Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Klub Miłośników Wyspy Pag

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dangru
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangru » 19.07.2015 19:42

anakin napisał(a):Bo w sobotę panie, to się mostem jedzie. :mrgreen:

Obrazek

Pisalem to jako przestroga dla tych ktozy jada tam .
Ja juz po wczasach , bylo super . :)
sztefen
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sztefen » 20.07.2015 10:05

Witam ! Jesteśmy zainteresowani spędzeniem wakacji na wyspie Pag w terminie 10.08 do 23.08. Jedziemy w 4 osoby ( dwie pary ). Jedziemy nastawieni czysto na imprezy i to nas głównie interesuję :) Dwa lata temu byliśmy już w Chorwacji a dokładnie w Trogirze. Mamy ogromną prośbę do was - jakie noclegi możecie nam polecić w okolicach - Zrce, Novalja. Z uwagi na pełny sezon wolimy z góry zarezerwować jakiś nocleg aby potem na miejscu nie tracić czasu :) Z góry wielkie dzięki !
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.07.2015 13:08

Najbliżej macie właśnie Novalję.
Ewentualnie Caska bądź Gajac.

Obawiam się, że wielkiego wyboru w tym terminie już nie będzie, więc radzę brać co jest.
Jeżeli cokolwiek jeszcze znajdziecie w rozsądnej lokalizacji.
beata30
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) beata30 » 20.07.2015 18:17

Witam

mam pytanie czy na wyspę Pag trzeba jechać promem? Czy tam jest tylko most? Mam do wyboru Pag lub Sukosan. o polecacie? Zależy mi na tym aby było łagodne zejście do wody na plaży:)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.07.2015 18:40

beata30 napisał(a):Witam

mam pytanie czy na wyspę Pag trzeba jechać promem? Czy tam jest tylko most?

Można promem, można mostem - moim zdaniem lepiej mostem.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.07.2015 19:20

beata30 napisał(a): Mam do wyboru Pag lub Sukosan. o polecacie?

Tak jakbyś pytała czy kupić Trabanta czy Mustanga. :oczko_usmiech:
Tutaj nie ma się nawet nad czym zastanawiać.
Poczytaj ten wątek i jedź na Pag. :mrgreen:

Czy promem?
Zależy w które miejsce na Pagu się wybierasz.......
Jeżeli bliżej miasta Pag zdecydowanie most.
Natomiast przy miejscowościach takich jak Novajla czy Lun, zdecydowanie prom.
Z tym, że w sobotę musisz się liczyć ze sporymi kolejkami.
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 21.07.2015 06:54

Witam,
Mostem lepiej jezeli sie jedzie do Pagu, chociaz do Novalji tez bym jechal mostem bo lubie popatrzec na widoki
Polecam miasto Pag dla rodzin z dziecmi
Jestem tu do czwartku
Plaza miejska fajna bez tloku (moje porownanie z ub rokiem z Baska na Krk) i niedaleko na plaze do Bosany
Wczoraj zobaczylem Rucice -cudo
Nadialena
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nadialena » 21.07.2015 07:28

Cześć!
Poszukuję 2 apartamentów (pokój, kuchnia, łazienka,mile widziany taras z pięknym widokiem na morze :lol: ) dla 2 par na wyspie PAG. Może ktoś z Was coś mi polecić? W ubiegłych latach jeździliśmy większą grupą i wynajmowaliśmy większe apartamenty.
I jeszcze zapytam czy jest szansa na znalezienie czegoś za 30 do 40 euro za dobę (dla 2 osób)?
Liczę na Waszą pomoc, myślę, że mi coś polecicie. A jak nie to i tak pojadę w ciemno :hut:

Pozdrawiam!
boboo
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 21.07.2015 07:44

Jaka jest szansa zakupienia winiety na łódkę w takim dniu tygodnia, jak niedziela, w Nowalji?
W którymś z wątków, bodajże CroMarek pisał, że Kapitanat w niedzielę był zamknięty (nie w Nowalji, ogólnie w jakimś miasteczku), ale wisiał tam numer telefonu, więc zadzwonili i w ciągu kilkunastu minut wszystko zostało załatwione.
Czy istnieje taka szansa w Nowalji?
Pytam, bo chcę zaplanować dzień przyjazdu, choć to jeszcze 40 dni (30 sierpień). Normalnie powinniśmy być w niedzielę przed południem, ale jeśli nie da rady w niedzielę winiety załatwić, to mogę po drodze zwiedzić np. zamek w Predjamie i przyjechać dopiero wieczorem (bo co mi po niedzieli bez gumjaka :D ).

Drugie ważne pytanie:
gdzie w Metajnie albo jej okolicach dostępnych łódką, można zjeść śniadanko już o 7:00.
Jestem wszystkożerny ze wskazaniem na mięso, więc ideałem byłby Burek :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.07.2015 08:17

borsalino4 napisał(a):Witam,
Mostem lepiej jezeli sie jedzie do Pagu, chociaz do Novalji tez bym jechal mostem bo lubie popatrzec na widoki
Polecam miasto Pag dla rodzin z dziecmi
Jestem tu do czwartku
Plaza miejska fajna bez tloku (moje porownanie z ub rokiem z Baska na Krk) i niedaleko na plaze do Bosany
Wczoraj zobaczylem Rucice -cudo

No i tu masz to najważniejsze :) a nie wiem, czy porównanie z plażą w Baśce na Krk to jest jakiś plus ;)

boboo napisał(a):Drugie ważne pytanie:
gdzie w Metajnie albo jej okolicach dostępnych łódką, można zjeść śniadanko już o 7:00.
Jestem wszystkożerny ze wskazaniem na mięso, więc ideałem byłby Burek :D

W Metajnie jest piekarnia i burek też jest :)
Dopływasz, przechodzisz przez ulicę i już ;)
subim
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) subim » 21.07.2015 11:54

borsalino4 napisał(a): Wczoraj zobaczylem Rucice -cudo

z Pagu troche km jest ale w tym roku odwiedziliśmy Rucicę dwa albo trzy razy i się małżonka zakochała :D Beretnica nieosiągalna niestety jeszcze ....

w tym roku często jeździliśmy do miejscowości Kosljun (plaża na prawo od wjazdu do miasteczka) i też było sympatycznie :D
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 21.07.2015 12:28

subim napisał(a):
borsalino4 napisał(a): Beretnica nieosiągalna niestety jeszcze ....

Mi tam się Rucicy bardziej podobało. Beretnice atakują wycieczki, jak tam doczłapałem stało parę łódek i ogólne wrażenie było średnie. Na szczęście widoki po drodze wszystko zrównoważyły 8O
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 21.07.2015 12:59

przemo99 napisał(a):Mi tam się Rucicy bardziej podobało. Beretnice atakują wycieczki, jak tam doczłapałem stało parę łódek i ogólne wrażenie było średnie. Na szczęście widoki po drodze wszystko zrównoważyły 8O

Jakie wycieczki atakują??? O czym Ty mówisz??? :roll:
Byłam wiele razy i co najwyżej głupia Festina :roll: przypłynęła, żeby sobie poskakali do wody i już .... pusto, cicho, spokojnie
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 21.07.2015 13:12

marcin_wawa85 napisał(a):I ja dorzucę swoje 5 groszy :P
Na Pag wybieram się 7 września z Warszawy ok godziny 16-17. Planowana trasa może nie najpopularniejsza ale jakoś tak mi, patrząc na mapę, najbardziej odpowiada tj. W-wa>Żywiec>Zwadroń>Żylina>Szekesfehervar>Zagrzeb>Pag
Przewidywany czas jazdy z postojami na jedzonko i inne takie to około 17h, nie śpiesząc się oczywiście, w końcu na wakacje które są również podróżą poślubną trzeba dojechać cało i zdrowo. Według map wujka gogla odległośc niecałe 1350km.
Może ktoś z szanownych forumowiczów testował już taki wariant trasy?

Pozdrawiam.

Jechałem z Olsztyna do Vodic ->Żywiec->Zwardoń>Żylina>Bratysława>Gyor>Szekesfehervar>Zagrzeb>Szybenik
Na wysokości Gyor bij na "Anakinową" 81 na Szekesfehervar.

Podczas tegorocznego wyjazdu skoczyliśmy na 1 dzień na Pag, żeby zobaczyć co i jak i.... już wiem, gdzie chciałbym spędzić kolejne wakacje w Cro :)
Ostatnio edytowano 21.07.2015 13:16 przez fasi, łącznie edytowano 1 raz
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 21.07.2015 13:14

boboo napisał(a):Jaka jest szansa zakupienia winiety na łódkę w takim dniu tygodnia, jak niedziela, w Novalji?

Tego gościa pytaj o takie rzeczy....
On też straszy ryby w okolicy. :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Klub Miłośników Wyspy Pag - strona 181
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone