nich trochę "naturalnego" cienia, jakieś drzewka?
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 24.07.2015 14:55

Crolove1 napisał(a):Wybieram się po raz 7 do Chorwacji i kusi Pag, zależy mi na miejscowości z ładną plażą, bo nie chcemy dojeżdżać samochodem codziennie na plaże. Przeglądam zdjęcia z Pagu i zdaje się, że całkiem fajne plaże ma Mandre, ale tutaj pojawia się moje pytanie czy jest na nich trochę "naturalnego" cienia, jakieś drzewka?

Za plażą jest jakiś sad oliwny :)
ale za murkiem jakby :)
Zasada jest prosta - jest parasol jest cień :)
i nie jesteś uzależniony od niczego :)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.07.2015 15:12

anakin napisał(a):Aczkolwiek wątpię w Twoje widzenie koło 20.00. :mrgreen:

Jak muszę po paliwo jechać albo po coś do Novalisa to widzę, bo muszę autem jechać. Wtedy się pilnuję żeby mieć poniżej 2° więc widzę. Jako że w dzień za ciepło to do auta dopiero wieczorem wsiadam i często przez wieś właśnie za tym busem się trza tłuc :mrgreen:

:wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 24.07.2015 15:16

Rysio napisał(a):Jak muszę po paliwo jechać albo po coś do Novalisa to widzę, bo muszę autem jechać. Wtedy się pilnuję żeby mieć poniżej 2° więc widzę. Jako że w dzień za ciepło to do auta dopiero wieczorem wsiadam i często przez wieś właśnie za tym busem się trza tłuc :mrgreen:

:wink:

A kierowca z autobusu patrzy - o Rysiek w auto wsiada .... trza jechać ;)
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 25.07.2015 08:02

Bea.ta napisał(a):Urokliwe na Pagu???
E, nie bardzo ... :roll: bo no taka Slana .... czy jest urokliwa???? :) :) :)

Slana bleee....nie polecam. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 183
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone